Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Zatím pouze neoficiálně, na blozích (zde a zde), oznámil Michal Mazel, soudní znalec v oboru praktické inkvisice a boje proti ideozločinu, ukončení své znalecké činnosti.

Blahopřejeme jemu i jeho obětem!

Aktualisováno.
Zde k tomu vyšel článek na Novinkách. O ostatních důvodech podjatosti, zejména o podvodech s fakturací, se pan znalec se skromností sobě vlastní nezmiňuje.

Komentáře   

0 # Yamato-san 2012-01-05 13:03
Kdo asi nastoupí místo něj? Tohle často funguje tak, že nástupce je ještě horší a na tu zmiznuvší svini se po čase s láskou vzpomíná...
0 # Tomáš Marný 2012-01-05 13:33
Od řádění Gregoroviče se situace trochu zlepšila, to nemůžete popřít.
0 # Anonymní 2012-01-05 14:40
Tedy tohle:
"Ano, každý rok dělám nejméně jednu věc pro svobodu a demokracii, tak jsem si to vybral hned tak brzo, letos. Přijde jinej sekáč...
Michal Mazel"

jsou zvlastni slova od nekoho kdo sam sebe prezentoval jako tak serizniho, objektivniho a a nezavisleho odbornika, ze v dane problematice, ze vystupoval jako soud.znalec... Pripodobnovat soudniho znalce k sekacovi je veru zvlastni.. skoro otazka pro psychologa.
0 # Anonymní 2012-01-05 14:54
Tomáš Marný:
Těžko říci, zda-li se situace zlepšila. Krom rezignovavšího pana Mazla jsou tady i další o jejichž nezávislosti (popř. odborné erudici) existují pochybnosti, jako je třeba pan Svoboda. Takže mluvit o zlepšení je více než sporné.
Co není sporné je ovšem to, že od dob páně Gregoroviče státní správa v této problematice řádně tlačí na pilu, což se projevuje čím dál většími absurditami a (bohužel) i bezprávím. Takže o nějakém celkovém zlepšení nemůže býti ani řeč, naopak. Ze strany státu jsme svědky aktivit, kterým by asi před deseti, patnácti lety nikdo nevěřil. A obávám se, že soudní znalci se bohužel až příliš často stávají nejen jejich součástmi, ale přímo aktivními nástroji.
Pěkné dopoledne,
Dušan Stuchlík
0 # Anonymní 2012-01-05 15:06
Pochybuju že to fakt psal Mazel, nechvalte dne před večerem
0 # Tomáš Marný 2012-01-05 15:42
Dušan Stuchlík:
pokud jde o angažovanost OČTŘ, máte asi pravdu. Ale já hovořil o kvalitně znaleckých posudků, a ta i přes všechny výhrady k Michalu Mazlovi stoupla. Za dob Gregoroviče blahé paměti to bylo ještě horší.
0 # Leon Kreutzfeld 2012-01-05 20:42
To bude jiste nejaky hloupy vtip, s tou resignaci. Znalcu v oboru kontextualniho extremismu neni prilis a navic kontext je svine svinuta, neustale se meni a bere na sebe ruzne podoby.

To byly doby, kdyz extremiste nosili ruzne mikiny s osmnactkou a tak podobne. Dneska uz kolikrat pouzivaji ruzne derivaty a odmocniny, misto cernych slunci si tetuji ruzna srdicka a hady a podobne rafinovane triky.

Resignace by de facto mohla znamenat, ze bojujici demokracie vzdava svuj boj. To se bohuzel projevi na vyraznem narustu trestne cinnosti, pokud kontextualni extremiste nebudou postihovani preventivne. Aspon tak to vidim ja, frekventatnt bulvarnich blogu.
0 # Tomáš Pecina 2012-01-06 01:16
Teď je ta pravá chvíle pro vás, vp. Kreutzfeld, abyste nabídl své služby státu. Počítat do 88 umíte, svastiku poznáte i poslepu, a když k tomu prostudujete pár marxistů typu Foucault a sestavíte si universální osnovu, můžete znalecké posudky, které objeví závadový diskurs i v přímce, chrlit jako ze samovazače.

Zrovna dnes jsem četl jeden čerstvý kousek od Svobody, který identifikoval z. d. na tričku, pokud ho posoudil ve spojení s tetováním na zádech nositele. Tohle přece zvládnete taky, a můžete methodu diskursivní analysy obohatit o nové prvky, třeba o to, že mikinu si pachatel oblékl ve středu, a protože Kristallnacht, jak známo, byla také ve středu (přesněji v noci ze středy na čtvrtek), je jasné, co kosočtvercem na ní mínil.
0 # Anonymní 2012-01-07 10:00
"Přijde jinej sekáč..."

Jssem v šoku, jednoznačný důkaz o tom, že pan Mazel nebyl nezávislý a zcela účelově vyhotovoval posudky na zakázku.
Ale co víc. Pan Mazel tak říká vlastně veřejnosti, že i ostatní znalci jsou stejní, že pracují na objednávku.
Možná jeho tvrzení platí pro "znalce" v oboru extremismu, ale rozhodně neplatí v jiných oborech.
T. Moláček
0 # Tomáš Pecina 2012-01-07 10:23
Zůstávám klidným. Není to nic, co bychom nevěděli.
0 # Anonymní 2012-01-08 12:03
Mimořádný úspěch!

Pikantní na tom je, že si pan Mazel myslí, že pro něj vše skončilo. Mýlí se. Na jeho místě bych si dal na zeď fotku paní Brožové-Polednové, aby mu připomínala osudy mocenských poskoků a zpozorněl se při každém náznaku mocenské změny. Je to prostě chlap s cejchem.

cnemo
0 # Anonymní 2012-01-11 11:55
Pro Anonyma z 5. ledna 14:40 - nerad vám ruším tu místní masturbaci v kruhu v níž se vzájemně utvrzujete, jak jen vaše názory jsou ty jediné správné, ale jestliže nepoznáte ani humornou citaci ze hry Járy Cimrmana a vyvozujete z ní dalekosáhle, už je to opravdu hodně špatné :D

PS: Jsem zvědav, kolik lidí přijde na myšlenku, že jen proto, že jsem si dovolil nesouhlasit jsem patrně: 1. sám Mazel, 2. někdo z jeho kamarádíčků :D
0 # Tomáš Pecina 2012-01-11 12:03
Citaci jsem samozřejmě poznal, a reakce anonyma mi ve světle této interpretace přijde plně adekvátní neadekvátnosti původního Mazlova vyjádření: nezávislý a objektivní znalec by se takto vyjadřovat neměl. Zkuste si představit, že by něco podobného napsal odstupující znalec z oboru balistiky!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)