Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Pátý senát Nejvyššího správního soudu tak rozhodl ve věci sporu L. M se zlínským magistrátem o výši mimořádných odměn vyplacených vedoucímu informačních systémů.

Čteme-li v rozsudku, že příslušný vedoucí pracovník zavinil pokutu městu od ÚOHS ve výši 345 tisíc korun, za což mu bylo sníženo osobní ohodnocení o cca 10 000 Kč (avšak na mimořádných odměnách přesto inkasoval za sedm let více než milion korun), učiníme si o hospodaření na zlínském magistrátu celkem plastický obrázek. Bohužel, výši úplatků za jednotlivé veřejné zakázky podle InfZ zatím zjišťovat nelze; jediné, co můžeme, je nominovat příslušného úředníka na cenu Zlatý klokan – i když, v porovnání s pražskou konkurencí nemá zlínský korupčník zřejmě šanci.

Komentáře   

0 # Guy Peters 2011-06-07 21:28
0 # Tomáš Pecina 2011-06-07 23:55
Já vím. Ale naštěstí uvědomělé povinné subjekty vědí, že je-li v rozporu právní názor správního úřadu a soudu, k prvému se nepřihlíží.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)