Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Zprávy od přímých účastníků hlavního líčení zatím nemám, avšak je-li pravda, co píše ČTK, není divu, že i podruhé padly odsuzující rozsudky: takto hájit se může jen authentický idiot. Buďto své výroky zlehčuji, řekl jsem se v zápalu politické euforie, nevěděl jsem, byl jsem podveden, sveden a znásilněn, anebo na nich trvám, a pak se musím hájit svým právem takový výrok kdykoli a kdekoli zopakovat, třeba i u soudu. Kromě toho se mi ze zprávy nezdá, že by byl znalec podroben právě tvrdému výslechu ze strany obhajoby: byla přitom příležitost jeho odborné závěry rozložit na subatomární částice. Ach jo…

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-05-10 18:42
za blbost se platí, tak ať platí...na druhou stranu soudce se zdravým selským rozumem by takovouto směšnou obžalobu musel hned na začátku celého řízení smést ze stolu, vždyť těm Mazelovým plkům by neuvěřilo ani sedmileté dítě :-)
0 # Anonymní 2011-05-10 20:11
Asi jsem se zamiloval do soudružky Schinzelové sice je to extrém,ale snad mě za něj neodsoudí:-D
0 # Anonymní 2011-05-12 01:19
Samostatnou kapitolou byl výslech pana Mazela obhájci obžalovaných. Téměř pokaždé, když z jejich úst zazněl dotaz, na kterou by musel odpovědět ve prospěch některého z obviněných, byla otázka paní soudkyní zamítnuta jako nepřípustná. Celá fraška byla dovršena tím, že jej nakonec sama doslova dirigovala slovy: „Na toto neodpovídejte“ nebo naopak: „Na tuto otázku odpovědět můžete.“
Zajímavou vložkou celého jednání bylo předčítání vtipů o cikánech z časopisu Trnky brnky ústy soudkyně Schinzelové, který jako doplňující důkaz předložil jeden z obhájců obžalovaných. Se špatnou se však potázal každý, kdo se některému z předčítaných vtipů či jiným výrokům paní soudkyně tiše zasmál, nebo jen kroucením hlavou nesouhlasil s jejími slovy pronesenými v průběhu jednání. Každý takový byl okamžitě justiční stráží vyveden ze soudní síně, která tak měla v tento den opravdu hodně práce. Došlo dokonce i k pokárání staršího, špatně slyšícího muže, který si podepřel rukou hlavu a snažil se tak zachytit její slova.
0 # Anonymní 2011-05-13 20:16
Je to až děsivé, jaký "pokrok" udělala česká justice za těch 15 let "demokracie" v otázkách občanských práv a svobod...
Ještě, že se toho nedožil Milan Paumer...

M.H.

„Jakmile se jednou státní moc upíše principům umlčování opozice, má už jen jednu cestu.
A sice cestu zvyšování represí až do bodu, kdy se sama stane zdrojem teroru pro všechny své občany.
Vytvoří stát, kde každý žije ve strachu.“

Harry S. Truman

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)