Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Omlouvám se těm, jimž snad titulek na tomto jinak korektním a zdvořilém blogu vyrazil dech. Jeho původcem nejsem já, nýbrž soudní znalec Ivo Svoboda, který takto v Týdnu tituluje objekt svého expertního zájmu. Aniž bych se chtěl pouštět do dalekosahajících úvah ohledně toho, je-li takto smýšlející znalec nestranný, jen podotknu, že se už nyní neskonale těším, až bude znalec při příští výpovědi vysvětlovat, zda je podle jeho odborného, dvěma doktoráty a titulem Ph.D. podloženého, názoru stupidním deprivovaným hovadem rovněž pan obžalovaný.

Komentáře   

0 # Yamato-san 2012-01-13 20:52
Mě dostala myšlenka vytvoření celých ústavů místo jednotlivých znalců...
0 # Anonymní 2012-01-13 21:00
Když jsem ten výrok četl, nevěřil jsem svým očím. To, že je "nezávislý znalec"?
Pane Pecino, asi to víte, jen připomínám. Znalec NESMÍ ve znaleckém posudku činit právní závěry nebo hodnotit důkazy. To je věc jen soudu.

Mám takový pocit, že posudky z oblasti extremismu jsou právě spíše o právních názorech.
T. Moláček
0 # Yamato-san 2012-01-13 21:18
To je věc názoru...třeba leho u mě před chvílí napsal:

"Podle mého názoru, znalec by naopak podjatý být měl."

No a pak s ním diskutujte, že...
0 # Anonymní 2012-01-13 21:49
Tak TOHLE je zrejme ten p.Mazlem zminovany "poradny sekac"! :-)

Pikantni je i ta v textu zminovana snaha, ve ktere pan Svoboda navrhuje anonymizovane posudky. Tedy posudky coby kolektivni dilo nejake "vysoke skoly". Panecku, ten chlapik je opravdu sekac! :-)

Kdyby to nebylo k placi, je to k smichu... tim spis, ze ty stranky, ktere Tyden pojemnovava jako "stranky neonacistu" jsou zjevne tento blog a my se na nich tedy nalezame.. soudruzi zurnalisteale radne tlaci na pilu!

DS
0 # Tomáš Pecina 2012-01-13 22:11
Yamato, leho nemá možnost na tomto blogu reagovat, proto se, prosím, zdržte jakékoli kritiky vůči němu: bylo by to unfair.
0 # Yamato-san 2012-01-13 22:29
Aha, to jsem netušil. I když unfair vůči lehovi...já vědět jak, tak ho asi mám zablokovaného dávno.
0 # Daniela 2012-01-14 00:30
Blogger neumoznuje zablokovani IP adresy, ale pokud vim, jen schranku spam a jednotlive mazani. Vhodne na pripadny trans-atlanticky ping pong.
Ze, hradni vevodo ze Zvanovic? :-)

Stupidni deprivovana hovada je take nazor, byt by to ta oslovena hovadka mohla povazovat za urazku. At se teda soudi. Objektivne, kdyz se nepocita za urazku vyrok, ze "vyvoleny narod" po cela staleti kazil a prznil evropske umeni, tak pane Svobody sprosty vyraz je jen opacny a jadrnejsi...

Mne fascinuje, ze vubec v Cesku tyto znalce sponsorujete. Soudci by meli sami vedet, jak vypadaji nacisticke symboly, co je utok proti obcanskym pravum, jedna li se o trestni aktivitu, atd..
To je jako Pilat, kdyz si myl ruce--albinismus...Nesdilim nazor s Lehem, ze by mel byt znalec podjaty, ale nase nazory stejne nic neznamenaji, protoze namitku o pripadne podjatosti by mel rozhodnout jedine soud..
Vubec, byt to na mne, ja bych byla vice linientni, at si nackove klidne nosi blbe napisy na mikinach, at se tetuji na cele, doma si hajluji .. Vagni vyroky o vyvolenych, Evropo povstan, pristehovalecka tsunami, ty se mi nezdaji vylozene nacisticke a nemely by byt duvodem pro policejni stihani.
Jen v pripade prime propagace (nalepky), hajlovani Sieg Heil, vyhruzky o zuctovani a zmene rezimu bych brala jako spolecensky prestupek. V Cesku ale zakon "misdemeanor" -vaznejsi prestupek - nemate (nebo snad nepouzivate) a proto hned to slozite soudni liceni...

