Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Zdá se, že v České republice vzniklo, a dokonce bez jediné koruny dotací ministerstva kultury, nové operetní divadlo. Nachází se v Plzni v Sadech pětatřicátníků a jak nasvědčují podrobnosti publikované v textu Tomáše Němečka, produkované kusy budou těžkou konkurencí pražským rivalům nové sceny. Répertoire, pravda, někdy sklouzává až do polohy mýdlové opery: mám na mysli třeba onu zápletku s dopisem, jehož adresát byl následně vyzván (nejspíš formou výzvy na hlavičkovém papíře fakulty), aby si jej na poště nepřevzal; "Já však nemohu jinak!" zvolal ten čestný muž a na poštu se přec, vzdor naléhání, vypravil.

Komentáře   

0 # Jakub Moc 2011-03-11 14:47
Jo v Plzni, tam ta kultura žije. V Plzni definitivně rozhodli začít stavět divadlo za necelou miliardu. A přitom už tam mají takovou špičkovou scénu. :-)
0 # Tomáš Pecina 2011-03-11 14:52
Jste na omylu: již z polohy nového objektu je zřejmé, že jde pouze o rozšíření fakulty o nové prostory.
0 # Jakub Moc 2011-03-11 14:54
Vida. Tak v tom případě se nedá než souhlasit se záměrem. ;-)
0 # Tomáš Pecina 2011-03-11 15:02
Ano. Bude platit: Na Prodanku jedině do Národního, na dobrou frašku jedině do Plzně!
0 # Starý pán 2011-03-17 00:34
Prosím Vás, ta rektorka Ilona Mauritzová je ta samá, co má vlastní soukromou Vyšší a vysokou odbornou školu Dr. Ilony Mauritzové?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)