Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Prvně tu máme usnesení, ve kterém se soudce zpravodaj Miloslav Výborný, s myšlenkovou brilancí sobě vlastní, vyjádřil k závadnosti zástupných symbolů, konkrétně číslovky 88, na oblečení. Jak Ústavní soud dovodil, rozhodující je vždy zjištění úmyslu, s jakým osoba dané symboly nosí, přičemž ten může být zjištěn přímo např. z jejích výslovných prohlášení nebo nepřímo z okolností, jež presentaci takových symbolů doprovázejí. Jsem si jist, že mít takový ústavní soud soudruzi na začátku 70. let, v celé zemi by nezůstala neuvězeněna jediná mánička!

Za druhé se stalo přesně to, co jsme predikovali a ústavní stížnost Městské části Brno-střed ve věci zakázaného prvomájového pochodu byla odmítnuta pro neoprávněnost navrhovatele. Dobře jim tak, demokratům

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-06-03 01:24
jak sakra poznám že ten či onen si triko s 88 koupil kuli propagaci??naši soudci umí nahlížet do hlav?jasně na schromáždění nácku to je pravděpodobnějš propagace čehosi,ale však známe mládež dnes viddí modu a jde do ní aniž by něco zjištovala.takže každého14letého pitomce kterej se zhlídl v pleškách a v novém triku si zajde na jejich akci budem považovat za znalce historie co přečet tajné dokumenty českejch nácku a vědomě propaguje.najednu stranu tvrdíme že jsou náckové uplní dementi kteří neznaj historii a základní fakta nadruhou stranu ovšem počítáme stím že každej nácek má nastudované všechny jejich značky,zástupné znaky,zástupné znaky zástupných znaku...holt všechen ten bordel ve kterém se těžko orientuje i policie a soudy.navíc kdo určuje co je sraz neonacistu(první máj byl sraz registrované strany)a co se bude dít pokud nám začnou udávat občané každou 88 v autobuse?navíc pokud neonacisté příjdou z dalším fíglem co se bude muset zakázat dál a budu muset každý den před opuštěním domu prostudovat nejnovější verzi zákoníku abych náhodou nevzal něco co zneužil neonacista a ted je to zakázané?
0 # Tomáš Pecina 2011-06-03 08:02
Jediné řešení, na oblečení vůbec žádné symboly nemít a modlit se, aby nebyla závadová barva (viz tzv. "barevný akord").
0 # Dvořák 2011-06-03 11:25
Ten nález obsahuje hned několik absurdních prvků.

"...schvalování nacistických zločinů, jež se projevilo právě tím, že na shromáždění politické strany, jež svým programem směřuje...".
Z toho vyplývá, že než dotyčný došel na shromáždění, zákon svým oblečením neporušoval - toto oblečení se zázračně proměnilo v nezákonné až jeho příchodem na shromáždění tehdy řádně registrované a legální politické strany, neboť to je právě ta okolnost, z níž soudy vyvozovaly "propagaci".

"Že se nejednalo o jednorázovou a nahodilou záležitost pramenící ze stěžovatelovy neznalosti poměrů, svědčí jeho pravidelná účast na veřejných akcích tohoto zaměření (srov. zprávy Policie ČR, č. l. 58 - 59 a 62 - 63 spisu)."
Podle mého názoru by se ÚS měl spíše zabývat tím, jak je vůbec možné, že policie monitoruje, eviduje a archivuje, kdo se účastní legálních (řádně ohlášených a nerozpuštěných) veřejných shromáždění.
0 # Tomáš Pecina 2011-06-03 16:50
Přesně tak. Numerická kontextuální transsubstanciace.
0 # Anonymní 2011-06-03 17:42
ponechám stranou že soud si označuje některou registrovanou stranu za nezákonou(tvrdí že šměřuje k potlačení práv..atd)bez rosudku či jen ožaloby.je hezké říc když ds byla rozpuštěna i dsss je i bez soudu stejná nebot si to já myslím ovšem něco mě říká že stejnou logiku mě soud neuzná když např zmlátím člena ods či vv za to že bere uplatky nebot to tak bejt musí když v minulosti bylo braní uplatku jinejm členum ods či vv dokázané.ponechám i stranu že podle soudu tedy stát bere daně od nezákoné a fašizmus propagující firmy a vubec mu ty peníze nesmrdí.i to že tedy stát zřejmě musí vést seznam politického smýšlení všech občanu když pozná kdo je nácek a koupil aby propagoval a kdo jen zahlíd v obchodě dobré triko a šel se kouknout na akci legální strany.jsme celkem zvědav kdy např mosteckému mafiánovy jenž pomáhal vyhánět hlídky ds v mikče od nácku pro nácky přijde nákej ten paragrav nebot se v mikče nacistické učasnil akce ds.popravdě mě ovšem nejvíc zarazila tato věta:))Muž si prý oblečení koupil v normálním kamenném obchodě pod státem registrovanou obchodní známkou. ÚS s tím ale nesouhlasil. "Nelze akceptovat obhajobu stěžovatele, že byl nevinným nositelem oděvu a doplňků určité obchodní značky, protože není zvykem, aby běžný spotřebitel choval tak pozoruhodný obdiv a věrnost konkrétní obchodní značce, že by kromě jejího oblečení nosil i odznak s jejím logem," stojí v usnesení senátu se zpravodajem Miloslavem Výborným. takže ted už nám stát určuje jak moc mužem některou značku milovat a kolik doplnku mužem nosit??
0 # Anonymní 2011-06-07 12:32
revolta114.blogspot.com/.../...

soutěž pro všechny kterým se příčí logika uvažování soudruhů politruků

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)