Anonymni posudky jsou IMHO blbost. To teprve budou znalci fabulovat a vymyslet si nehorazne hlouposti bez ZODPOVEDNOSTI. Staci se podivat na anonymni diskutery , co ti vyvadi a to by byl proti anonymnim ideologickym znalcum slaby cajicek....
Tak vidite, neshodnu se s nikym...:-)
0 # Tomáš Pecina 2012-01-14 00:44
Danielo, žalovat ho nikdo nebude, ale jde o to, jestli náhodou není vůči straně řízení podjatý, když se o ní takhle vyjadřuje.

Zkuste si představit, že by se soudní znalec takto vyjádřil o Romech a pak měl podat posudek ve věci obžalovaného Roma.
0 # Guy Peters 2012-01-14 02:04
Danielo, k Vašemu obvyklému blábolení bez znalosti věci: „V Cesku ale zakon "misdemeanor" -vaznejsi prestupek - nemate (nebo snad nepouzivate)“

Samozřejmě, že máme a používáme. Říká se mu přečin.
0 # Daniela 2012-01-14 03:55
Pane Pecino, ja jsem na soudni 'Objection, prejudice' celkem zvykla, nektere namitky ohledne podjatosti -duvody- jsou velice kreativni a legracni, treba kdyz rozhorceny muslim nechce byt souzen zenou, nebo cernoch bilymi spoluobcany ..Soudci namitky nekdy uznaji, vetsinou nikolv.
Neni to duvod k hysterii.

Soudni znalec s predsudky vuci Romum je zase jen znalec, horsi je, kdyz je podjaty sam soudce . Pak nesoudi podle ustavniho zakona a faktu, o vine ci nevine, ale nadrzuje jedne strane. To se bohuzel stava i v Americe...Soudci jsou taky lidi.
Mimotoho v krivackem Cesku to muze byt i tak, ze nejvetsi etno-rasiste sve nazory dobre utajuji a pokrytecky hopsaji na cikanskych balech....
Tak jak tak, vysvetlujici znalce (ohledne ideologicke zavadnosti) pokladam za uplne zbytecne...
Spise si myslim, ze vasi zakonodarci si to tam zavedli podobne, jako byvavaly statni trafiky. Ty se taky davaly zaslouzenym legionarum po prvni svetove valce..No a pan Mazel jen prodaval tabak...
0 # Anonymní 2012-01-14 05:48
Nezaujaty musi byt soudce. Ten je za to take placen. A soudce si muze vyzadat posudky odkud chce.
Ja vzrustajici drzost nacistu pozoruji se znepokojenim, protoze takhle presne to zacalo kdysi v Nemecku.
Odstraneni Leha z diskuse povazuji za politovanihodnou slabost blogera.
J.J.
0 # Daniela 2012-01-14 05:54
Vazeny GP,
napred mi ukazte, ze neonacista, treba typu zpevaka Moravce byl souzen za verbalni precin a ne za trestni cin (felony).
Jinak se nezbavim dojmu, ze potrefena husa zalostne kejha....

Ja a blaboly? Ja si je mohu dovolit, ale vy, salamounsky mudrc, vy svymi blaboly shazujete profesni reputaci...:0-))
Jeden z vasich poslednich blabolu je tvrzeni o "domicile"-zde to pouziva vyhradne soud a jeste velmi zridka.. My zde totiz mluvime srozumitelne i u soudu.
Trvaly pobyt by se zde prelozil jako 'home address' nebo 'residence',
vy dominiko-cile....
0 # Anonymní 2012-01-14 06:11
Mily panove Pecino, Yamato a dalsi.
Povezte - kdyby jeste zil Charles Darwin, mohl by si od neho nejaky soudce vyzadat posudek ve veci vyucovani kreacionismu na skolach ?
Bez toho, aby Darwina nekdo oznacil za "zaujateho" a zacal psat rozcilene clanky o "stupidnich, deprivovanych hovadech" ?
J.J.
0 # Tomáš Pecina 2012-01-14 11:09
Je mi to líto, JJ, ale leho byl varován, že mu – stejně jako nikomu jinému – nebudu tolerovat osobní útoky, a přesto nově zplodil výtvor, jaký je Šlégrová "zmetek" a co by se jí mělo udělat.

