Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Celé by to mělo půdorys bouře ve sklenici vody, nebýt toho, že případu věnují relativně velký prostor iDnes a další media. Co přesně se ve Vimperku stalo, už asi nezjistíme, faktem je, že ve stejný den, kdy se tam konala odložená demonstrace Dělnické strany sociální spravedlnosti, došlo ke konfliktu v místní restauraci U stadionu. Jeho nespornou účastnicí byla americká zpěvačka černé pleti Tonya Graves.

Ta podle první zprávy iDnes uvedla: V té restauraci byli nějací lidé z Dělnické strany sociální spravedlnosti. Já tam byla sama a bylo to nepříjemné. Tahali mě za vlasy, plivali na mě a křičeli rasistická hesla. Tento popis víceméně potvrdil i číšník Milan Vojta, podle jehož sdělení útok vyústil v hospodskou rvačku s létajícími židlemi apod.

Druhá verse zní už střízlivěji. Útočník byl jeden, útok byl toliko verbální a po něm, s pomocí personálu a štamgastů, byl tento muž z restaurace vyhozen.

Tonyu Graves si pamatuji z poloviny 90. let, kdy krátce pracovala v bookstoru Globe, jenž se tehdy nacházel v Praze 7 nedaleko Štrossmayerova náměstí a já tam, v době ještě předinternetové, chodíval na kávu a na anglické knihy, a to – jak to říct? – jako mladou dámu dosti temperamentní a poněkud afektovanou. Domnívám se proto, že autorkou barvitější skutkové verse je právě ona, novináři iDnes pouze přesně reprodukovali to, co od ní slyšeli, a reálnější kontury dostala věc až na základě policií zjištěných skutečností.

Po právní stránce tím je affaira s největší pravděpodobností skončena: o trestný čin pomluvy se samozřejmě nejedná, o přestupek rovněž ne (nejvýš ze strany útočníka, pokud by byl nalezen a usvědčen), a případná žaloba na ochranu dobré pověsti právnické osoby ztroskotá na tom, že DSSS se nijak zvlášť dobrou pověstí pyšnit nemůže.

Aktualisováno.
Vida. Zatímco my jsme v závěrech opatrní, v Deníku Referendum mají jasno. Kritická redakční politika veškerá žádná, hlavně že je text dostatečně aktivistický.

Aktualisováno.
Policie prý vypátrala a z útoku obvinila dva muže.

Komentáře   

0 # Yamato-san 2011-11-29 20:58
Vida, už to leze ven - z více na sobě nezávislých zdrojů se mi doneslo, že to celé bylo poněkud jinak. Třeba nakonec bude něco pravdy i na silné podnapilosti pěvkyně a jejím prvním (údajně multikulti positivní) ataku...
0 # Anonymní 2011-11-30 14:31
Incident potvrdila v pondělí městská policie s tím, že při něm zasahovala i policie státní. „Konflikty přišly až po odjezdu pořádkové policie. A vyvolali je místní příznivci DSSS. K incidentu došlo již přímo v restauraci Stadion. Následně došlo k fyzickému napadení, které jsme řešili v součinnosti s Policií České republiky a dva lidi jsme předvedli,” uvedl pro Deník.cz vrchní strážník MP Vimperk Daniel Ziemba a doplnil:

„Stejná skupinka z restaurace Stadion pak vyrazila do ulice U Lázní, kde bydlí zdejší Romové a po cestě skandovala protiromská hesla. Dostali jsme oznámení od místních obyvatel a společně s hlídkou Policie České republiky jsme situaci vyřešili a došlo na další předvedení. Zde musím podotknout, že Romové byli v naprostém klidu.”

(www.romea.cz/.../)
0 # Anonymní 2011-11-30 15:21
No, bohuzel popis (a kompilat ruznych textu) je s ohledem na zdroj - tedy na uroven a zejmena duveryhodnost, jakou v poslednich letech a mesicich prinasi server Romea.cz, zcela nerelevantni.

Je to stejne, jakoby clovek argumentoval popisem nejake udalosti a za zdroj mel text z webu Nar.odporu. Fabuluji a prekrucuji stejne, jen kazdy kope za svoji extremistickou pozici..
0 # Guy Peters 2011-12-01 14:44
Následně došlo k fyzickému napadení
Tyhle neosobní vazby mne nikdy nepřestanou fascinovat. Kdo napadl koho?
0 # Anonymní 2011-12-02 15:55
0 # Anonymní 2011-12-02 15:57
0 # Tomáš Pecina 2011-12-02 17:09
Ano, vsadíte si, zda půjdou do vazby?
0 # Anonymní 2011-12-02 23:29
Další zpráva o nepřizpůsobivých primitivech z řad DSSS: www.romea.cz/.../
Btw. tento blog zjevně neusiluje o objektivní informování, ale pouze o jednostrannou obhajobu a heroizaci bílé lůzy z řad DSSS.
0 # Tomáš Pecina 2011-12-03 00:06
Server Romea.cz dlouhodobě sleduji, ale kvalita a objektivita jeho zpráv není zdaleka taková, abych je mohl přebírat nebo s nimi pracovat jako s věrohodným a spolehlivým autoritativním zdrojem.
0 # Anonymní 2011-12-03 13:13
pro anonym z 23:29

pisete: "Další zpráva o nepřizpůsobivých primitivech..."

hledme,pouzivate terminologii, kterou prave na Romee.cz kritizuji jako nekorektni a diskriminacni:
www.romea.cz/.../

Nebo tim chcete naznacit (ci prosazovat) trend, ze vuci nekterym se urcita slova pouzivat mohou a vuci jinym nemohou?

Kazdopadne je zarazejici, ze s takto diskriminacnim myslenim si troufnete kritizovat neci (v tomto pripade p.Peciny) praci, blog?

Nekdy me opravdu zustava rozum stat nad tim, s jakou nestydatou drzosti dokazi zastanci "politicke korektnosti" verejne napadat a dehonestovt kohokoliv, kdo nezpiva podle jejich not...
ds

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)