Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

…Moloko Drencrom, which would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultraviolence, vzpomněl jsem si na Kubricka, který měl před 40 lety v Británii srovnatelné problémy s těmi, jež zažívají tři hudebníci-rappeři, vystupující pod přezdívkami Řezník, Pitva a Hrobka. Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4 je totiž obžalovalo, že se svým klipem Konečný řešení dopouštějí blíže nespecifikovaného extremistického trestného činu.

Kubrick měl potíže toliko s censurou (a slavnou scenu soulože v Alexově pokojíku musel pustit proti scenáři v mnohonásobném zrychlení, jinak by film do kin nedostal), v tomto smyslu je tedy Británie přece jen o trochu civilisovanější a svobodnější.

Kdo má zájem, rapperský případ (který sleduji jen okrajově) bude v úterý 29. listopadu od 13.30 hod. v jednací síni č. 1, budova B, projednávat Obvodní soud pro Prahu 5 a není vyloučeno, že přijde i nejmenovaný soudní znalec.

Z hlediska mého odborného zájmu bude nejdůležitější, které zakázané hnutí klip propaguje; žádné se tam totiž nevyskytuje, takže buď budou OČTŘ muset sáhnout k osvědčené volbě Národní odpor, anebo přijít s thesí, že takové hnutí bylo klipem založeno. Další možností je násilí proti skupině, avšak to je podle mého soudu prokazatelné ještě obtížněji.

Aktualisováno.
Mám to! Jelikož si zpěvák podle vlastního vyjádření nechal vytetovat hákáč na bicáka, bude-li mu prokázáno, že v minulosti nosil tričko s krátkým rukávem, lze to kvalifikovat podle § 403 odst. 1, 2 TrZ/2009 ve stadiu přípravy!

Aktualisováno.
Soud I. stupně všechny tři rappery zprostil obžaloby.

Komentáře   

0 # AYBABTU 2011-11-26 21:18
Máte špatné informace. Žaloval je někdo jiný:
zpravy.idnes.cz/.../...
0 # AYBABTU 2011-11-26 21:23
A ten film citujete taky špatně. :-D
0 # Tomáš Pecina 2011-11-26 22:33
Díky, opraveno.
0 # Tomáš Pecina 2011-11-26 22:43
Hnidopichu! Opsal jsem to pro vás znovu, celé: "There was me, that is Alex, and my three droogs, that is Pete, Georgie, and Dim, and we sat in the Korova Milk Bar, trying to make up our rossudoks what to do in the evening. The Korova Milk Bar sold Milk Plus, Milk Plus Vellocet or Synthemesc or Drencrom, which is what we were drinking. This would sharpen you up and make you ready for a bit of the old ultraviolence."
0 # Anonymní 2011-11-27 18:08
Já doufám, že přijde Řezník s maskou a předvede paní soudkyni, jak vypadá poctivé "bukkake kolečko".
0 # Tomáš Marný 2011-11-30 14:19
Tak vidíte, že není vždy tak zle!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)