Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dva rozsudky ve věci zveřejnění minulosti komunistických soudců vydal včera Nejvyšší správní soud. V jednom případě mé kasační stížnosti vyhověl, ve druhém ji zamítl, a to přesto, že byl vázán právním názorem Ústavního soudu, který jeho předchozí rozsudek zrušil.

Dokud nebude doručeno písemné vyhotovení rozsudků, obsahující odůvodnění, nemá smysl je blíže komentovat, přestože se prima facie rozhodnutí nerespektující princip instanční závaznosti zrušujícího nálezu Ústavního soudu jeví poněkud šokujícím.

Aktualisováno.
Podle informací od NSS bylo důvodem zamítnutí, že informace jsem žádal od nesprávného povinného subjektu – od soudu a ne od ministerstva. To je ovšem, pomineme-li absurditu takové úvahy, v rozporu s právním názorem Ústavního soudu, tudíž podám další ústavní stížnost.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-04-27 21:06
Dokud v ČR neproběhne skutečná revoluce - ne ta zinscenovaná Stb a "pravdoláskaři" sametová - s kterou je zákonitě spojena i obměna státní správy a justice,nebude v ČR nikdy právo,pořádek a demokracie.
Komunisté,estébáci a jejich pohrobci na tom pochopitelně zájem nemají,ti se nezměnili,ale pouze přizpůsobili mafiánskému,estébáckému kapitalismu,který si sami pro sebe připravili a vybudovali.
Morální mrzák zůstane vždy morálním mrzákem a všehoschopným!Kdy už konečně lidé pochopí,že jsme se stali jejich novodobými otroky a sponzory?!Nebo jsme skutečně my Česi takoví zbabělci?Je to živná půda podvodníkům a zlodějům,na kterou ve spolupráci s masovými médii dlouhodobě spoléhají.
Čím dříve většina slušných lidí odhodí strach,tím proběhnou nutné změny rychleji a méně bolestivěji.Tihle zločinci jsou schopni poslat proti lidu i tanky,ze strachu před spravedlností!Jedinci nic nezmění,proti mase nemají šanci.
Josef Langhammer
0 # Anonymní 2011-04-29 04:20
Výkonu SZ se nelze divit, když po převratu sice několik nejhorších a nejstarších prokurátorů bylo odejito a na jejich místo dosazeni předtím perzekvovaní, tito byli ale zbytkem postkomunistů brzy odstraněni (Štětina, Leština). V prokuratuře, od r. 94 SZ, znovu zavládl zbytek (post)komunistů nebo sice formálně bezpartijních, ale celou dobu kolaborujících, kteří pak všichni dohromady svými postupy vědomě i podvědomě fakticky sabotovali činnost. Tak v průběhu 90. let nevratným způsobem vzrostly všechny druhy, kriminaltity, zejména pro stát nejvíce devastující ekonomická. Těch málo mladších, co po převratu po perzekuci za komunistů znovu nastoupili, bylo v subordinaci a brzo byli znovu odstraněni. Nikdo si nedovede představit, jaké je myšlení bývalého komunisty,nejmarkantnější to bylo po převratu, kdy nevěděli ani co je dobro a co zlo, jak mají vykládat situace, když se vyskytne jen trochu hraniční případ, jiného než jazykového výkladu nejsou schopni a to většinou nestačí. Jak nemají zájem, aby se věci vyšetřovaly, jde jen o to, aby byly čárky a papírově hotovo, ale jestli je efektivně stíhána kriminalita, to je nezajímá, jde jim jen o to, aby brali peníze. Zpočátku, když se jim platy neustále zvyšovaly, chodili to vždy řádně oslavit. Dnes právě zejména i v důsledku jejich nečinnosti se jim sice už nezvyšují, a tak asi nemají už co slavit, ale stav státu už je dán.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)