Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

A máme tu válku soudců! Pomineme-li, že uvedené vyjádření lze hodnotit jako porušení povinnosti soudce zakotvené v ustanovení § 80 odst. 6 zákona o soudech a soudcích, jde i fakticky o jednu z největších nehorázností, které jsem poslední dobou četl.

Zatímco V. Cepla si odborná i laická veřejnost má důvod vážit, bývalá komunistka Vostrejšová je příkladem soudce, který dělá justici to nejhorší jméno: její výkon v kause justiční mafie nemohl být pro nikoho, kdo práci princesen s rudou hvězdou na čele z náměstí Hrdinů (v nejsilnější, dnes již bohudíky zčásti pensionované sestavě Ferešová-Žáková-Říhová-Javůrková-Vostrejšová) dlouhodobě sleduje, velkým překvapením; překvapena ostatně nebyla ani žalovaná Marie Benešová. Nad spravedlností u těchto karikatur na soudce pravidelně vítězí jiné zájmy, a zejména v případě, že jde o spor mezi někým, koho soudkyně vnímají jako politického nepřítele, a stranou s nimi spřízněnou, zájmy takříkajíc třídní.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-02-15 00:45
Spíše bych se optal?

A cože má zakrýt tento účelově mediím předhozený osobní názor komunistky?!?

No...třeba to na zakrytí nebude stačit...

M.H.
0 # Anonymní 2011-02-15 01:04
Tu komunistku by měli okamžitě popravit.
0 # František Novák 2011-02-15 08:31
Tohle je ale na jasného karase. Otázkou ovšem je, zda se někdo pochlapí (předseda VS těžko - že by ministr?).
Pane Pecino, nechcete náhodou napsat všem oprávněným osobám podnět k podání návrhu na zahájení kárného řízení? Jsem dost zvědavý, co Vám jednotlivé osoby odpoví.
0 # Tomáš Pecina 2011-02-15 11:35
Upřímně řečeno, ani ne.
0 # František Novák 2011-02-15 13:29
Škoda, snad se toho ujme někdo jiný.
a) Byla by to švanda a něco mi říká, že některá odpověď by byla skutečně zajímavá na přečtení.
b) Bylo by to dokonce i užitečné pro očištění justičního stavu. Profesní etiku je prostě třeba dodržovat.
c) Já to taky posílat nechci.
0 # Tomáš Pecina 2011-02-15 15:41
U mě je hlavním důvodem, že s Vostřejšovou mám úplně jiné plány.
0 # Guy Peters 2011-02-15 19:34
0 # Anonymní 2011-02-15 22:45
To ale je zcestné a naivní od novináře napsat, že se střetly dva stvěty v tom, že jeden vyznává řád a disciplinu a druhý je nad věcí či co. Tady jedné nejde o pravdu a spravedlnost, protože je to exkomunistka a ti lhali a budou lhát stále a druhý je charakterní člověk a spravedlivý soudce. Ne náhodou Vostrejšová zdůrazňuje hlavně formality, a nikoli spravedlnost. Je to od takové komunistky velká drzost, ale může si ji dovolovat, když jim byla dána definitiva. Komunisté a exkomunisté zavinili mravní i hospodářský úpadek našeho státu, to lze poměrně snadno dokázat, ale z těchže důvodů není vůle, jak se ve zkratce říká.
0 # Anonymní 2011-02-16 08:28
Opravdu neuvěřitelné, nebo tedy naopak uvěřitelné? Ale slova "válka soudců" se mi nezdají přiléhavá. Jde jen o zoufalé a ubohé útoky z jedné strany, druhá strana je v klidu, nad věcí a s důstojností sobě vlastní :-)
ZC
0 # Anonymní 2011-02-16 11:01
Ceplův otec - Cepl st. dlouhodobě vystupoval za zrušení vrchních soudů. Nemůže jít o využití příležitosti a jen se pomstít?
0 # Anonymní 2011-02-17 21:04
Ale, ale. Pravdu nevykopete, ať už ji vyřkne kdokoliv. On totiž pan Cepl je nejméně odborně zdatným soudcem na svém pracovišti. Rozsudek v kauze justiční mafie je natolik ubohá látanina, že jsem nic podobného, naštěstí! dlouho nečetl. A to je fakt, bez ohledu na skutečnost, zda je Vostřejšová fašistka, komunistka, budhistka, nebo...
0 # Anonymní 2011-02-19 18:38
Váš názor je laciný, bez znalosti věci. Pan soudce Cepl porušil především zásadu koncentrace řízení, zdokonalenou v roce 2009, kdy účastník řízení je nucen navrhnout důkazy při prvním jednání. V daném případě byly důkazy navrženy i při dalších jednáních a soudcem byly hodnoceny. Soudní řád platí pro každého. Jediným důkazem tedy byla výpověď svědkyně Andělové, ostatní jsou jen zprávy z novin. Z lidí jako je doktor Cepl má každý soudce odvolacího soudu kopřivku, a to ať je Ind, mohamedán nebo ze Žižkova. Plácání o nějaké komunistické minulosti je proto zcela mimo mísu. Takže nepiště o něčem, čemu vůbec nerozumíte.
0 # Anonymní 2011-02-20 17:53
Z lidí jako je doktor Cepl má každý soudce odvolacího soudu kopřivku

Z lidí jako je soudružka soudkyně Romana Vostrejšová má každý normální člověk žaludeční nevolnost. Je obrovské štěstí, že nedělá na trestním, protože to by byla katastrofa. Ta ženská je ostudou justice, popliváním taláru a kárný senát by ji měl taláru zbavit.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)