Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Protože policie zjevně nemůže jednoho z organisátorů šluknovských nepokojů Lukáše Kohouta stíhat za jeho politickou činnost, rozhodla se dostat ho do vazby za úvěrový podvod. Podaří-li se jí toho u státního zastupitelství a u soudu skutečně dosáhnout, je stav právního státu v této zemi ještě horší, než jsme se doposud měli důvod se domnívat.

Aktualisováno.
Státní zástupce podnětu k podání návrhu na vzetí do vazby nevyhověl.

Komentáře   

0 # Tomáš Marný 2011-09-22 13:58
Taky mě to napadlo hned po přečtení. Ale není třeba hned za vším hledat spiknutí. Policisté dávají běžně zcela excesivní podněty k podání návrhu na vazbu, jen aby vykázali činnost. Když to pak státní zástupce nebo soud shodí ze stolu, pak policisté ukáží na ně a tvrdí, že policie tvrdě pracuje a ti zlí státní zástupci/soudci je brzdí v rozletu.
Nedávno chtěl policejní orgán poslat mého klienta do vazby s odůvodněním, že klient pečuje o dítě (a nešlo o případ pohlavního zneužívání). Jak se z toho dal vydedukovat důvod vazby, nechtějte po mně vědět, já to taky nepochopil.
0 # Tomáš Pecina 2011-09-22 14:41
Ale není třeba hned za vším hledat spiknutí.

Nevím, ale spíš uvěřím černé helikoptery než tomu, že podnět na vzetí do vazby nesouvisí s tím, že Kohout organisoval ty demonstrace. Připomínám, že škoda měla být cca 35 000 Kč.
0 # Tomáš Marný 2011-09-22 14:53
Neříkám, že je Váš scénář absolutně vyloučený. Ale držím se Occamovy břitvy a hledám zpravidla jednodušší vysvětlení. A nutně bude mnohem jednodušší vysvětlení (a bližší české realitě), že si nějaký policista řekl "a hele, to je ten z těch demonstrací, já to radši napíšu, ať nikdo pak neřekne, že jsem nebyl aktivní", než že v tom hrálo roli promyšlené spiknutí.
Výsledek je velmi podobný, ne-li totožný, ale mechanizmus je odlišný.
A přísně vzato nelze samozřejmě ani vyloučit, že tam je opravdu nějaký důvod vazby.
0 # SGola 2011-09-22 19:59
Jak píše Tomáš Marný, policie je občas nadmíru aktivní. Před dvěma roky jsem byl okraden o peněženku ve Spálené v Praze - ten den mi manželka dala svou platební kartu, abych vybral z bankomatu, neb ona ten den nemohla a potřebovala hotovost. Krádež jsem poslušně nahlásil v Bartolomějské (dodnes depresivní interiér), manželčina karta zneužita nebyla. Poctivě jsem oznámil obsah ukradené peněženky, při výslechu se policistka nepozastavila nad tím, že jsem u sebe měl manželčinu kartu. Po týdnu se ale ozvala, abych se dostavil k vysvětlení. Vyšetřovatelka mi oznámila, že mě obviní z t.č. neoprávněné držení platební karty - přiznám se, že o existenci tohoto t.č. jsem nevěděl, ani mě nenapadlo, že nelze zapůjčit platební kartu, avšak pochopitelně neznalost zákona neomlouvá. Po výslechu manželky od toho ale nakonec upustili.
0 # Tomáš Pecina 2011-09-22 20:02
Škoda. Mohli mít další vyřešený případ do statistiky.
0 # Anonymní 2011-09-24 09:42
Útočníci ve Varnsdorfu zbili jmenovkyni Kohouta. To máš za syna, řekli

zpravy.idnes.cz/.../...

Jmenovat se stejně jako se jmenují extrémisti asi v dnešní době bude docela riskantní. Například jmenovat se stejně jako T.P. muže dotyčného dostat i do vazby :)
0 # Anonymní 2011-09-25 14:42
Jmenovat se stejně jako se jmenují extrémisti /// extrémisti? :D

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)