Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Brno. Město, jež investovalo 12 milionů korun do orloje, který ukazuje čas tak přehledným způsobem, že k jeho zjištění byl vydán zvláštní návod, je proslulým inovátorem i na poli práva. Po nedávném, naštěstí pod stolem skončivším, návrhu brněnských krajských zastupitelů, aby byl InfZ upraven tak, že (mj.) sám povinný subjekt posoudí, zda žádost o informace není šikanosní, se místní konšelé pustili do nemilovaných potížistů, ekoteroristů a vůbec příliš dotěrných občanů.

Nárok na městské dotace mají mít napříště jen ty subjekty, které s městem nebo jeho příspěvkovými organisacemi nevedou žádný soudní spor.

Že je takové pravidlo v rozporu s ústavními principy rovnosti a práva na přístup k soudu, pochopí patrně i děti základní školou povinné; otázkou ovšem je, zda to pochopí brněnské soudy, jejichž soudci slynou inveterátní tupostí (ovšemže až na čestné výjimky, jako např. Michal Ryška!).

Komentáře   

0 # Tribun 2011-10-07 13:35
Tomu nějak nerozumím. Dotace přece nejsou mandatorní, nárok na ně není tak, jako tak. Netvrdím, že to není ze strany města poněkud chucpe, ale na druhou stranu jsou to městské peníze a město si samo rozhodne, komu a za jakých podmínek je dá. Nebo ne?
0 # Tomáš Pecina 2011-10-07 13:45
Ne. Takto diskriminační kriteria nesmí uplatňovat ani subjekt soukromého práva, natož ÚSC.
0 # Yamato-san 2011-10-07 14:46
Jediný způsob, jak do systému dotací přivést spravedlnost, je dotace zrušit.
0 # Anonymní 2011-10-07 22:50
Tož dobré to je, totok. Skoro jako v Pleteném Újezdu. ;-)

Jakub Moc

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)