Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nelze mít úplnou jistotu, ale indicie jsou jednoznačné a masivní: předně zpráva ČTK, která by v případě normálně vytvořeného webu nemohla vyjít (a už vůbec by neobsahovala klikatelný link na závadový obsah), a pak i text stránek, které se snaží jevit jako produkt neonacistických aktivistů, ale už svým stylem prozrazují autorství osoby, jíž rozhodně není cizí kultivovaný, formalisovaný jazykový projev státního úředníka. Snaha zvýšit authenticitu stránek uměle imputovanými hrubkami (Není to dlouho, co starý web skončil a konečně jsme mohly zpustit nový. nebo Dnes už Blood and Honour řídí jiní lidé, kteří udělají maximum, aby tento odkaz znovu obnovily v naší zemi.) pak nemůže nechat nikoho na pochybách, že máme co do činění s čímsi podstatně jiným než s aktivistickým, spontánně vzniklým portálem autonomních nacionalistů.

Ať už nový web provozuje BIS, ÚOOZ nebo Antifa, rozhodně nepochybuji, že se s informacemi z něj budeme zhusta setkávat ve znaleckých posudcích a že jeho obsah bude do budoucna upravován tak, aby těmto účelům vyšel vstříc.

Komentáře   

0 # František Novák 2011-03-29 09:10
kultivovaný jazykový projev státního úředníka ...
Vy kujóne, takhle žertovat hned po ránu!
Písemný projev průměrného českého policisty vypadá asi takto: "kdy provedl nezjištěným předmětem vloupání do objektu, přičemž kde odcizil věci ke škodě osoby MAJER".
Ale souhlasím s Vámi, že text na oněch stránkách je vskutku dojemně umělý.
0 # Jan Vaněk jr. 2011-03-29 09:12
Jo, to jsem taky chtěl říct, že "kultivovaný, formalisovaný" je contradictio in adjecto měsíce.
0 # cnemo 2011-03-29 20:06
Už i vy propadáte konspiračním teoriím:) Vítám vás v partě:)
+1 # Anonymní 2011-03-30 15:47
Myslite uplne zcela naprosto vazne, ze je to operace policie? Nebo pripoustite i moznost ze jsou stranky autenticke?

Ja jsem se ted dival na stranky docela peclive, ale nic jednoznacneho jsem nenasel. Ano, texty ktere zminujete jsou podezrele, a nejenom texty, ale nic co by odstranovalo vsechny pochybnosti...

j
0 # Tomáš Pecina 2011-03-30 16:14
Jistotu nemám, fakt je, že stránky jsou opravdu velmi, velmi nepodobné jiným "extremistickým" webům.
0 # Anonymní 2011-03-31 13:47
hlavně, že tam píšou, že BIS se je bude snažit vystopovat, ale přesto si tam dají forum, do kterého je nutná registrace, pokud to skutečně provozuje BIS tak je to vlastně taková přihláška do vězení :)
0 # Guy Peters 2011-04-26 23:50
Názor Antify: „Jasné mantinely pro označení neonacisty za neonacistu společností se odbourávají a nahrazují je stále více nepřehledné symboly, založené nikoli na neonacistické praxi a ideologii, ale na rádobypozitivistické analýze znaků, zástupných symbolů a zástupných symbolů zástupných symbolů. Naprosto souhlasíme se závěry inteligentnějších neonacistů, že jestli někomu podobný web pomáhá, jsou to represivní složky státu, potažmo politická reprezentace, která takovéto marginální stránky použije k dalšímu honění politických bodů nebo rovnou k dalšímu oklešťování lidských práv - nejenom neonacistů - ale rovnou všech.“
0 # Tomáš Pecina 2011-04-27 01:21
Skutečně zajímavé, ale postrádám vysvětlení, jak se ta zpráva dostala do Četky. To je "kouřící zbraň", něco, co se rozhodně neudálo jen tak náhodou.
0 # Guy Peters 2011-04-27 19:23
Antifa připouští kouřící pistoli u repressivních orgánů.
+1 # Anonymní 2011-05-02 00:04
Nemyslím si že by stránky měli být štítkem BIS nebo pod jinými orgány. Jelikož má stránka několik podstránek a věcí. Co až tak známé nejsou. A to že byla nutná registrace. A někdo se tam nemohl přihlásit, tak to určitě neznamená že by to měla být vstupenka do vězení. A proto je nutné se ptát těmito otázkamy.. Pokud tam to video opravdu bylo proč nebylo zveřejněno. Tady zase máme možnost, lidé na videu nemuseli mít zakryté obličeje. A nebo ho zveřejňovat nechtěli protože nechtěli nic riskovat a ukázali ho jen těm lidem které ti lidé znají osobně.
Nebo skutečně to měla BIS ale proč by psali o nějakém videu. Další otázka je ta, pokud FÓRUM B&H je pod BIS tak proč jsou tam i jiné státy. A když řeknu příklady: Kanada, Polsko, Německo, Velká Británie, Slovensko, USA, Francie, Nizozemsko, Bulharsko, Srbsko a jiné.
Logické je, že na fórum si nebudou Češi dávat svoje osobní foto.
To by pak mohlo být jako zbraň pro někoho.
To že je na fóru několik protinacistických borců tomu se nedá vyhnout nikde. Totéž je to i na levicovích stránkách a všude se najde někdo, kdo chce zjistit něco o té druhé straně. Takže si myslím, že pokud někdo uznává nějakou myšlenku třeba pronacistickou. A že se někde řekne že měla něco udělat BIS. Nemusí to být pravda. Myslím si že toto je jenom jaká si provokace. A málem bych zapoměl proč by se měla o toto zajímat FBI. Myslím si že toto je hodně nedomyšlené. A jenom jaká si fraška.

Proto říkám stručně. Stránka nebude mít z BIS nic společného. Je to podobná stránka Odporu, akorát trochu radikálnější. Nic víc.
-1 # Anonymní 2016-08-23 19:56
To je stoprocentně operace BISky, že zpravodajci...
+1 # RAHOWA 2019-02-14 13:41
Tak dnes už všichni víme že BH/C18 Bohemia nebyla projekt BIS nebo Antifašistů! Hlupáci z řad hnutí jen nedokázaly pochopit že je někdo schopný se veřejně hlásit k Blood and Honour nebo Combat 18!

ct24.ceskatelevize.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)