Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Tykadla mimozemšťana místo tradičních oslích uší obdrží laureátká listopadové ceny Osel měsíce, udělované tímto blogem za mimořádné počiny na poli práva. Stala se jí soudkyně Okresního soudu v Berouně Marcela Součková za usnesení, jímž zastavila řízení o žalobě, protože naznala, že není možné, aby ministerstvo spravedlnosti na výzvu k náhradě újmy v šestiměsíční lhůtě nijak nereagovalo: Ohledně tvrzení žalobce, že svůj nárok uplatnil u žalovaného, kterého vyzval k náhradě vzniklé újmy, avšak ten nereagoval, soud konstatuje, že považuje za zcela vyloučené, aby Ministerstvo spravedlnosti na podání, které mu bylo řádně doručeno – nereagovalo, tímto podáním se nezabývalo a nerozhodlo o něm. Soud se domnívá, že podání žalobce – výzva k náhradě, zřejmě žalovanému vůbec nebylo doručeno… Samozřejmě bylo, pouze ministerstvo jaksi nestihlo odpovědět v zákonné lhůtě.

Nejít o dámu, musel bych napsat, že soudce je neuvěřitelný idiot, takto laureátce toliko poblahopřeji k zaslouženému ocenění a popřeju jí ještě mnoho podobně inteligentních vnuknutí.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-11-05 10:42
Komentář. I u blbých strážníků obecní policie máme přezkoumání odborné způsobilosti, které umožňuje (když pámbů dopustí a motyka spustí) ty zcela nejblbější superarbitrovat pro blbost. Zato madam "soudkyně" bude vesele a hlavně "nezávisle" podobné hovadiny plodit až do důchodu a nikdo na ni nemůže.

Jakub Moc
0 # Anonymní 2011-11-05 10:44
Komentář. (Nějak mi to zprznilo odkaz.)
0 # Tomáš Marný 2011-11-07 08:40
Je škoda, že paní soudkyně nepůsobí na trestním úseku, neboť pak by se její originalita ducha mohla projevit ještě rasantněji. "Obžalovaný X.Y. nemohl poškozeného zavraždit, neboť vražda je přece zakázaná!"
0 # Anonymní 2011-11-07 10:22
A dokázali jste v řízení nějak to doručení? Jinak se tomu ani nechce věřit...
0 # Tomáš Pecina 2011-11-07 10:34
Kdyby nás vyzvala, doručení bychom samozřejmě snadno prokázali např. dodejkou z ISDS, ale v dané situaci přece stačilo zaslat žalobu k vyjádření ministerstvu a to by nepopřelo, že nereagovalo.
0 # Anonymní 2011-11-07 10:37
Ono by to šlo asi dost těžko popřít, když se za to sami ve svém vyjádření omlouvají. :-)

JM

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)