Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Lucie Šlégrová podává dnes soudu toto doplnění své námitky podjatosti.

Komentáře   

0 # Tomáš Marný 2011-11-23 09:13
Není to dobře napsané. Nezapomínejte, že mnoho soudců nerado počítá a navíc soud bude očividně hledět na námitku podjatosti krajně nelibě. Proto musí být odůvodnění námitky velmi přesvědčivé a polopatické.
Proč píšete bez bližšího rozboru mlhavé "jeví se fakticky nemožné ...", když šlo polopaticky a blbuvzdorně napsat "musel by pracovat 16 hodin denně"?
"Jeví se nemožné" je hodnocení, které může soud směle ignorovat. "16 hodin denně" je faktum, a to se okecá hůř.
0 # Tomáš Pecina 2011-11-23 10:30
Jen ať si soudružka zadělí!
0 # Tomáš Marný 2011-11-23 10:37
Co když nebude chtít? Tady bych dal přednost účelnosti před machrováním.
0 # Tomáš Pecina 2011-11-23 10:48
Soudružka není hloupá, soudružka je jen zaúkolovaná. Vyčkejte času.
0 # Leon Kreutzfeld 2011-11-23 11:05
Vazeni panove, se zajmem jsem si precetl doplneni, a mam dotaz. To znalec opravdu musi byt placen od hodiny? Ja bych cekal, ze byt znalcem to neni jako hazet lopatou, takze se to neda pocitat kolik hodin to psal. To vyzaduje studium, koncepcni praci, tvorivost a talent.

Vysledkem pak je symphonie informaci, myslenek a dobrych napadu, jejichz cena je nevycislitelna, stejne jako Beethovenova 5. Symphonie se neda jen tak ocenit penezi, to neni jako zazahlovat za slozenou hromadu uhli. Nebo jiny priklad, Jiri Paroubek dostal zalohu za svou knihu milion korun, a urcite take nemel 3 kila na hodinu.

Takze v principu by takovy kreativec nemel byt placen za cas, ale za kvalitu, pripadne i za copyright (mohla z toho byt dobra kniha nebo film), nebo za umelecky dojem. Pokud PCR plati znalce za hodinu a je to tak v zakone, pak dobra, je treba to respektovat. Ale neodpovida to principu veci, takze soud by mel primhourit oko.
0 # Anonymní 2011-11-23 12:01
Vážený pane Pecino, dobrý pokus, ale pořád to není ten "zásah na komoru". Soudkyni označujete za soudružku, která je zaúkolovaná. Máte pro to nějaký důkaz? Důkaz, který by obstál před soudem?
Předpokládám, že nemáte a nyní taháte za kratší konec provazu.

Poradím Vám, jak si je možno důkaz obstarat. Můj postup nemusí být stoprocentní, ale mám ho ověřený v mém případě. Počítejte, že soudy pěkně naštvete, že píchnete do vosího hnízda.

1)Pokud pane Pecino tvrdíte, že soudkyně byla účelově dosazena, pak musel být porušen rozvrh práce při přidělování věcí. Je tu sice možnost řádného přidělení, a to cca 14%, tedy 1/7 ze sedmi trestních soudců, pak tato má metoda k úspěchu nepovede

2)Dle rozvrhu práce se věci přiděluji systémem ISAS. Úředníci soudu Vám budou tvrdit, že nejde obejít, že to systém neumožňuje. Jsou to kecy, sám mohu dokázat, že i tento systém obejít lze. Na základě mého podnětu v mé kauze dostala předsedkyně Okresního soudu v Příbrami výtku, s návrhem na kárnou žalobu jsem ale na MSp později neuspěl, neboť nelze dvakrát trestat za jeden prohřešek. To jen na vysvětlenou.

3.Pomocí InfZ požádejte OS v Mostě o výpis z aplikace ISAS za den, kdy byla obžaloba na paní Šlégrovou podána. Doporučuji požádat i za dva dny předcházející.

