Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nemohli bychom si vybrat lépe: monstrproces s patnácti členkami hnutí Resistance Women Unity se odehraje v Děčíně, městě obklopeném nádhernou přírodou Českosaského Švýcarska. S obviněnými již plánujeme společné výlety na blízké kopce, kde budeme moci, shlížejíce do labského údolí, společně rozjímat, proč je tak krásná země osídlena takovými idioty, jakými jsou strůjci tohoto politického procesu.

Další dobrou zprávou je, že na OSZ v Děčíně svěřili dozor zkušenému kádru, bývalému členu KSČ Lubomíru Dolanovi. Ten má s bojem proti vnitřnímu nepříteli nepochybně zkušenosti už z minulého režimu a je zárukou, že nesmlouvavé ruce spravedlnosti neunikne ani jedna nekonformní občanka. Zatím rozeslal usnesení, jimiž zamítl stížnosti proti zahájení trestního stíhání (příklad): jak zřejmo, odůvodnění je precisní a zcela vyčerpávající – zevrubně argumentačně nepojednán a nevypořádán nezůstal jediný stížní bod!

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-03-21 16:18
Obor: společenská závadnost textů. :-))
Stát by si už měl udělat jasno v tom, co nadále bude držet jako veřejné, dohlížet a chránit, a co bude naopak privatizováno. Zatím to vypadá tak, že z veřejného se úspěšně vylučuje až na dřeň vše sociální, naopak přirozeně soukromá a neškodná věc jako je názor, projev a text se začínají stávat přísně veřejnou záležitostí. Takže komedie: bída, nemoc, neúspěch je čistě soukromá a stát ji s radostí přenechává jako svobodu lidu, naopak tam, kde se stát příliš angažovat nemusí (nic ho to nestojí), tak si ponechá nebo posílí svou autoritu - říkat si tu jen tak někdo něco nebude! Takže se obloukem vracíme k dobám feudalismu. Směřovánímstátuunavenýobhájce
0 # Tomáš Marný 2012-03-21 16:42
Jak vždy říkám: kdo najde u usnesení pana státního zástupce skutečné odůvodnění, vyhrává zájezd k moři! ;-)
Dejte tam dohledovou stížnost, třeba na krajském státním zastupitelství někdo dojde k rozumu ... Není fér nedat jim šanci to sami napravit (alt. najdeme dalšího státního zástupce, kterého bude třeba pranýřovat).
Pokud jde o společenskou závadnost textů jako znalecký obor, na nějakém podniku jsem se od lidí z MSp dozvěděl, že se chystá velká revoluce ve znaleckých oborech a tento hrůzyplný obor bude zrušen (obávám se však, že nikoli bez náhrady, jen nebude tak idiotsky pojmenován).
0 # Anonymní 2012-03-21 17:59
Přesně tak. Platí to pro státní zástupce obecně. I proto říkám, že to jsou jen takoví lepší policajti. Definice kruhem je pro ně jedinou možností, jak zaplnit kolonku odůvodnění. Žijí v bludu, že tím argumentují. SZstálezklamávanýobhájce
0 # Tomáš Pecina 2012-03-22 07:42
Na dohled KSZ dlouhodobě nevěřím, navíc by to dostala Bradáčová, a ta chce být s nadřízenými hodně zadobře.
0 # Anonymní 2012-03-22 08:13
Ale stejně jako SZ (SZstálezklamávanýobhájce) si myslím, že by měla Bradáčová dostat možnost učinit pokání, tedy dle její terminologie poučit se z krizového vývoje... :)
0 # Anonymní 2012-03-21 17:00
To pojmenujou nějak akčně, odborníci, experti a všeznalci na extremismus,terorismus a pornofašismus.
0 # gogo 2012-03-21 17:26
Soudím, že nejuvědomělejší soudruzi budou náležitě proškoleni a připuštěni k složení rekvalifikačních zkoušek k vykonávání nového povolání.
Bude to kombinace toho předchozího, kde již osvědčili svůj bystrý zrak a neomylnou důvtipnost a nově získají pravomoci k provádění výslechů a ukládání trestů. Pan ministr se bude moci pochlubit větší efektivitou procesů a vymítači jistě najdou heretiky i tam, kde by je ovčan dosud nečekal, čímž více než ospravedlní důvod své vlastní existence.
0 # Vodník 2012-03-21 21:14
Mírně OT: v Německu si dovolili lehounce alterovat ustanovené soudní mravy: Jan Schneider.
0 # Anonymní 2012-03-21 23:02
Až zas nějakého "osvícence" napadne, že by stížnost proti zahájení trestního stíhání měla být jakožto "opravný prostředek" nezbytnou podmínkou pro uplatnění nároku na náhradu škody vůči státu, tak doporučuju výplod soudruha Dolany stokrát nafotit, svázat do tuhé vazby a dotyčného soudního mudrce s ním mlátit až do úplného rozbřesknutí.

