Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

A když bude nejhůř, tak ji uzákoníme! Těžko říct, jak jinak interpretovat poslední vývoj v kause advokátských talárů.

Předesílám, že Českou advokátní komoru (ČAK) považuji za vzornou stavovskou organisaci: své členy chrání před klienty, před nutností pracovat i před zdravým rozumem tak udatně, že ostatní monopolní stavovská sdružení jí mohou jen tiše závidět (byť, pravda, lékařská komora v tomto ohledu dýchá ČAK na záda).

Myšlenka, že má-li ČAK pravomoc stanovit provedení taláru, může přímo určit i jeho povinného dodavatele, je tím nejpřirozenějším na světě: přece bychom nečekali, že tak velká akce jako vybavení desetitisíců advokátů a koncipientů stavovským oděvem může v této zemi proběhnout bez masivní korupce?

A že je talár několikanásobně dražší, než by byl v případě nákupu na volném trhu? A co má být, však oni advokáti, se svou komorou za zády, zvýšené náklady z klientů nějak dostanou!

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-05-12 16:13
V tomto Bordelistánu to vypadá,že korupce,podvody,krádeže už uzákoněny dávno byly,pochopitelně jenom pro komunisty,estébáky a jejich stejně bezpáteřní potomky z vlády,státní správy a justice ČR.
Jasnou odpověď pro toho,kdo ještě pochybuje,jestli žije v právním státě(jesti vůbec nějaký naivka existuje),daly výroky Kočí:"My máme celou justici,celá Plzeň je naše,proto ten Pospíšil!"I NSZ rychlokvaška Pavel Zeman je z Plzně.Kdo se dostal někdy k soudu s podvodníky ze státní správy a justice ČR,tak ví,že do sebe vše zapadá jako puzle,podvodníci a zloději se vzájemně kryjí,falšují a antidatují protokoly,usnesení,přípisy,ale i celé soudní spisy a rozsudky!!!
Státní zastupitelství všech stupňů tvrdí(i NSZ!!!),že je vše v souladu se zákony ČR a nic nenasvědčuje spáchání trestného činu konkrétní osobou,a všechna TO odloží,neumožní ani předložení nezpochybnitelných důkazních materiálů a to dlouhodobě,za mafiánky Vesecké i "čistého" Zemana,který touto špinavou prací pověřil JUDr.Bohumíru Kopečnou,stejně jako mafiánka Vesecká!!!I ve všech správních a soudních jednáních jsou na mě nasazováni samí komunisté a estébáci,jejichž zkušeností současný zločinný stát v politických procesech a k teroru tak často a rád využívá!!!
Josef Langhammer
0 # Anonymní 2011-05-12 20:23
Máte pravdu pane Pecino,že ČAK i ČLK na sociální i fyzické likvidaci pro tento zločinný nepohodlných oponentů,spolupracuje svojí nečinností a krytím těchto zločinů.
Josef Langhammer
0 # Anonymní 2011-05-16 00:26
Lékaři(zejména posudkoví a soudní "znalci"),drtivá většina advokátů,soudců a soudních "znalců",ti všichni jsou ve službách zločinného státu a jeho justiční mafie.Mají velkou moc,rozhodují o našich životech a osudech,lžou,podvádějí i kradou,s ČAK a ČLK za zády si to mohou dovolit,ty jejich zločiny kryjí a podílejí se na sociální,společenské i fyzické likvidaci nepohodlných kritiků současného morálního,právního marasmu a korupce.
Proto jsou na tyto politické procesy nominováni samí komunisté,estébáci a jejich stejně všehoschopní potomci,jsou v resortu MPSV,justici,policii,ale i ve vládě a na hradě,jak potvrdily události i nahrávky z posledních měsíců a dní.
Tyto podvody,průtahy,krádeže a korupce všem výše zmíněným vyhovuje,všichni tito zločinci se vzájemně kryjí a cítí se neohroženě,nejsou nikomu a ničím za svoje zločiny odpovědní.To jsou moje osobní zkušenosti od roku 2007 s resortem MPSV,justicí a Policií ČR,včetně všech "kompetentních" ministrů!Je jenom na většině slušných a poctivých lidí,jak dlouho se nechají těmito primitivními morálními mrzáky terorizovat a zotročovat,protože se to dotýká nás všech,nejen těch,kteří se jim už postavili!?
Josef Langhammer

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)