Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Další malý krok pro člověka, ale velký skok pro české právo: Krajský soud v Brně samosoudcem Michalem Ryškou přiznal na relutární satisfakci za nedbalostní usmrcení dítěte každému z rodičů 1,5 milionu korun.

Podobný případ řešíme u Městského soudu v Praze. Tam jde ovšem o úmyslné usmrcení – vraždu – a dítě, v době události šestileté, žádá po vrahovi pět milionů, družka tři miliony a dvanáctiletý nevlastní syn (kterého však zavražděný po celý život vychovával) dva miliony korun. Úmysl se běžně považuje za jeden z významných faktorů pro zvýšení částky zadostiučinění, tak uvidíme, zda budeme v řízení úspěšní nebo zda jsou pražské taxy stále o řád nižší než brněnské.

Pro příště: když se nechat zavraždit, tak jedině v Brně!

Komentáře   

0 # Tomáš Marný 2011-12-16 14:31
Už vidím nějaké pako, jak pohoršeně ukazuje na rodiče: "Hle, oni přijdou o dítě a ještě chtějí peníze! Taková drzost!"
0 # Anonymní 2011-12-17 19:44
Trochu nabourám tu selanku finanční humanity. Je to moc, nebo málo? Otázka asi jako kolik čtverečních metrů má litr.

Poučení je jiné. Daňový poplatník odpovídá za řidiče sypače. Poučné.

Pokud bude mít takovou sumu zaplatit soukromník, bude výsledkem případu o jednu lidskou trosku (a možná i jeho rodinu) navíc. Nevím, zda je to až takové výtězství.

cnemo
0 # Anonymní 2011-12-17 22:26
To "výtězství" si nechám zarámovat:) cnemo
0 # Tomáš Pecina 2011-12-17 23:40
Brilantní odhad, TM! :-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)