Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Konečně tu máme usnesení odvolacího soudu v kause popírače Stwory, o němž jsme již stručně referovali. Krajský soud v Praze vysvětlil, že svoboda slova není bezbřehá (klasika českých soudních síní) a jakákoli veřejná diskuse o holokaustu, která by došla k jiným než oficiálním závěrům, je trestná. Nemohu si pomoci, ale silně mi to připomíná cosi z doby komunismu: i tehdy se diskutovat smělo, avšak jen ve vymezených mantinelech (říkávalo se jim konstruktivní kritika) a s předepsaným, Stranou aprobovaným výsledkem.

Komentáře   

0 # Mirek 2011-04-11 19:07
Když pan Stwora dospěl k prvnímu stání, ještě by se to v rámci našich mezí dalo chápat, toto už chápat nedokážu. Z celého řízení je jen taková fraška a tahanice kvůli pár slovům, která nikoho neuráží ani neponižují.

Zákaz pochybnostem o holokaustu je problémem sám o sobě. Když se nepovoluje ani takováto kritika, která je navíc v mezích "konstruktivity", tak je to docela smutné.

Doufám, že pan Stwora odejde od soudů se zprošťujícím rozsudkem.
0 # Vodník 2011-04-11 19:35
No hlavně je zřejmé, že když jde k tomu soudu už potřetí, že je nesmírně důležité zakázat o tom psát, mluvit nebo diskutovat. To se pak budou ptát "proč?" i ti nekonspirativci!
0 # J. Janát 2011-04-12 07:13
Být soudcem 1. stupně, tak řízení přeruším a předložím věc Ústavnímu soudu poté, co mi nadřazená instance zakázala ústavně-konformní výklad sporného §u.
0 # Dvořák 2011-04-12 08:31
Některé pasáže rozsudku jsou docela mrazivé: "...Tedy je zřejmé, že v tomto směru je přímo ze zákona svoboda slova jednoznačně omezena a nemůže být předmětem jakýchkoli polemik..." "...zákon vylučuje takové téma diskutovat v tom smyslu, že by bylo jakkoli zpochybňováno..."

Na druhou stranu je fakt, že soudci tento zákon nenapsali.
0 # Anonymní 2011-04-12 18:44
Ty soudy si už opravdu dělaj co chtěj www.radnice-litvinov.cz/12420112
0 # Tomáš Pecina 2011-04-12 20:51
Slušný casus belli :-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)