Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ty rozsudky neznám, ale velmi živě si je umím představit, včetně jejich původců, oslíma ušima mnohdy i vícekrát dekorovaných soudců Obvodního soudu pro Prahu 2.

Jak se dá zjistit analysou četkové zprávy, Luboš Patera, právní aktivista a člen sdružení K213, byl se svým nárokem na náhradu imateriální újmy za 16 let průtahů v opatrovnickém řízení nejprve zcela odmítnut, a odvolací soud poté rozsudek změnil tak, že mu přiznal polovinu tabulkové sazby, protože spor byl prý složitý a pro stěžovatele neměl zvláštní význam. Jistě: vždyť šlo jen o výchovu jeho syna, nic důležitého!

V pozadí cítím i prvek osobní msty, tedy něčeho, co je u českých soudců velmi běžné: mám proto pro L. Pateru pochopení a držím mu palce. Sám jsem nedávno zažil pomstu komunistických soudců Průchy a Vlašína, tedy, mezi námi, hajslíků non plus ultra, kteří v odvetu za to, že jsem odkryl jejich minulost, v přímém rozporu s nálezem Ústavního soudu zamítli mou kasační stížnost, jíž se domáhám seznamu komunistických soudců u Vrchního soudu v Olomouci. Seznam už byl zveřejněn, o ten nejde, jen o náklady, v součtu arci nikterak zanedbatelné.

Luboši Paterovi vyhověl až Ústavní soud, zda vyhoví (podruhé) i mně, je otázka.

Aktualisováno.
Nález byl publikován.

Komentáře   

0 # J.Potměšil 2011-07-13 08:11
Luboš Patera, pokud vím, není členem K 213, ale své organizace Spravedlnost dětem. Ta sice s K 213 často fakticky spolupracuje, Patera si však navenek udržuje od K 213 určitý distanc a má "vlastní politiku", mj. navenek mírnější a kultivovanější tvář než K 213.
0 # Tomáš Pecina 2011-07-13 10:28
Děkuji, to jsem nevěděl.
0 # Anonymní 2011-07-14 00:43
České soudy vyčerpaly svoje finanční limity přiznáním velkého odškodnění pan Paterové, tak na pana Pateru už jim moc peněz nezbylo a nejraději by ho potrestali za jeho soudní výhru jenom písemným uznáním průtahů.

Pan Patera svojí politikou ze sdružení Spravedlnost dětem udělal nakonec skupinu jenom málo členů (5?).
Cenzurou v diskuzi omezil i zakládajícího člena a dalšího vítěze ze Štrasburku.

Nicméně už z principu mu přeju oprávněné zadostiučení a úspěch před výstupy zmetkovité justice.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)