Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Αβδηρα, Schilda, Gotham, Kocourkov, to jsou názvy – fiktivních nebo skutečných – obcí, jež se staly literárním synonymem hlouposti. Na podobné postavení se nyní zdá kandidovat i středočeský Pletený Újezd, o němž a o jehož vpravdě jedinečném starostovi jsme na tomto blogu již dvakrát referovali ([1], [2]).

Ono mythické místo bylo minulý týden svědkem dalšího skandálu, když starosta zakázal – nám dobře známému – občanu Martinu K. pořídit si zvukovou nahrávku jednání obecního zastupitelstva. Případ poté řešila unhošťská policie. Ta dala za pravdu starostovi a občana s diktafonem vykázala. Ten se ovšem nemíní vzdát, a podává správní žalobu proti faktickému zásahu; na tahu je Městský soud v Praze, který musí v prvním kole rozhodnout o návrhu předběžného opatření.

O případu budeme na tomto místě informovat.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-10-05 20:16
s jakou argumentací jej policie vykázala?
0 # Tomáš Pecina 2011-10-05 23:39
Ochranou osobnosti, přirozeně.
0 # Martin Kalenda 2011-10-06 10:50
Doplním, policie s žádným zákonným důvodem (řekl že žádný nepotřebuje protože starosta mě tam nechce a má podezření), ochrana osobnosti byl argument starosty nikoliv policie. Evidetně to brali tak, že když je to v obecním baráku (zasedání) může mě starosta vykázat jen protože to "chce". Je to obecní budova - starosta rozhoduje koho a proč tam chce/nechce. Jen doplním že v průběhu se každý nezastupitel kdo mluvil byl dotázán starostou jestli mu to vadí a nikdo(z tazatelů z řad veřejnosti) neprotestoval (od argumentů je mi to jedno, to přežiju, mě to nevadí). Nejvíce protestují ti kteří nemluví, naši zastupitelé nejsou zrovna výřeční takže jejich ochranu před obyvateli mají na starosti jejich příbuzní kteří sálu dominují (osciluje to mezi 1zastupitel - jeden příbuzný až k 1 zastupitel 5 příbuzných).
Proto tam nikdo nechce chodit, a hlavní důvod proč to dělám že přítomnost diktafonu diskuzi ZNAČNĚ KULTIVUJE protože s vědomím že by mohl existovat záznam, nepadají ze strany příbuzných na adresu občanl (ne na moji, to neřeším) tak často výrazy blbý(á), idiot , hloupá, ty jsi nám tu chyběl/chyběla, vrať se odkud jsi přišel/přišla ....
0 # Anonymní 2011-11-27 19:14
Bodejt by to unhostska polcie neresila, kdyz tak pracuje synek jednoho z kamaradu byvaleho starosty. To se to pak resi sory. Otazkou je v jaky prospech.
0 # Anonymní 2011-12-03 00:02
Vážený pane Pecino, čistě náhodně jsem narazil na Váš blog a musím konstatovat, že mi nezbývá než Vás zařadit mezi řadu pomatenců a trapáků s kterými se lze na webu a bohužel i v reálném životě potkat. Z Vašich výplodů plyne komplex tlustého vysmívaného pitomečka, který si při nejmenším myslí, že tím, že si dá do profilu fotku s telefonem vyvolá dojem zaměstnaného člověka, který je schopen řešit základní otázky kosmíru. Na rovinu, jste dalším ztělesněním hrdiny knížky Spolčení hlupců. Nicméně musím bohužel uznat, že pan Kalenda, který mi je neméně nesympatický než Vy, má v zásadě ve svém boji s větrnými mlýny pravdu (viz. např. www.otevrete.cz/knihovna/desatero-otevrene-obce/), kde je celkem logická a zároveň soudně prosaditelná argumentace, že zvukové a obrazové záznamy ze zastupitelstva je možné dělat. K jeho škodě má však neschopného advokáta, který kdyby se trochu zamyslel nad formulací petitu předběžného opatření, tak by konečně s nějakým podáním u soudu uspěl. V souvislosti s panem Kalendou, který je patrně Váš blízký až nejbližší přítel musím konstatovat, že veškerý jeho problém není v tom, že by prosazoval něco špatného nebo něco co není pravda. Problém pana Kalendy je, že to je konfliktní typ člověka, který si jaksi neuvědomuje, že pokud chce žít na vesnici o plus mínus 400 obyvatel, musí se snažit se všemi vycházet, ne si s prominutím všechny nasrat. Z tohoto důvodu je odsouzen vždy docházet na všechny budoucí zasedání zastupitelstva jako veřejnost a hádat se jestli smí něco nahrávat nebo ne. Pokud nezmění přístup resp. se neuklidní a nezačne jednat trochu jiným způsobem než předvádí, tak lepšího výsledku než měl ve volbách v minulém roce nikdy nedosáhne ...

S pozdravem
Michal Šmíd
0 # Tomáš Pecina 2011-12-03 00:11
Můžete, prosím, napsat, jak měl podle vás petit znít? Nepůsobíte na mě dojmem člověka, který by věci rozuměl, ale samozřejmě se mohu mýlit a rád bych vám dal příležitost k věcné argumentaci.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)