Jsem tolerantní k názoru, ne ke sprostotě.
0 # Anonymní 2012-01-14 13:05
Ad Daniela: § 14 TrZ:

(1) Trestné činy se dělí na přečiny a zločiny.
(2) Přečiny jsou všechny nedbalostní trestné činy a ty úmyslné trestné činy, na něž trestní zákon stanoví trest odnětí svobody s horní hranicí trestní sazby do pěti let.
(3) Zločiny jsou všechny trestné činy, které nejsou podle trestního zákona přečiny; zvlášť závažnými zločiny jsou ty úmyslné trestné činy, na něž trestní zákon stanoví trest odnětí svobody s horní hranicí trestní sazby nejméně deset let.


Ad "stupidní deprivovaná hovada" - výborně, doporučuji co nejdříve pořídit ověřenou kopii u notáře. Pan "nepodjatý" inkvizitor vám učinil skvělou službu, snad bych mu i děkovný dopis poslal, jak se pěkně veřejně odkopal. :-)

JM
0 # Guy Peters 2012-01-14 15:34
napred mi ukazte, ze neonacista, treba typu zpevaka Moravce byl souzen za verbalni precin a ne za trestni cin (felony).
Opět jen nesmyslně hloupě žvaníte hovadiny: Veřejný zpěv neonacistických písniček je v ČR přečin (angl. misdemeanor), tedy trestný čin (angl. crime), ale zločin (angl. felony) to není.

Jeden z vasich poslednich blabolu je tvrzeni o "domicile"-zde to pouziva vyhradne soud a jeste velmi zridka..
Reaguji na Vás naposledy a p. Pecinovi doporučuji Vaše kraviny mazat. Čte to tu hodně lidí a některý naivka by mohl Vašim nesmyslům uvěřit.

Žádného blábolu jsem se nedopustil. Bydliště je anglicky domicile a je zcela irrelevantní, že se to v běžném jazyce používá stejně málo jako v češtině pojem bydliště.
0 # Anonymní 2012-01-14 15:55
Byli 3 bratři. Jeden byl darmošlap, druhý darmožrout a třetí byl také zmocněnec a znalec extrémismu.
0 # Anonymní 2012-01-14 18:26
Zkratka a dobre, Darwin by podle vas take pro svou zaujatost u soudu svedcit nemohl, ze? Tak to vam preji prijemne hledani "nezaujatych" a rasove vhodnych znalcu.
J.J.
0 # Tomáš Pecina 2012-01-14 18:29
V době, kdy Darwinova theorie soutěžila s inteligentním designem, by Charles Darwin zajisté soudním znalcem ohledně vývoje druhů být nemohl.
0 # Daniela 2012-01-14 22:10
Pan GP nebude reagovat, oslovim tedy DOMICILA.:-)

Argumentovat, ze trvale bydliste je sroubovany vyraz a pak prijit s jeste vetsi sroubovanosti je typicky petersky blabol.
""In law, domicile is the status or attribution of being a permanent resident.""
Trvaly pobyt. Permanent znamena trvaly, Domicilku.

