Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Podmíněně, zatím, ale vzhledem k celkově závadové osobnosti obžalované není pochyb, že nepřátelé svobody slova si nakonec budou moci vyrýt další zářez do pažby: Lucie Šlégrová ve vězení bez nejmenších pochyb skončí.

Na případu je – vedle prozřevší státní zástupkyně Fidlerové, o níž jsme psali – pozoruhodné i to, že zatímco v usnesení o zahájení trestního stíhání ještě byly společensky škodlivé výroky uvedeny, obžaloba a trestní příkaz se omezily na to, že za přečin označily projev en bloc; to je zdravá tendence, propříště možná postačí odsoudit obviněného jen za to, že někde řečnil – obsah projevu je nepodstatný, je přece známo, že závadoví řečníci pronášejí závadové projevy, ve kterých se přihlašují k závadovým hnutím a vyslovují závadové myšlenky. Proč ztrácet čas rozebírám takových minuciosních detailů, jako je specifikace konkrétního společensky nebezpečného výroku!

Komentáře   

0 # Yamato-san 2011-05-25 20:44
Tohle už je fakt děs...za komoušů člověk aspoň věděl, o čem není radno mluvit...ale teď už ani to jasný není. Když se zamane, tak udělají extremistu z kohokoli...
0 # Anonymní 2011-05-26 00:28
demokracie, za kterou jsme před 20 lety bojovali se hroutí, je pořeba ji chránit před extremisty, kteří ji chtějí zničit, není čas vydávat plnohodnotné rozsudky, za chvíli se budou nebezpečné osoby rovnou střílet, jen co vytáhnou paty z domu :-)
...
odpor bude doufám podán?
0 # Anonymní 2011-05-28 12:03
Kdykoli se jim zamane přijdou ti udělat domovní prohlídku, kdykoli se jim zamane obviní tě z extrémismu, a když se jim to nedaří, vymyslí si důvody a obviní tě třeba z přechovávání drog, nebo z rasismu, nebo z přechovávání dětské pornografie, nebo z terorismu. Máme represivní a policejní stát více než si uvědomujeme a než jsme kdykoli v historii měli! S limi, kteří jsou nevinní a do pravomocného odsouzení se na ně má pohlížeet jako na nevinné, je zacházeno jako s masovými vrahy i když spolupracují. Jsou přepadány zakuklenci, odváděni v poutech a zavíráni do cel i když se chovají slušně a spolupracují. V kulturních zemích (ne v USA) se toto nesmí stávat. USA je náš vzor ve všem odporném a je to hnus !!!!
0 # Anonymní 2011-05-28 20:19
anonymni: az u nas byla aspon na 50% pravni kultura na urovni usa, tak se tyhle smesne kauzy nebudou odehravat.. ale mam obavu, ze smerujeme spis k pravni "kulture" ruska

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)