Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Věru nelehký úkol stojí před českou justicí, jmenovitě soudcem Městského soudu v Brně Michalem Kabelíkem. Má snad vyšetřit záhadné zbohatnutí nejmenovaného expremiera, koupi nejmenovaného fotbalového klubu nejmenovaným ministrem dopravy, nebo snad přesvědčit jihoafrický soud, že nejmenovanému uprchlému podnikateli se v České republice dostane úplně fairového procesu, a není tedy důvod jej tam nevydat?

Omyl, přátelé: před Kabelíkovým soudem dějin stane, 38 let po své smrti, německý národně socialistický politik Otto Strasser a bude souzen za svou politickou činnost před 2. světovou válkou. Neobhájí-li se, zle se povede jistému L. S., stupidnímu deprivovanému hovadu, jež si, jak víme z okouzlujícího zvukového záznamu, obléklo tričko se symbolem na O. Strassera a jeho organisaci Schwarze Front odkazujícím.

Otto Strasser je zajímavá historická postava. Původně jeden z nejbližších Hitlerových spolupracovníků a přesvědčený nacista se postupně stal předním Hitlerovým odpůrcem, a patřil mezi ty, kteří v boji proti nacistickému režimu vykonali nesmírný kus práce, aniž by přitom od svého dřívějšího přesvědčení ve všech aspektech ustoupili. Uvidíme, zda se obhájí: hlavní líčení s Otto Strasserem se koná 23. ledna v 8.30 hod.

Další podání obviněného.

Aktualisováno.
Dojmy z výslechu znalce Svobody popsal na svém blogu rovněž Guy Peters.

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-01-15 19:57
S P. Rychetským to šlehne, až se mu donese tato podjatost. Myslím, že by si pan dr. Kočí měl hledat jiné zaměstnání, to mu "justice" neodpustí :-)
T. Moláček
0 # Tomáš Pecina 2012-01-15 20:44
Máte pravdu :-)
0 # Anonymní 2012-01-15 20:44
Jedna novináčská perla. Novinářští bohové musí být šílení:)

www.denik.cz/.../rozeznavani-nacistu20120110.html

cnemo
0 # Tomáš Pecina 2012-01-15 20:57
Toto je princip "princesny nemají nohy": předseda Ústavního soudu nebyl v mládí nadšeným stalinistou z definice.
0 # Tomáš Marný 2012-01-16 08:49
Ad závadový diskurz: po přečetení posudků pana Svobody mám silné podezření, že ta jeho metodologie je jen pseudovědecké šarlatánské blábolení. Něco jako když si přečete zaručeně vědecké vysvětlení, proč pít pouze pí-vodu a jak pouze báječný biorezonanční přístroj zjistí z rezonance kapy vaší krve všechny nemoci, jimiž trpíte. Protože však nemám v dané oblasti žádné formální vzdělání, netroufnu si to prohlásit autoritativně. Četl nějaký odborník tu Svobodovu "metodologii"?
0 # Tomáš Marný 2012-01-16 09:29
BTW, co strašné Navarovo trestní oznámení? Už se orgány rozhodly, který je místně příslušný?
0 # Tomáš Pecina 2012-01-16 11:46
Četl nějaký odborník tu Svobodovu "metodologii"?

Viz citace ze Zouharova oponentního posudku v podání obviněného.

BTW, co strašné Navarovo trestní oznámení?

Nevím, případné odložení, jak je vám jistě známo, se podezřelému neoznamuje.
0 # Tomáš Marný 2012-01-16 11:59
Ad Tomáš Pecina: Zouhar se k tomu vyjadřoval a margo, pokud se dobře pamatuji. Někaký skutečný odborník na filozofii a Foucaulta to nečetl?

Kdybyste byl trestně stíhán, asi byste to věděl! :-)
Kromě toho v tom asi něco viděli, když řešili místní příslušnost, místo aby to hodili do koše rovnou. Ale dobře, beru to tak, že to asi založili ...
0 # Tomáš Pecina 2012-01-16 12:01
Někaký skutečný odborník na filozofii a Foucaulta to nečetl?

Dobrý nápad :-)
0 # Leon Kreutzfeld 2012-01-17 16:53
Pane Marny, Foucaulta jsem cetl jenom zbezne, ale dava to vetsi smysl nez kapitanuv zakon o zachovani thermodynamicke energie.

Jak rekl uz praotec diskursivni analyzy Jaroslav Hasek, "To je syn toho probodenýho, to bude asi taky pěknej syčák!"

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)