Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

A máme tu další roztomilé trestní stíhání, tentokrát za společensky nebezpečný text tetování.

Jen se tak ptám, co by se stalo, kdyby některý z pravicových extremistů vstoupil do ČSNS: to by měl znalec hodně práce odlišit, kdy zločinec hovoří o národním socialismu legitimním a kdy o závadovém…

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-09-19 18:19
Asi mu ho budou odrezat. Tedy zabaveni majetku. (haha)
0 # leho 2011-09-19 22:54
Pravicový extremista by do ČSNS těžko vstoupil, neboť strana nemá program jako tzv. pravicoví extremisté. Jinak řečeno, ČSNS by hajlujícího pomatence ve svých řadách netrpěla.

Takže podle mne otázka co by se stalo nedává vůbec smysl...

BTW, tetování má zcela jasný smysl a dotyčný se tím jasně hlásí k národnímu socialismu Adolfa Hitlera. A to je v Česku nelegální a dle zákona trestné, takže zatčení zmíněného individua se jeví naprosto v pořádku...
0 # Tomáš Pecina 2011-09-19 23:16
Něco takového nedělali ani komunisté, aby rozlišovali, kdo smí a kdo nesmí identickou věc říct nebo napsat, a že byli na potlačování politických práv kadeti.
0 # Anonymní 2011-09-20 08:39
Nesmyslnost takovýchto obvinění je natolik do očí bijící, že se člověk nestačí divit. Dělení lidí na ty kteří smí v parlamentu říci Es kommt der tag a jsou maximálně sepsuti v médiích a na ty, kteří by za podobný "projev" poznali cely Pankrácké věznice, je projevem mnohem totalitnějším, než jakých byl kdy komunismus schopen. Jelikož soudruzi si alespoň hráli na "rovnost" před zákonem. Soudním znalcům, kteří za podobnými kauzami stojí, by slušel muklovský obleček mnohem více, než obětem jejich zlovůle.
0 # Anonymní 2011-09-20 13:20
Podle mě je za tímto konkrétním případem ještě něco jiného: lidé obvinění z pořádání "závadových" koncertů, lepení nálepek apod., kterým se ani po dvou a více letech nepodařilo nic dokázat, budou postupně účelově obviňováni z držení pornografie, tetování a tak dále.

Dvořák
0 # Jan Potměšil 2011-09-21 08:55
Myslím, že nosit někdo viditelně za komunistů nacistické či protikomunistické tetování, policii ani soudům by neuniknul. A dávat rovnítko mezi meřítka komunistické moci a dnešní režim není úplně přiléhavé, mírně řečeno.
0 # Tomáš Pecina 2011-09-21 10:01
To tetování není nacistické. Kdybyste chtěl korektní porovnání, musel byste vzít příklad, že by někdo byl odsouzen za heslo "Demokracie hned!"
0 # Anonymní 2011-09-21 13:39
"A dávat rovnítko mezi meřítka komunistické moci a dnešní režim není úplně přiléhavé, mírně řečeno."

Jak si to ten pan autor mohl dovolit, vidte? Takova nehoraznost! Vsichni vime, ze za komunismu bylo vsechno spatne, zatimco dneska je vsechno dobre!

Racionalne porovnavat tyto dva rezimy?! To ne, to nemuzeme, vsichni prece musime VERIT, ze dnesni rezim je prirozene dobry, takze i kdyz se lide zaviraji bez soudu a za nic, policie uzavre pristup na predvolebni shromazdeni mimoparlamentni opozicni strany, lide umiraji na sluzebnach, policie muze strelbou zastavit ridice za prestupek, jedna se o demokraticke rysy demokratickeho rezimu, a melo by jich byt spise vice. V otazce demokracie preci musime drzet tvrdy postoj!

j.
0 # Jan Potměšil 2011-09-21 14:32
Dobře, tak neonacistické. Mezi demokracií a národním socialismem pak snad každý člověk znalý aspoň trochu historie dokáže identifikovat určité odlišnosti.
0 # Guy Peters 2011-09-21 16:31
O transsubstanciaci nezávadného symbolu v závadový jsme už psali. Je něco naprosto šíleného, když jsou zcela běžná vyjádření typu „88“ či „národní socialismus hned“ dotykem novodobých čarodějnic (= extrémistů) transformována na prostředek k trestnému činu. Už bylo dost těchto Bobligů.
0 # Tomáš Pecina 2011-09-21 17:07
"Demokracie" je naopak úplně přesný příklad: komunisté měli taky dvě, jednu špatnou, buržoasní, a dobrou, socialistickou, ale že by si dovolili stíhat někoho za to, že chce demokracii, s odůvodněním, že "vzhledem k osobě pachatele" je jasné, o kterou demokracii jde, to tedy ne.
0 # Tomáš Marný 2011-09-22 11:02
No ... kdyby někdo přišel na demonstraci v Palachův den s transparentem DEMOKRACII HNED, opravdu chcete tvrdit, že by neměl problém s pány od esenbé? Já bych byl ochoten se vsadit, že nějaký paragraf by za to byl zcela jistě!
Ač s Vámi v mnohém souhlasím, občas si pomáháte dost ohnutými argumenty. :-/
0 # Anonymní 2011-09-25 10:07
Jediné korektní srovnání je, kdyby někdo přišel na demonstraci v Palachův den s TETOVÁNÍM demokracii hned. Opravdu dost pochybuji, že by za to byl stíhán. Ohnuté argumenty používáte pouze Vy.

Dvořák
0 # Tomáš Pecina 2011-09-25 10:49
To jsou poměrně hypothetické úvahy, ale rovněž se kloním k názoru, že nikdo za požadavek demokracie stíhán nebyl. Vždy se hledaly zástupné důvody, třeba hanobení nebo pobuřování.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)