Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Todle je aspoň poctivej blázinec, libuje si pacientka Helena Růžičková v nesmrtelné sceně z Dívky na koštěti. Podobné pocity musí mít každý, kdo sleduje peripetie kolem případu olomoucké fotbalové korupce. Prvně jsme o ní psali letos v červnu, pozastavujíce se nad tím, že orgán soukroprávního subjektu-spolku nemíní čekat na rozsudek a hodlá vynést svůj disciplinární verdikt bez ohledu na něj.

Od té doby se v případu událo několik věcí: nejprve byla Olomouc svazovou disciplinárkou potrestána ztrátou devíti bodů a akteři korupční affairy dostali dlouholeté zákazy činnosti. Klub se neodvolal, avšak učinil tak jeden z potrestaných, brankář Petr Drobisz, a protože ve fotbale patrně neznají zásadu zákazu reformace in peius, odvolací orgán rozhodnutí v celém rozsahu zrušil, s odůvodněním, že jeden ze členů disciplinárky poskytoval Olomouci své právní služby a byl tudíž podjatý.

Poté padlo nové rozhodnutí, identické s předchozím. Proti němu se už nikdo neodvolal.

A teď soud I. stupně rozhodl, že obvinění jsou nevinní a zprostil je obžaloby.

No řekněte sami, není tzv. vrcholový sport v téhle zemi kouzelný?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)