Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Robert Cholenský

V pátek 27. ledna proběhl sedmý ročník předávání ceny Právník roku, pořádané serverem epravo.cz a Českou advokátní komorou.

Je mým potěšením oznámit, že v kategorii Pro bono byl touto prestižní cenou honorován advokát Mgr. Robert Cholenský, s nímž mám tu čest spolupracovat na celé řadě případů: mj. na obhajobě tří obviněných v kause závadového zpěvu (aka akce Power I), na případu nálepkových zločinců, protistátního spikleneckého centra Vondrák-Dupová, a také na kause nároku potomků Jana A. Bati vůči České republice, což je případ, o němž jsem na svém blogu zatím příliš nepsal, ale v nejbližších měsících se to změní.

Roberta Cholenského považuji za vynikajícího, velmi inteligentního a odvážného advokáta, u něhož se pojí znalost hmotného i procesního práva se schopností bezprostředně a relevantně reagovat. Domnívám se, že nebýt jeho, byli by v tuto chvíli už Patrik Vondrák a Michaela Dupová ve vězení, a je i jeho zásluhou, že Okresní státní zastupitelství Brno-venkov sepisuje obžalobu na Power I už pátý měsíc, zjevně nevědouc, co do ní pojmout, aby mu ji ze soudu neposlali zpátky přímo z podatelny.

Robertu Cholenskému upřímně blahopřejeme!

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-01-30 13:54
Určitě zasloužené, práce pana Cholenského je velmi dobrá
0 # Anonymní 2012-01-30 14:02
Upozorňuji ale na kritiku jeho činnosti rozhodce:

spolecna-obrana.estranky.cz/.../dalsi-prubeh-tzv_-
__rozhodciho-rizeni__.html
0 # Jan Vaněk jr. 2012-01-30 15:44
Ale fuj; nevědouc!
0 # Tomáš Pecina 2012-01-30 15:50
Podmětem je neutrum, takže je to v pořádku.
0 # Jan Vaněk jr. 2012-02-15 10:16
0 # Tomáš Pecina 2012-02-15 10:24
Zásada "vysřílet do poslední sekrátářky" se opět ukázala rozumnou. Podle těch ignoramů bychom museli říkat "vědící" místo "vědoucí". Jsou to trotli.
0 # Anonymní 2012-01-30 17:12
Ještě se podívejte, kdo byl touto prestižní cenou ohodnocen v kategorii občanská, LIDSKÁ práva a ústavní právo. To byl patrně omyl. Ale projev měl starý pán hezký, zmiňoval lidskou svobodu a důstojnost jako základní hodnoty ;)
ZC
0 # Tomáš Pecina 2012-01-31 13:12
Všiml jsem si. Ten měl dostat Sv. Iva s rolničkami!
0 # Anonymní 2012-01-30 20:45
Tahle cena, to je taková společná masturbace v kruhu přátel, nebo spíše přímo v kruhu rodinném. Tohoto pána neznám, zdá se mi, že do rodiny zatím nepatřil, ale třeba časem. Ona vůbec kategorie Pro bono je taková netypická (nerodinná) a rodina ji beztak zařadila jen pro to, aby se z rodiny stala "rodina s lidskou tváří". Nicméně p. Cholenskému gratuluji.

Osobně mě nejvíc zaujala Hall of fame: pomníček prošel i druhou komorou, takže co zbývalo? No nějaká ta síň slávy přece, to dá rozum!

Tomáš
0 # Daniela 2012-01-31 01:56
Nejakym nedopatrenim zverejnil p. Pecina neco povznasejiciho, coz, k velke skode, vyvolalo jen jeden kladny komentar a zbytek je jako obvykle cynicky negativni.
Uvedomujete si tu pesimistickou mentalitu, mrzutou reakci, zamerovani se na spatne a hledani chyb ??
Nemam predsudky-- vidim pohledneho mladeho muze, nadseneho a motivovaneho pravnika, ktery se snazi a zrejme pracuje zadarmo, ciliz nejen pomaha spolecnosti, ale ziskava praxi pro svuj profesionalni rust. Znam totiz lidsky pocit oceneni a mit na okamzik pro nekoho neznameho radost..
Jeste tu chybi komentar, ze Berta ma kravatu nakrivo...:-)
0 # gogo 2012-01-31 12:55
Nic proti udělování cen tu Právník roku, onde Osel měsíce. Fabie byla jeden rok taky autem roku, aspoň to někde viselo na billboardech. Když si hoši co spolu mluví udělají oslavičku a ohodnotí jednoho ze svého středu, měli by to dělat tak, aby byl patrný kontext. My třeba každoročně oceňujeme zaměstnance roku.
0 # Anonymní 2012-01-31 15:40
Gogo a Tomáš to myslím vystihli. Každý, kdo se někdy účastnil téhle akce, tak ví, že jde především o ten raut vzadu.. Toho člověka neznám, takže rozhodně nechci hodnotit jeho kvality, nicméně účast v takové soutěži je sama o sobě pozdřelá.
Xoxo

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)