Brojeni proti trvalemu bydlisti je zabednenost a neprofesionalni zpatecnictvi.
Dnes maji lidi casto nekolik residenci, trvale bydli vsak vetsinou jen na jedne adrese z duvodu posilani posty. Je to hlavni stab, trvaly...
My se zde nemusime prihlasovat ani odhlasovat, zadny nekontroluje misto bydliste.....Ciliz Americane mohou pres zimu odletet z bydliste trvaleho do bydliste prechodneho, do jine residence.. Kdyz budou Cesi vlastnit i jine residence, treba v Italii, pak Italie bude bydliste prechodne...Ani se nebudu zminovat o bydlisti prislusnika armady.
Takze kazde bydliste NENI trvale, jak se nam snazi prosty Domicil nakukat.
Privlastek trvaly-permanent- ma vyznam. A velky.
Ovsem logiku od Domicila nelze ocekavat. "Domicile" ma i jine vyznamy, treba "domy" v astrologii a jsem presvedcena, ze Domicil posuzuje pravo podle astrologickych prirucek...:-))
Myslim, ze Domicil by byl perfektni kandidat pro nove ustanoveny urad na skoleni znalcu..:-)))
0 # Tomáš Pecina 2012-01-14 22:30
Danielo, mám pro vás návrh: založte si s dalšími osobami, které to zajímá, zvláštní blog, např. trvalebydliste.blogspot.com, a na něm si tyhle věci řešte.
0 # Anonymní 2012-01-15 19:56
njn syn policajta (odbor vnitřní kontroly PČR) Vandas opět v akci
0 # Anonymní 2012-01-15 19:59
Ciolkovského 853, 161 00 Praha 6, adresa DSSS je policejní služební byt pana Vandase senior...
0 # Anonymní 2012-01-15 20:03
Nemám rád policisty... nemám rád Vandase syna fizla
0 # Tomáš Pecina 2012-01-15 20:28
Až si bude Vandas znovu vybírat rodiče, tak mu budete muset radit.
0 # Quido Brumlík 2012-01-16 18:56
V odkazovém Týdnu, přinášejícím myšlenky znalce Svobody, se píše, že znalců na extremismus je málo, neb mají strach. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud se člověk drží linie, o které je kvalifikovaně přesvědčen, že je správná, tak se bát nemusí. Jistě, že může být objektem nějakého úkorného jednání. Ale to už souvisí s prací jako takovou a prostředím, ve kterém je vykonávána. (Komu to nevyhovuje, může jít otrhávat jahody.) Mám ale dojem, že zde strach pramení z toho, že dílo může být vytvářeno na objednávku ("společenskou", kámošů, apod.), bez ohledu na skutečný stav věcí. No to aby se pak jeden bál a zcela oprávněně.
0 # Anonymní 2012-01-17 15:34
Pane Pecino.V jednom článků jste mimo jiné napsal:Staršímu a méně intelektuálně náročnému publiku, poskytne sledování pořadu s Menšíkem.Znamená to,že mladí a Vy dáváte přednost intelekt.náročnému pořadu Partička?Podle toho,jak používáte cizá slova i tam,kde to není třeba,snažíte se na své okolí učinit dojem.Články které píšete jsou dobré,jen prosím potlačte ego.
0 # Anonymní 2014-03-14 15:32
Zdraví,
nyní jsem byl odsouzen k podmínce za proppagaci nacismu, díky znaleckému posudku mého eshopu Ivo Svobodou. tento člověk je naprosto nekompetentní osobou co koli znalcovat. Jsem prodejcem military celého světa, odznaků, medailí atd.. a to včetně nacistického německa. Na svém eshopu mám uveřejněny veškéré právní věci, které jsou pro tento prodej potřeba. Bohužel jsem napsal v době, kdy jsem ještě tento eshop neměl v jedné diskuzi tuto větu a byla napsána stejně jako nyní v uvozovkách " Dokud v této republice nebudou hořet vládní budovy, pak se nic nezmění" Nikdy jsem neurážel nebo jinak nepoškozoval jinou osobu s jakímkoli naboženským vyznáním. Bohužel tento geniální ne-znalec Ivo Svoboda označil mé zboží, že se vážeje až na malé vyjímky k jednotkám SS a NSDAP, což je naprostá hloupost, jelikož převážná část Německých odznaků až na malé vyjímky je určená naprosto legitimní německé armádě Wehrmacht. Dnes mi přišel z čistého nebe po 9 měsících vyšetřování rozsudek vinen a odsouzen podmínkou na 1 rok na dva roky. Podotým, že jsem nikdy v žádné skupině nových nacistu nebyl, nikdy jsem žádného nového ani starého nacistu nepotkal a nikdy jsem nezvedl pravou ruku k hajlování. Co je na to zabavné, že mě obvinila a nechala odsoudit státní zástupkyně Jindra Janáčová, která před rokem 89 stejně dobře sloužila i pro bolševickou stranu, tudíž zločineckou, tak od cinkání klíči, jsme se dostali k tomu, že nás odsuzuje bolševik

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)