4.Jak jsem uvedl výše, program ISAS soudní úředníci (soudci) obcházejí (a dle mého názoru to není jen specializace příbramského soudu), aby mohli přidělit věci svých kamarádů. Teď odbočím, v tom vidím základní problém justice, nikoliv to, zda soudce je komunista či nikoliv. Poznal jsem zmetky soudce, co nebyli komunisté a přesto rozhodují zaujatě a samozřejmě rozhodují věci,které si přidělili sami. Takže k věci. Abyste se dobral nějakých výsledků, doporučuji, abyste pomocí InfZ z důvodu opatrnosti (tedy aby nemohl soud při odpovědi na 106 klamat) požádat opět dle InfZ o anonymizované fotokopie prvních stran všech návrhů (trestních žalob) doručených v den (a dva dny předem) podání žaloby na paní Š. Trvejte na tom, aby na této první straně bylo podací razítko soudu s UVEDENÍM HODINY PODÁNÍ.

5.No a teď již není nic jednoduššího, než skutečně porovnat došlý nápad, zda opravdu věci byly přiděleny s rozvrhem práce (pravděpodobně dle rotačního systému), a to vše ve vazbě na příslušná ustanovení zákona o soudech a soudcích. Zohledníte specializace a vše ostatní jde rotací.

6. Pokud byla věci paní Š přidělena v rozporu se schválených rozvrhem práce, tak to jednoduše u soudu prokážete. To nikdo neokecá, to mi věřte. Maximálně tuto Vaši námitku přejdou, ale pak je tu opravný prostředek.

7. Držím palce

8. Závěrem ještě uvedu, že můžete evet. očekávat ze strany vedení soudu obstrukce. To se stalo mně. Podal jsem osm 106-tek, ve všech osmi žádostech mi nebylo předsedkyní OS vyhověno, MSp následně všechny negativní rozhodnutí OS zrušil. Přesto předsedkyně OS opět ve čtyřech případech nevyhověl, opět zrušilo MSp. Věc se táhla skoro rok, tak zde vidím nebezpečí, že soud zvolí obstrukce.
T. Moláček
0 # Anonymní 2011-11-23 13:59
Pane Peciho,takže můj výše popsaný postup Vám k ničemu nebude, neboť jsem se kouknul na rozvrh práce u OS Most a nemají tam rotační systém přidělování věcí, ale systém abecední, a to dle příjmení obviněného. A paní (slečna) Šlegrová tedy spadá do senátu č. 1.
T. Moláček
0 # Anonymní 2011-11-23 16:27
T.Moláček:máte zkušenosti, že by vámi popsaným způsobem někdy někdo dosáhl reálných výsledků ve své trestní kauze?
0 # Anonymní 2011-11-23 16:30
Co budete dělat dál? Mazel byl tuším jmenován předsedou KS Praha, napíšete panu předsedovi podnět?
0 # Tomáš Marný 2011-11-23 17:11
Mazel ten posudek nedělal sám, oponenturu mu dělal Chmelík. Tedy patrně nepracoval celých 16 hodin denně.
0 # Anonymní 2011-11-23 17:38
Leon Kreutzfeld
Tudíž, dle Vaší logiky, když dojdu k automechanikovy a ten mě k vykonané práci a spotřebovanému materiálů naúčutje ještě příplatek za léta co se vzdělává ve svém předmětu (základní škola, učební obor, praxe) je to v pořádku? Každá profese potřebuje jistou praxi, vzdělávání se, hledání nových informací a dobré nápady. Nevím, proč by znalec měl být něco extra.
0 # Anonymní 2011-11-23 17:45
citace: T.Moláček:máte zkušenosti, že by vámi popsaným způsobem někdy někdo dosáhl reálných výsledků ve své trestní kauze?