JM
0 # Anonymní 2012-03-22 18:57
tak možná nejsou se svobodou projevu všichni státní zástupci na štíru:
lidovky.cz/.../...

rolf
0 # Anonymní 2012-03-22 19:05
Tak sleduju, že Liška svým bonzáckým počinem udělal tomu článku lví službu. Hned jsem si zagooglil a docela dobře se pobavil. Ale myslím, že to byl vlastně jen vedlejší produkt, nebo daň, služby, kterou chtěl Liška udělat především sám sobě v rámci své PR. Pobavenýčtenář
0 # Anonymní 2012-03-22 19:19
Přemýšlím nad tím, zda existuje nějaká jiná než židovská komunita, která by měla na světě tolik odhodlaných ochránců. Kde ale všichni byli, když byli židé ve skutečném ohrožení? Neprojevuje se tu marquardovská teorie o kompenzaci? Nekompenzují si teď tihle ochránci svou (svých předků) neschopnost dříve zasáhnout nebo alespoň vzdorovat? Teď, když už o nic nejde a kdy už nic neriskují. Naopak se tím mohou nasbírat body. Jako v Tescu na hrnce.
0 # Anonymní 2012-03-22 22:06
Anonyme z 11:19.
Mam velmi podobnou teorii, ale trochu jinak rozvinutou. Podle meho soudu tito opozdeni ochranci pripominaji ony prislovecne generaly pripravujici se se na minulou valku.

Bojuji ted za neco, co uz je davno pryc, resi stare problemy (ktere tehdy reseny nebyly, ale uz se to neda dohnat ani zmnit, co se stalo, neda se odestat) zatimco svet se meni.
Cas zatim trhnul oponou, svet ale neni o nic lepsi, jen je jiny. V soucasnosti jsou take poslapavana prava lidi, take jsou lide prezkuovani za prilusnot k necemu a take si totalitne premyslejici jedinci (a jejich skupiny) tvrde proslapuji cesticku k moci vcetne zvysovani sveho vlivu na bezpcnostni aparat, media, spolecnost...

Jenze tohle tem ochrancum tech, jejichz prava byly uz davno fatalne poslapana a prohrana, vubec nedochazi... ochranuji prava KDYSI ohrozenych a v ramci tohoto boje poslapavaji NYNI prava jinych...

Jejich pocinani mi pripomina zname motto, ktere se rikalo po hospodach v dobe existence "svetoveho tabora socialismu" a ktere znelo: Uchranime mir i kdybychom kvuli tomu meli rozstrilet cely svet.

