Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Když jsem včera, na schůzce se skupinou nebezpečných extremistů (a extremistek), žertem prohlásil, že by si úřady měly zřídit zvláštní kancelář, kam by člověk přinesl tričko, které si chce obléknout, a od úředníka by obdržel potvrzení s razítkem o jeho nezávadovosti, které by pak na ulici na vyžádání předkládal policii, netušil jsem věru, jak blízek jsem pravdě a že něco takového už v naší vyspělé demokracii funguje.

Jak je patrno z usnesení o zahájení trestního stíhání, brněnský magistrát nedoporučil organisátorovi letošního prvomájového pochodu tento transparent. Organisátor doporučení oslyšel a ejhle, už jsou všichni, kteří ho nesli, trestně stíháni. Přitížilo jim, pravda, že při pochodu provolávali závadová hesla, např. USA, Israel, táhněte do pekel!

Jakou symboliku a jaká hesla jim namísto nich brněnský magistrát doporučil, nelze, žel, z usnesení seznat.

Aktualisováno.
Podle zprávy ČTK mají být prý stíhány i další osoby, mezi nimi tlumočník. Chvályhodné rozšíření trestní represe: v dalším stupni pak budou stíháni i všichni ti, kteří projev slyšeli.

Aktualisováno.
O thematu píší i Parlamentní listy.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-06-21 09:56
A to nemá DSSS jiný zdroj inspirace, než Třetí říši (Deutschland, erwache)? To je mi intelektuální potenciál a myšlenková originalita...
Honza
0 # Anonymní 2011-06-21 10:31
Odhalil jsem další nacisty:


Křesťanské společenství Žďár nad Sázavou má také plakát "Evropo povstaň!" zde: www.kszdar.cz/akce/evropo_povstan Všiměte si postavy držící Izraelskou vlajku. Dotyčný ji drží takovým způsobem že je nepochybné že ji chce hodit na zem a rozšlapat, zatím co osoba hrající na roh ve skutečnosti troubí k útoku na Židy. Hlavní řečník akce se jmenuje Tom HESS což je posledním důkazem proti této nacistické buňce která se maskuje jako křesťanské společenství.
Z plakátu se dají vyčíst hrůzné věci které křesťané chystají, například budování "Modlitebních stráží" což je jednoznačný odkaz na stráže SS.

Ještě že jsem ty nacisty odhalil. Představte si jaká by to byla hrůza kdyby se někde sešli a kuli pikle, nebo chtěli jít skrz Prahu. Myslím že byste mi všichni měli zaplatit za znalecký posudek, tak jako platíme Marešovi.
0 # Anonymní 2011-06-21 10:40
jsem měl za to, že nacisti chtěli jednotlivé národy v Evropě vyhladit, tak jak se může propagovat nacismus heslem "Za společnou Evropu našich národů"?!?

jinak, když tam ti blokádnící provolávali hesla - nedej náckům žádnou šanci, náckové neprojdou - nejedná se také o vyvolávání nenávisti vůči skupině obyvatel, potlačování jejich práv a svobod? vždyť nácek je politická orientace, jako každá rudá, nebos se pletu? :-)
0 # Anonymní 2011-06-21 11:25
Svata prostoto! No, vy jste snad spadnul z jahody! Pouzivat stejny metr na vsechny?? Vzdyt to je prece svchrovane politicky nekorektni!!!

A tim si prece Republiku rozvracet nedame! Zelezna pest delnicke tridy v podobe nasich statobezpcnostnich slozek a justice prece musi pred revansisty nasim pracujicim chranit to, po cm tolik touzi cely nas delny lid. Totiz klid na praci a budovani nasi kvetouci socialisticke vlasti
0 # Anonymní 2011-06-21 14:07
Doporučuji podat na ty lotry ze ždáru trestní oznámení, neboť lidově-demokratické zřízění si rozvracet nenecháme!
0 # Anonymní 2011-06-21 15:23
Jsem celkem zvědav jaký soudce si tohle veme na triko a pude ve stopách takových legend jako je třeba Šárka Schinzelová.
0 # Tomáš Pecina 2011-06-21 16:07
To by se rozhodně mělo hlásit: "modlitební stráž" nemůže být přece nic jiného než narážka na Wacht am Rhein!
0 # Anonymní 2011-06-21 20:07
Ten tlumočník jsem bohužel já...
0 # Tomáš Pecina 2011-06-21 21:50
Pokud mne obšťastníte usnesením o zahájení trestního stíhání, rád ho anonymisovaně vystavím. Závadové tlumočení, to je, myslím, celosvětové novum.
0 # Anonymní 2011-06-22 21:42
Skutečně absurdní.
Ten transparen je výrazně eurofilní, přímo eurohujerský. Je v barvách Rakouska a není ani psán švabachem!
0 # Tomáš Marný 2011-06-25 17:08
Provokativní otázka: jak se OČTŘ vyrovnají s tím, že identický transparent byl v předchozích letech státními orgány ponecháván bez povšimnutí, takže jeho nositelé se důvodně mohli domnívat, že je legální? Podívejte se na fotografii u tohoto článku:
praha.idnes.cz/.../
Co na to princip předvídatelnosti práva? Na tohle téma by se dalo najít i pár rozhodnutí ESLP v trestních věcech ...
0 # Tomáš Pecina 2011-06-25 18:28
Správná otázka, ale podobnou obhajobu v případě transparentu "Národní odpor" odmítly všechny soudy, včetně Ústavního. Prostě předvídatelnost práva neřešily.
0 # Tomáš Pecina 2011-06-25 18:30
III. ÚS 1975/10, ústavní expert Musil. Rozčílil jsem se, jen když jsem to otevřel :-)
0 # Miroslav Mareš 2011-06-26 21:35
Vypadá to, že OČTŘ, radnice a spol. mají nový způsob represálií proti legálním shromážděním - je jich tam milion, náměstí svobody (hehe) obehnané páskami a nad městem létají dvě helikoptéry.

Když se chce běžný občan podívat na mítink, musí projít několikastupňovou (i ponižující) a nepřiměřenou kontrolou. Krom toho ho policisté odrazují od účasti.

Je to ale úžasné provádění článku 17 Listiny, že?
0 # Tomáš Pecina 2011-06-26 23:21
Porušeno je podstatně víc ústavních práv, zejména práva na rovnou soutěž politických stran.

Z hlediska procesního je to typický případ, kdy by ochrana měla být zajištěna správní žalobou proti faktickému zásahu: toho ovšem DSSS nebude ani zdaleka schopna.
0 # Tomáš Marný 2011-06-27 11:27
Ad předvídatelnost: a budete to zkoušet u ESLP?
0 # Tomáš Pecina 2011-06-27 11:34
Odsouzený to zvažoval, ale nakonec zmeškal šestiměsíční lhůtu.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)