V trestní kauze ne. V civilním řízení ve Středočeském Palermu. Arogance tamnějších soudců je tak nebetyčná, jsou si tak jistí svým postavením, že mi předsedkyně OS dokonce napsala, cituji: "Dále na základě mého rozhodnutí jsou rovnoměrně rozdělovány věci týkající se rozvodu manželství tak, aby tyto věci projednávali soudci ve stejném poměru" Přitom rozvrh práce u tohoto soudu takový postup nejenže neumožňuje, ale výslovně uvádí, že se postupuje rotačním způsobem v časovém pořadí došlých věcí.
Kontrolné otázka: Jak asi může předsedkyně OS přidělovat sama věci rozvodů, když je tu tohoto soudu zaveden systém ISAS, který má zabránit svévoli při přidělování věcí?
T. Moláček
0 # Leon Kreutzfeld 2011-11-23 18:00
Re. Anonymní: automechanik neni uplne nejlepsi priklad. Jde o to, ze z principu veci neni spravne platit znalce "linearne" za odpracovane hodiny, ale "za dilo" a podle toho jakou ma cenu.

Do toho 400-tisicoveho posudku mohla jit i znalcova prace pred tim, nez dostal zadani, soukromy vyzkum, archiv, atd. Je to snadno kopirovatelne intelektualni vlastnictvi, nikoliv hromada slozeneho uhli.

Predeslo by se tim i excesum z druhe strany, kdyz stat utrati 400 tisic za posudek, aby nekdo dostal podminku za to, ze nosi mikinu s cislem nebo posloucha nejake cedecko.
0 # Tomáš Pecina 2011-11-23 21:11
Já ale soudkyni vůbec neřeším, pro mě je důležitý znalec.
0 # cnemo 2011-11-25 12:41
>Do toho 400-tisicoveho posudku mohla jit i znalcova prace pred tim, nez dostal zadani, soukromy vyzkum, archiv, atd.

Kdyby takto někdo uvažovat v technických oborech při vykonávání práce v hodinové sazbě, asi by zákazník zavolal doc. Chocholouška:) Výše hodinové sazby se odvíjí od kvalifikace a náročnosti práce, za montéra účtuji méně než za supervisora. Položky typu vzdělání, zkušenost a pod. jsou předpokladem vykonávání této práce a jsou zohledněny v hodinové taxe, nemohou být předmětem bonusů a doplatků.
0 # Leon Kreutzfeld 2011-11-25 13:30
Ale pane kapitan, ja rikam, ze z principu veci je nespravne platit znalce hodinovou sazbou, protoze nesklada uhli, ale tvori nejake intelektualni vlastnictvi.

Jinak v technickych oborech to samozrejme takhle funguje, zakaznik by volal Chocholouska, kdyby Microsoft chtel zaplatit za Windows v hodinove sazbe. :-)
0 # Anonymní 2011-11-30 15:20
O tématu rasové diskriminace v souvislosti s českými OČTŘ nedávno psalo Trestněprávní revue (Nad rolí národnosti v rozhodování orgánů činných v trestním řízení, Trestněprávní revue 7/2011). Věděli jste, že i statistika může rasově zaujatá? A co teprve názvy policejních akcí! Co si o tom myslí Jan Tleskač a co by na to řekl ESLP? Čtěte v článku! :-)
0 # J. Janát 2011-12-08 14:10
Zjistil jsem, že znalec Mázl se někdy dovede i zastat politických svobod - třeba zde: www.mvcr.cz/soubor/mazel-kscm-analyza.aspx
0 # Tomáš Pecina 2011-12-08 15:15
Díky; tady je to komplet. Pobavil mě Svobodův posudek, jak hledal, ale nenalezl závadový diskurs.

Tihle znalci jsou samozřejmě osoby s nulovou morální integritou, ti napíší, cokoli jim bude sděleno, že si ministerstvo přeje. Kdyby snad byli neposlušní, jednak by žádné další "zakázky za 400 v českých" nedostali, jednak by je ministerstvo mohlo nechat stíhat za podvody při účtování hodin.

Kontrolní otázka: přejí si úředníci MV, sami bývalí komunisté, aby byla tato strana rozpuštěna?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)