Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dva velké monstrprocesy s extremisty nás čekají v letošním roce. První z nich, soud s protistátní samolepkovou skupinou Vondrák-Dupová, má už termín hlavních líčení. Nově přidělená soudkyně Dana Šindelářová nařídila první hlavní líčení na 19. března od 9.00 hod., a druhé na 2. dubna, rovněž od 9.00 hod., obě do jednací síně Obvodního soudu pro Prahu 1 č. 126, 1. patro. Jak soudkyně avisovala, rozsudek však ještě vyhlášen nebude a hlavní líčení bude pokračovat dalšími jednacími dny: ovšem, trestná činnost pachatelů je rozsáhlá a nelze předpokládat, že by se ji podařilo rozkrýt rychleji než během 11 dnů, po které trvalo hlavní líčení s Miladou Horákovou!

O obžalobě jsme psali před dvěma lety: ze všech žalovaných skutků nejbizarnější je zřejmě projev, který Michaela Dupová chtěla pronést, ale nepronesla, na shromáždění v Jihlavě. Protože v případě těžkého zločinu, z něhož je sedmice obžalovaných viněna, je trestná i příprava, je klidně možné, že Dupová půjde do vězení i za svůj neuskutečněný projev.

Komentáře   

0 # gogo 2012-02-08 20:28
Tady je aspoň vidět, jak intimní mají naši politruci vztah k rozvracečům. Skoro rodičovský bych se nebál říct. Dobrý rodič taky přesně odhadne z řeči těla a výrazu v oku, co by tak asi jeho spratek chtěl říct, kdyby se nebál pohlavku.
A takto mentálně nahlédnuv do jeho nitra a jsa puzen povinností výchovy, ten pohlavek mu stejně střelí. Takto i naši soudruzi zabránili v pronesení slov, které by jistě nikomu v dobrém neposloužily a teď se napřahují.

Ale vážně. Pro mě byl jedním ze znaků bolševické tuposti fakt, jak hňupsky soudruzi reagovali na nášivky, vlasy, kapely a lehce (politicky) provokativní gesta.
Když už mi ani Jakeš nepřijde po letech o nic větší hňup než dnešní papaláši a jsem očitým svědkem renesance esnebáků, je mi opravdu smutno.
0 # Anonymní 2012-02-08 21:17
Gogo: Nejsmutnejsi na tom je, ze to tuto situaci neni schopna pochopit nemala cast lidi, kteri v tech 70 a 80 letech ty SNBacke moresy a buzeraci sami (coby manicky) zazili na vlastni kuzi..

A zjevne si vubec nechteji pripustit to, ze se svymi vlasy, oblecenim a "dekadentni zapadni kulturou" (popr. undergroundem) byli pro rezim a lidi kteri rezimu verili presne takovym (z hlediska rezimu a jeho obyvatel legitimnim) cilem honu na carodejnice, jaky oni sami nyni volavaji, ale tehdy jej povazovali za bezpravi..

Kdyz ctu a slysim nektere takove projevy a proklamace na tema extremismu (ze kterych primo sala nepochopeni celeho deni a hloupa povysennost), nemohu si nevzpomenout na svazacky zapal a exaltovane projevy z let pred 1989.
Paradoxni na tom je, ze stejnou retoriku, jakou tehdy odsuzovali dnes sami pouzivaji. V teto souvislosti je pro me velkym zklamanim treba Ivan Hoffman a jini, kteri si pece rezimu pred 1989 uzili prave pro svoje (tehdy) nonkonformni nazory docela dost.. A SNBacke manyry, buzeraci a zvuli, kterymi sami trpeli a nesnaseli je, ted sami podporuji a dokonce po nich sami volaji.
Mate pravdu, je to smutny pohled..
DS
0 # Anonymní 2012-02-08 21:32
Ale jsou i takovi, kteri prekvapi a od kterych by to zrovna clovek necekal...

neviditelnypes.lidovky.cz/.../...
0 # Anonymní 2012-02-09 02:16
A ještě vysvětlující doplnění pro ty, kterým se možná můj text zdál málo srozumitelný:

Erbowskiho kniha Sociální konstrukce reality se zabývá sociologií vědění, jak napovídá i její podtitul. Instituce se podle něj vyznačují objektivností - mají svojí vlastní (objektivní) realitu, která existuje vně jedince a nezávisle na něm a má vůči němu donucovací moc. Tedy jakási obdoba státní donucující moci v tomto případě.

Takovéto setkání paradigmat - Martonova a Erbowskiho - se samozřejmě odehrává podle určitého vzorce, který je odvozen od typizačních schémat, podle kterých se lidé v sociální interakci řídí. Dosavadní úsilí a diskuse obou stran však není korunována jednoznačným dokumentem - např. prací nad jiné ve vědeckých kruzích váženou, tedy otištěnou v impaktovaném žurnálu. Sociologie vědění vykrystalizovala ze tří hlavních proudů vlivu - byly to tři směry německého myšlení 19. století - marxismus, Nietzsche a historismus. Možná už odtud plyne zdroj dnešních neshod a nedorozumění mezi establishmentem a "opozicí".

Jinak řečeno: synergie ústí do kolektivního vědomí, které je výsledkem spolupráce kolektivu lidí a mnohých prvků prostředí, ve kterém se skupina nachází. Ale přesvědčíme tím většinovou společnost, natož media? Ne, i kdybychom měli vše opakovat dokola jak na tom palouku, nikdo nám to neuvěří.

Příklad: v případě, že dojde k nepřijetí uvedeného Roma v rodině jeho bílé přítelkyně, bude se cítit ještě více alienován, příště se do takového vztahu ani nepustí, a tento příklad bude sloužit jako doklad o odmítavém jednání majority k členům minoritní kultury i pro další její členy. Při mediálním hodokvasu bude však takový fakt přežvýkán, stráven, rozmělněn a přetvořen - nestěžujte si!

Doufám, že jsem se již vyjádřil jasněji.

TCD
0 # Tomáš Pecina 2012-02-09 09:57
Domníval jsem se, že jde o robotický spam, a hle, vy existujete :-)
0 # Anonymní 2012-02-09 13:03
Proboha prosím smažte to, zkoušel jsem včera v noci "pod vlivem" internetový generátor blábolů... a tohle je výsledek. Ale od toho, co píše ten Svoboda v těch posudcích se to až tak neliší, ne? :-) Omlouvám se.

T.
0 # Anonymní 2012-02-09 04:14
Jo, Fistejn pise rozumne, kdyz prave nema zadani delat hasbaru... Tak pred valkou v Libyi vyslovil rovnitko, ze "demokraticky=pro-zapadni". Ale PO valce v Libyi se jiz vyjadroval rozumneji. Mimochodem je v organizaci Bnai Brith.
0 # Anonymní 2012-02-09 17:19
to by melo znamenat synove smlouvy. taky mimochodem, zid, ktery byl v cesku, ma doplnek bibi ke jmenu, takze to dava dohromady sedmsetsedm, jeho zahynuvsi bratr ma doplnek yoni.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)