Jen se muze pro soucasne politicko-korektniky trochu modifikovat na: Uchranime lidu svobodu i kdybychom kvuli tomu meli vsechny pozavirat.
DS
0 # Anonymní 2012-03-22 22:32
řekl bych, že v tom velkou roli hraje i vášeň, radost z boje, ale bohužel boje bezhlavého. jedním ze znaků rozumu je zachování míry, soudnost. rozumný, soudný člověk zkrátka nebude reagovat na jakkoli expresivní článek, zkrátka na text tak, že poběží na policii. udělá to jen zapálený idiot, který nerozezná míru nebezpečí. trochu jako tříleté dítě, které postrašíte pohádkou od grimmů. mylsel jsem si, že zelení vždycky chtěli oslovit intelektuálnější část voličů, ale obávám se, že liška jim to značně pokazil. švéda
0 # Anonymní 2012-03-22 22:39
a ano, tím, jak se židé stále vyčleňují a slepou ochranu těchto zapálených idiotů (jejichž královnou je bizarní figurka tydlitátová) tiše přijímají, myslím zpsůobují jen to, že lidem už začínají lézt krkem. a je to škoda, např. v kultuře jich mnoho hrálo minimálně na začátku 20. stol. významnou roli. po válce se ale stali takovým protežovaným dítkem, které si na pozornost příliš zvyklo. švéda
0 # Tomáš Pecina 2012-03-22 23:41
Jsem přesvědčen, že tiše nepřijímají, ale ono je docela obtížné se jí bránit, aby na sebe přitom člověk neupozornil.
0 # Anonymní 2012-03-23 08:00
a jsou nějaké příklady, kdy někdo z židovské komunity vystoupil a jasně řel: ne, podívejte, nám články bartoše a pár lidí s transparenty nevadí, bereme to jako součást demokracie, jako nezbytnou výměnu názorů. bělohradský označil demokracii za systém, v němž noci nejsou klidné, narozdíl od totality, kde záruka klidného spánku (pro většinu) byla programem. myslím si totéž,že je občas lepší parta lidí s loučemi v uličkách josefova (2007) než stálé ticho v celé zemi. naposledy si pamatuju dohled nad spánkem v mateřské školce vždy po obědě...
švéda
0 # Anonymní 2012-03-23 08:27
snad tenhle člověk: en.wikipedia.org/wiki/Otto_Weininger

š.
0 # Tomáš Pecina 2012-03-23 10:12
Komické. Já mám naopak pocit, že kromě Židů se v této zemi PEX nikdo nezastává.
0 # Anonymní 2012-03-23 10:35
Že by pud k smrti? Temnýobhájce
0 # Anonymní 2012-03-24 08:59
ono se to tak má s každou zpozdilostí. nakonec není vlastně ani tak velký rozdíl mezi dnešním bojem s neonacisty a dnešním bojem s komunisty (skutečně komická věc s názvem antikomunismus). obojí je zpozdilé a obojí nemá příliš velký smysl. švéda
0 # Anonymní 2012-03-23 00:56
Ano, v tom je mozna prave ten problem. Aby na sebe clovek neupozornil... A v tom to je. Konvencnost v mysleni a v jednani... Ostatne je to logicke. Winton, Wallenberg a dalsi byli v podstate jednotlivci, kteri byli svym myslenim (popr. predvidanim) a hlavne jednanim v dane dobe vice nez nonkonformni.


Z trochu jineho konce: Bohuzel, cas od casu se navic stane neco, co i ze strany Zidu je za hranici zdraveho rozumu a v dusledku to muze vyvolat (a mozna i vyvola) zdaleka vice negativ nez prinest uzitku, jako treba tohle:
sportreport.lidovky.cz/.../...

Ostatne nyni lze logicky ocekavat, ze minimalne fotbaliste Ruska, Ukrajiny, ale take treba Francie ci Spanelska /jinak recno fotbaliste zemi, kde v rozhodne dobe byl znacny podil komunistu/ by meli navstivit a poklonit se v Katyni..
DS
0 # Anonymní 2012-03-23 17:14
To s těmi fotbalisty je tedy vyslovená drzost. Nechápu proč by nějaký člověk měl nést odpovědnost za události které nemohl ovlivnit anžto ještě nebyl na světě.

Námět k zamyšlení: Jsou v německém týmu i černoši, homosexuálové a Židé? Nesou i oni svůj podíl na holocaustu? Neměl by být každý kdo má v občance německou národnost souzen hned po narození nějakou obdobou Norimberského tribunálu?

Tohle asi nebude ta správná cesta k integraci příp. popularizaci Judaismu.

Adam

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)