Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Samotné rozhodnutí zatím není k disposici, pouze tisková zpráva ministerstva, avšak podle toho, co se v ní uvádí, se zdá, že ESLP odmítl všechny námitky bývalé komunistické prokurátorky a neposkytl jí ochranu.

Pokládám to za správné, mám navíc za to, že uložený trest byl, s úvahou všech započtených amnestií, relativně velmi mírný, a udělená milost presidenta republiky skandální. Jakkoli není obvyklé posílat do vězení odsouzené v jejím věku, trestný čin, kterého se Polednová dopustila svou aktivní účastí v monstrprocesu se skupinou Milady Horákové, je natolik závažný, že tento mimořádný postup ospravedlňuje; nepřiměřeně tvrdým by patrně nebylo ani uložit trest doživotní.

Bylo by to varováním i pro ty dnešní soudce a státní zástupce, kteří, ač v prostředí demokracie a deklarované nezávislosti soudní moci, pracují na politickou objednávku a posílají do vězení každého, na koho státní moc ukáže a označí ho za extremistu. Stanout před soudem by tak jednoho dne mohli i státní zástupkyně Galková a soudci Vávra, Bártová nebo Schinzelová, stejně jako další, kteří se zpronevěřili svému poslání a zapojili se do čarodějnických procesů s oposicí.

Zdá se to být fantasmagorií bez nejmenšího podkladu v realitě? I v r. 1950 se tak musela jevit možnost, že jednou skončí před soudem a za mřížemi mladá a nadějná dělnická prokurátorka Brožová…

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-07-07 11:54
Ano a proto si takové jakou jsou státní zástupkyně Galková a soudci Vávra, Bártová nebo Schinzelová zapamatujme, přijde totiž čas a budou za zpronevěření svému poslání a zapojení se do čarodějnických procesů s oposicí odzubeni tresty soudními...
Naše opovržení již mají dlouho, chodíme se na ně koukat jak na přežívající dronte mauricijské, známé spíše jako blbouni nejapní, kterými skutečně jsou....

M.H.
0 # Anonymní 2011-07-07 22:08
Je třeba tyto zločince ze státní správy , vlády , policie a justice ČR usvědčovat , nahrávat.Však on přijde jejich čas!
Josef Langhammer
0 # Anonymní 2011-07-10 23:15
I trest doživotní by pro Polednovou byl mírný, oni neměli nad nikým slitování a při a po převratu si zajistili všemi prostředky včetně bezzubého protikomunistického zákona, že nebudou řádně potrestáni. Klausova milost je projevem toho, že i tento člověk za jejich vlády ničím netrpěl.
0 # Anonymní 2011-08-02 16:12
Je to nemorální, možná že výstižnější by bylo nemravné, když hlava tzv. demokratické země a to beze studu "naděluje milost" komunistické prokurátorce, která rozhodovala o tom kdo bude popraven a kdo bude JEN "ubit" v komunistickém koncentráku..zajímalo by mě v jakých podmínkách žil a z jaké je rodiny Klaus - jestliže má "takovouhle" morálku, a je tak svolný se vším tím "komunistickým svinstvem", no tak z toho je evidentní - co to mohlo být za rodinu?
Dubanová

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)