Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

K deštivému sobotnímu odpoledni patří káva a dobrá četba. První si musíte obstarat z vlastních zdrojů, avšak druhým mohu posloužit: jde o v pořadí druhý rozsudek Městského soudu v Brně v kause závadového řečnění.

Nebudu tak netaktní, abych prozrazoval rozuzlení předem, jen upozorním, že čtenář by neměl ponechat stranou pozornosti vynikající pasáž, kterou soud věnoval Chartě 77, stejně jako to, že obžalovaný Petr Kotáb byl odsouzen za jiný výrok, než za který byl obviněn – při potírání extremismu se přece nelze omezovat nějakým akusačním principem!

Komentáře   

0 # Miroslav Mareš 2011-06-18 18:23
[1] Naši krásnou českou zemi zaplavila ničivá imigrantská vlna tsunami, která ničí vše, co
je nám drahé a krásné (...). Dále jsme se postavili na obranu slušných lidí na litvínovském
sídlišti Janov, tito lidé byli terorizováni nepřizpůsobivým etnikem a již nehodlali trpět takové násilí...

[2] Nám a celé Evropě běží čas, tisíce, statisíce emigrantů denně přistávají na evropských
březích. Je jenom otázkou času, kdy nás, původní evropská etnika, tyto zrůdy převálcují svým
počtem...

Odsuzují se na 4 měsíce s odkladem na 20 a pokutu 25 000 Kč nebo náhradní trest 2 měsíce, protože podněcovali nenávist ke skupině osob nebo omezovali jejich práva...

Taky se nemůžete zbavit pocitu tak trochu multikulturního teroru? Odsouzení za tyto věty nevede k ničemu dobrému - je to kontraproduktivní. Možná u té dvojky bych ještě chápal jakousi nactiutrhací tendenci (i když s tím stejně nesouhlasím), ale to první je do očí bijící svévole.
0 # Anonymní 2011-06-18 19:02
a Šináglovo trestní oznámení na soudružku Semelovou bylo samozřejmě nedůvodné, tam státní zástupce ani znalce zvát nemusel, protože za použití selského rozumu mu bylo jasné, že nic závadného nepropagovala, nic nepopírala a k omezování práv jiných nevyzývala :-)
0 # Anonymní 2011-06-19 19:53
Je pomalu neuvěřitelné co vše si je naše skorumpovaná justice na politickou obědnávku schopná vycucat z prstu.Snad za zradu svého národa dostali dost zaplaceno.Všichni tito rádoby soudci a státní zástupci bi si mněli uvědomit co svou zradou půobí.
0 # Tomáš Marný 2011-06-20 09:39
Když jsem četl tuto zprávu:

Maskovaní radikálové provokují zběsilým tancem v ulicích Ostravy

říkal jsem si, kdy asi bude divné tancování stíháno jako propagace atd. a pokládáno za zástupný symbol čehosi (svastiky? Hitlerových narozenin?). Myslel jsem to jako legraci, ale očividně mám věšteckého ducha:

Gang tanečníků v nákupním centru vyvolal manévry ostravských policistů

Mýlil jsem se jen v tom, že divné tancování bylo pokládáno za trestný čin výtržnictví, což je svým způsobem ještě horší. Naposledy se u nás divné tancování pokládalo za trestný čin výtržnictví v padesátých letech, kdy takto StB pronásledovala tancování rocknrollu.
Ach jo ... :-/
0 # Tomáš Marný 2011-06-20 09:45
Zejména se mi líbí tato pasáž z rozsudku:
"Jak je z výslechu znalce zřejmé, právě argumentace z oblasti přírodních věd jsou charakteristické pro extrémistická hnutí obecně a mají navodit nějakou dramatickou atmosféru vnímání."
(šlo o narážku na použití slova "tsunami" v kontextu imigrace do Evropy)
Vida, co vše se dnes pokládá za usvědčující důkaz! Doporučuji výhýbat se v jakýchkoli veřejných projevech frázím "kdo seje vítr, sklízí bouři", "to odvál čas", "mráz kopřivu nespálí", "z toho mráčku nezaprší" a "nemusí pršet, stačí, když kape". :-)))))))))))))))))))))

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)