Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Podle informací iDnes nabylo usnesení o vyloučení soudkyně Věry Bártové z případu Vondrák-Dupová a spol. právní moci.

Případ má údajně převzít předseda soudu Libor Vávra – což je ale v naprostém rozporu s rozvrhem práce. Pro vysvětlení genese této informace nabízím dvě varianty: buď mlamoj nepochopil, že Vávra pouze určí podle rozvrhu práce, kdo Bártovou nahradí, anebo někdo skutečně zkouší, zda jsme tak naivní, abychom na tento primitivní trik naletěli.

Nejsme, a arbitrární stanovení soudce podle objednávky policie v žádném případě nepřipustíme.

Aktualisováno.
Trestní kancelář soudu mi telefonicky potvrdila, že věc skutečně dostal L. Vávra – nehorázné! Mlamojovi z iDnes se omlouvám, protentokrát byl shledán nevinným.

Aktualisováno.
Proti porušení svého ústavního práva na zákonného soudce podal Patrik Vondrák námitku nesprávného obsazení soudu, podnět ministru spravedlnosti k podání kárného návrhu na předsedu soudu a příští týden podá ještě ústavní stížnost, která jediná je schopná zajistit v této fasi trestního řízení účinnou nápravu: bohužel, konstrukce trestního řádu činí v mnoha případech, mj. též při nezákonných domovních prohlídkách, Ústavní soud první a jedinou odvolací instancí.

Komentáře   

0 # Stan 2011-02-03 20:42
OT: Námět na článeček: ceskapozice.cz/.../...

Boj proti korupci není podle pražského soudu "věcí veřejného zájmu", a proto se návrh na založení nadačního fondu proti korupci zamítá...
0 # Anonymní 2011-02-03 21:13
Doporučuji vypalovat soudcům na čela služební čísla... a pokud by kladli odpor, doporučuji vypalovat ⃝ o d=12.96 mm BMG...
Třeba ...
M.H.
0 # J. Janát 2011-02-04 08:13
Dřív než začnete habituálně nadávat na soudce, přečtěte si pořádně článek. Rozhonutí nevydal soudce, ale nějaká vyšší soudní úřednice.
0 # Tomáš Pecina 2011-02-04 08:35
To je pravda. Některým VSÚ by ovšem měli dát do osobních materiálů poznámku "Nepouštět na saka".
0 # Tomáš Marný 2011-02-04 09:05
Mlamoj je MLAdý MOderní Jinoch, to jsem už vygoogloval, ale sako mi stále uniká. To je nějaký slang?
0 # Tomáš Pecina 2011-02-04 09:06
Zkuste googlit "sako" a "Biľak".
0 # Tomáš Marný 2011-02-04 09:56
Děkuji za vysvětlení. Přesně totéž se dá ovšem říci o některých soudcích, advokátech, státních zástupcích, policistech, občanských aktivistech a samozřejmě nesmíme zapomenout ani na obviněné, poškozené, svědky a oznamovatele. ;-)
0 # Anonymní 2011-02-04 18:51
Nejspíš nebylo možné postupovat podle rozvrhu práce z důvodů, že i Judr. Králová by mohla být obviněna z podjatosti (například může být sympatizantka neonacismu)
0 # Tomáš Pecina 2011-02-05 09:10
O tom by ovšem muselo být rozhodnuto usnesením, proti němuž by pan Vondrák velmi pravděpodobně podal stížnost.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)