Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jak to dopadne, když senát složený ze tří (!) exkomunistů rozhoduje spor mezi disidentkou a normalisační zpěvačkou, lze zjistit tady.

S tímto soudem lze opravdu rozumně učinit jediné: okamžitě zrušit a jeho soudce zaměstnat jako vrátné nebo uklízečky.

Komentáře   

+1 # Tomáš Marný 2011-08-17 09:06
Pokud jsem to správně pochopil (ona tahle shrnutí od vyšších isntancí bývají někdy ošidná, pokud jde o detaily), tak Kubišová nepravdu pronesla. Je pravdou, že účinek na pověst žalobců byl limitně blízký nule, ovšem oni taky nechtěli relutární satisfakci.
Ať si o zúčastněných nebo o VS myslím cokoli, zveřejnění opravy jako reakce na zveřejnění nepravdy není až tak excesivní.
Jinak mám slabost pro anglosaskou právní kulturu a v odůvodněných případech např. jejich rozsudky o relutární satisfakci ve výši 1 libry. Takto spravedlivého řešení by se patrně žádný český soudce neodvážil.
0 # Dan Fiser 2011-08-17 09:34
Mne prijde, ze pani Kubisova lhala, takze soud o omluve rozhodl spravne. A to, ze tam sedeli nejaci exkomuniste na to podle vseho nemelo zadny vliv.
Je sice trapne, jak se Vondrackova neustale s nekym soudi, ale to je, rekl bych, druha vec.

Prijde mi, pane Pecino, ze vase uvahy vedou opacnym smerem, nez by mely. Misto toho, abyste zhodnotil nejaky rozsudek, a po vyhodnoceni, ze byl chybny, se patral po tom proc (a dosel k zaveru, ze to je proto, ze tam sedi exkomuniste), tak uvazujete druhym smerem. Sedi tam komuniste, tudiz musi byt rozsudek chybny, z principu, jsou to preci exkomuniste.
0 # Tomáš Pecina 2011-08-17 09:55
Já si o tom rozsudku ale i věcně myslím, že je nesprávný.

Ovšem stejně alarmující je, že justice v tomto provedení je pokračováním husákovské normalisace jinými prostředky: je nemístné, aby takto složený senát rozhodoval tento druh sporu.
0 # Tomáš Marný 2011-08-17 10:18
No dobrá, tak byl podle Vás nesprávný, ale proč? K. řekla, že ji kvůli čemusi žalují. Oni ji ale kvůli tomu nežalují. Tedy šlo o nepravdivý výrok (alespoň budu-li věřit shrnutí děje z pera VS). V čem je problém?
0 # Tomáš Pecina 2011-08-17 11:51
Výrok byl možná nepravdivý, ale byl také zcela nezpůsobilý objektivně zasáhnout do práva na ochranu osobnosti.
0 # Anonymní 2011-08-17 12:38
Mám v tom trochu nejasno, uvádím odkaz na dnešní článek na lidovkách.cz, dle kterého má paní Kubišová zaplatit soudní výlohy ve výši 45.000Kč. Jedná se o týž spor nebo o jiný?
T. Moláček

lidovky.cz/.../lide.asp?c=A110817_072855_lide_OGO
0 # Tomáš Pecina 2011-08-17 13:31
Ano, měl by to být ten samý.
0 # Anonymní 2011-08-17 20:51
Když v Montrealu v Place Des Jardin za hlubokého komunismu poletovala Vondráčková s pirátskou šerpou či čelenkou na hlavě zkoušejíc vypadat mladě a jít s dobou, ptali jsme se jí ...a kde jste nechala paní Kubišovou? Jo, to jste zespali dobu, zněla odpověď tehdy komunisticky pozitivně naladěné zpěvačky, přítelkyně pana z vedení tehdejšího českého politbyra. Ani se tudíž nedivím, že paní Kubišová neměla zájem vystupovat s někým, kdo byl politicky na opačné straně spektra a lezl komunistům do prdele jen aby mohl(la) prozpěvovat častušky, líbit se pánům u válu a vystupovat na celkem podřadném podiu v Montrealu. Podle mne morálně je paní Kubišová na nesrovnatelně vyšší úrovni než ten její zbolševizovaný protějšek a nepřekvapuje mne, že komunistickým soudcům tento její morální náskok nic neříká. Dokud takovíto soudci budou v naší justici existovat, nic se u nás nezmění a žalujících šmejdů bude víc a víc. Být komunistou znamená akceptovat svinstva a křivárny a takovíto povahově pokroucení charakteři nemají v soudnictví co dělat. Pokud jim někdo rozumí, akceptuje je a ztotožňuje se s nimi, je jen mladý naivní neinformovaný bulík, kterému nedochází, že pomáhá budovat v Česku to, co jsme tam měli a co díky Havlovi stále ve větších dávkách dnes i máme. Hans Newmayer, Montreal.
0 # kocour 2011-08-17 21:10
TP:

"je nemístné, aby takto složený senát rozhodoval tento druh sporu."

To je, ale co s tím navrhujete dělat?

(Za předpokladu, že komunistické soudce jsme už pardonovali a vrátit to nejde a sestavovat senáty podle kritéria byl/nebyl by bylo napadeno jako zasahování do osobnostních práv a odporující zásadě "nikdo nesmí být odňat svému soudci", tj. bylo by účelové. Je to stejné jaako tvrdit, že rodičovské spory by neměly řešit muži/ženy, protože na to mají mužský/ženský pohled na věc).
0 # Tomáš Pecina 2011-08-17 21:46
Exkomunisté by neměli soudit vůbec, morální právo k tomu ztratili, a když už, tak aspoň ne spory, kde jde o věc, ve které nemohou být nestranní. Mimochodem, tři soudruzi seděli i v senátu, který zamítl Hučínovu žalobu na BIS.
0 # kocour 2011-08-17 21:57
No jo, ale tuhle možnost jsme propásli. Kdo vůbec sestavuje senáty? Předseda soudu?
0 # Anonymní 2011-08-18 17:15
Komunisté ztratili morální právo působit v justici už proto , že svým členstvím v KSČ vyjádřili loajalitu zločinnému totalitnímu režimu.Jsou to lidé , jejichž morální a mravní kvality jsou tak mizivé , že je i dnešný zločinný režim(mafiánsko - estébácký) používá , když je třeba někoho nepohodlného sociálně a fyzicky zlikvidovat.
A oni tuto "státní zakázku" s vidinou vlastního prospěchu rádi přijmou!Můžeme poděkovat Havlovi , že jim umožnil stálý vliv a moc.Na mě předseda OS v Semilech estébák Slavomil Strnad , předseda KS v Hradci Králové , předsedkyně NS a buzerant Pospíšil nasazují samé komunisty , estébáky a kamarády podvodníky z Plzně.Spolužák buzeranta Pospíšila Pavel Jandura(OS v Semilech) lže , podvádí , krade(zamítá všecha moje odvolání , dovolání i TO a nařizuje zjevně nezákonné a smyšlené exekuce!) a buzerant Pospíšil ho kryje!!!
Josef Langhammer
0 # Daniela 2011-08-19 05:34
Byvali komunisticti soudci jsou jiste v teto kauze podjati, kolaborantska Star je jim blizka. Jako pouhy pozorovatel nejsem v posici profesionalniho usudku, ale mohu vyjadrit moralni ohodnoceni.
Na anglicke wiki je stranka venovana pani Vondrackove a pod clankem muze ctenar vyjadrit svuj nazor poctem hvezdicek. Dala jsem ctyri...

Pro hrave hvezdickare,

en.wikipedia.org/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)