Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Radim K. je extremista (jeho právním osudem jsme se tu už zabývali a i nějaký Osel měsíce při tom padl). Nebezpečný extremista. Jako takový si před čtyřmi lety, v březnu 2007, oblékl stylové tričko a vyrazil na pochod sobě podobných do Neratovic.

Protože tričko mělo na sobě nápis v takovém divném jazyce, kterému bdělí neratovští policisté nerozuměli (byla to angličtina), zadrželi jej, z trička vysvlékli a obvinili z několika extremistických trestných činů, oblečením si trička domněle spáchaných. Státní zástupkyně poslušně přidala razítko a věc se tak dostala k mělnickému soudu.

Ten nebezpečného extremistu obžaloby zprostil, a protože státní zástupkyně se neodvolala, trestní řízení v říjnu 2007 skončilo.

Nyní dostal extremista své tričko zpět a může v něm vyrazit na další akci. A zazvonil zvonec a pohádce o rychlém soudu je po čtyřech letech konec.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-02-13 21:38
To ještě může být rád, že ho okresní soud zprostil. Stačilo by jen pár dalších oslů na cestě:
rozsudkem uznán vinným
krajským soudem zamítnuté odvolání
komunisty z Nejvyššího soudu odmítnuté dovolání díky restriktivnímu výkladu dovolacích důvodů
a teprve u Ústavního soudu by se snad dočkal spravedlnosti.

Výsledek = mraky utracených peněz za povinné právní zastoupení v řízení před NS i ÚS.
Které by samozřejmě již nikdy neuviděl, protože stát si pro sebe vytvořil pojistku = odkaz na mimosmluvní advokátní tarif pro případ, že by byl někdy žalován o náhradu škody.
V tomto státě je je možné vše, jenom ne dovolat se spravedlnosti ani zadostiučinění.
S komunisty v justici nepřekonatelná překážka.
0 # Anonymní 2011-02-13 21:48
Můžete prosím zveřejnit kopii podání, na základě kterého soud vydal usnesení o tom, že mu to triko vracejí? Řeším podobnou věc a potřeboval bych vědět, jak to naformulovat. Děkuji
0 # Tomáš Pecina 2011-02-13 21:49
Mýlíte se: za řízení před Ústavním soudem by nedostal vůbec nic. Náklady si nese sám, a podle judikatury ÚS je nelze ani vymáhat po státu podle ZOŠ.
0 # Tomáš Pecina 2011-02-13 21:51
Soud tak učinil sua sponte.
0 # Tomáš Marný 2011-02-14 08:22
A můžete zde uvést ten strašný nápis? Tedy pokud nechcete riskovat trestní stíhání, samozřejmě.
0 # Tomáš Pecina 2011-02-14 09:11
Ian Stuart
Forever In Our Hearts
0 # Jan Potměšil 2011-02-14 09:19
Viz zde
Chlapec ho měl na triku určitě jen náhodou.
0 # Tomáš Pecina 2011-02-14 10:25
Když odhlédneme od toho, že za nevhodné nápisy na tričkách pronásledovali lidi naposledy komunisté (a i ti byli liberálnější než současný establishment), co to má společného s tím, že soud vydal usnesení o vrácení trička s tříapůlletým zpožděním?
0 # Anonymní 2011-02-14 12:12
A s úsilím kopajícího osla (udělenému mu v měsíci květnu léta Páně 2010), s grácií soudu vlastní, se tímto vyzvracel na bdělou státní zástupkyni...
Ho ho Watanay, ho ho Watanay, ho ho Watanay, Kiokena, Kiokena...
M.H.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)