Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Také vám spadl kámen ze srdce, když jste se dnes ze zpráv dozvěděli, že v české justici je všechno v pořádku a nic takového jako justiční mafie neexistuje, Marie Benešová si vše vymyslela a musí se za svou prostořekost žalobcům omluvit?

Komentovat rozsudek nemá smysl, postačí, když zopakuji, co jsem před dvěma lety napsal do Lidových novin poté, co osobnostní senát Vrchního soudu v Praze rozhodl, že věc má být odebrána Vojtěchu Ceplovi a přikázána jinému soudci:

Usnesením vrchního soudu spor fakticky končí: žalobci by klidně mohli vzít svou žalobu zpět – o tom, že jsou součástí justiční mafie, která dokáže ze zákulisí ovlivnit libovolnou causu, nás přesvědčili způsobem, na němž nic nezmění ani omluva zvící Karlštejna.

K Vrchnímu soudu v Praze a jeho tříhvězdičkovému senátu samozřejmě putuje velmi, velmi zasloužený Osel měsíce. Blahopřejeme!

Aktualisováno.
Obrazový záznam pořídila Justice TV.

Aktualisováno.
Na odůvodnění mě zvlášť fascinuje, že v neprospěch žalované bylo použito ustanovení § 16 odst. 2, příp. § 17, zákona o advokacii, které se ovšem vztahuje pouze na jednání advokáta při výkonu advokacie, nikoli mimo ni. Kterého klienta Marie Benešová, hovoříc o justiční mafii, zastupovala, se nejspíš dozvíme z písemného vyhotovení rozsudku.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-02-09 00:42
A jak to myslíte tříhvězdičkovému, není to proto, že všichni členové senátu buď mají komunistickou minulost, kandidátskou nebo vzhledem ke svému věku tehdy přes své vlastnosti ji nestačili mít?
0 # Tomáš Pecina 2011-02-09 00:51
Přesně tak. 0% soudnost, 0% smysl pro spravedlnost, 0% osobní integrita, zato 100% KSČ.
0 # Anonymní 2011-02-09 12:55
Není ten rozsudek VS v Praze někde k dispozici?
0 # Tomáš Pecina 2011-02-09 13:32
Určitě ne, ještě ani nemůže být napsaný; mají na to 30 dní.
0 # Jan Potměšil 2011-02-10 09:26
Popis průběhu jednání, který se ke mně dostal, z pera člověka, který byl jednání přítomen:

"Včera jsem byl u Vrchního soudu a sledoval jsem tam zasedání vedené Romanou Vostrejšovou. Tedy i to, jak bránila v protokolaci klíčových výroků svědkyně Zlatuše Andělové. Ta označila delegaci Čunkovy věci z Přerova do Jihlavy za nezákonnou s poukazem na § 25 tr. ř., jenž se vztahuje výlučně k soudnímu řízení. Takže i se zřetelem k zákonu o státním zastupitelství byla delegace nezákonná - byla porušením tr. ř. a zákona o státním zastupitelství. NSZ se ze zákona nemůže vměšovat do živé trestní věci dozorového okresního státního zastupitelství, ani do dohledové věci nadřízeného krajského a vrchního státního zastupitelství. Zlatuše Andělová odmítla mimo jiné i názor advokátů zastupujících žalující, že tato nezákonnost nespadá na vrub Vesecké, nýbrž pracovníka NSZ Stanislava Potoczka, který rozhodnutí o delegaci podepsal. Andělová to odmítla s poukazem na zprávovou službu a na pokyn, který Potoczek v této věci dostal. Předsedkyně senátu Vostrejšová bránila v protokolaci těchto odpovědí a dokonce opakovaně veřejně „seřvala“ členku svého senátu, která se na tyto otázky opakovaně ptala a usilovala o protokolaci s odůvodněním, že jde o závažná skutková tvrzení. Rozsudek vyvolal pobouření v právnické obci a u dalších občanů."
0 # Anonymní 2011-02-10 11:32
Nejnebezpečnější z ďáblových lstí je přesvědčit vás o tom, že neexistuje.
0 # Justiční kanál 2011-02-10 15:59
Videozáznam vyhlášení rozsudku: www.justicetv.cz/mozaika/mafie.htm#7

Spokojená soudkyně Vostřejšová:

Zjevně se stydící a při jednání Vostřejšovou okřikovaná soudkyně Opatrná (blondýna):
0 # Justiční kanál 2011-02-10 16:02
Ztratil se odkaz, tak znovu...

Zjevně se stydící a při jednání Vostřejšovou okřikovaná soudkyně Opatrná (blondýna): www.justicetv.cz/mozaika/obr/vsckf11.jpg
0 # Justiční kanál 2011-02-10 16:05
A ještě jednou Vostřejšová: www.justicetv.cz/mozaika/obr/vsckf10.jpg
0 # Tomáš Pecina 2011-02-10 16:18
Dnes už jste druhý, kdo si na výpadky bloggeru.com stěžuje. Díky za linky!
0 # Tomáš Pecina 2011-02-10 16:43
Pustil jsem si to, a otevírá se mi kudla v kapse. Jak si ta odporná osoba vůbec může dovolit obléknout talár?
0 # Anonymní 2011-02-10 19:00
Podobnost čistě náhodná?

Jak jsem si prohlédla paní soudkyni, nevím proč, ale vybavila se mi z dětství jedna kreslená postavička - mořská čarodějnice Uršula:

zde v plné své kráse - www.freewebs.com/eourso/ursula-2.jpg

nebo zde i se svými kumpánkami - img.buzznet.com/.../orig-8115911.jpg

ZC
0 # Tomáš Pecina 2011-02-10 20:26
Ta úplně dole vypadá jako Žáková (již je v pensi, díkybohu).
0 # Honza 2011-02-11 15:14
Vím, že se nemá soudit dle vzhledu, ale ta Vostrejšová vypadá příšerně, opravdu jako čarodějnice - v pohádkách vědí, jak osobnost vyjádřit i vzhledem a zde to tedy sedí... Celý záznam se mi nepodařilo stázhnout, tak nevím, zda žalovaná něco k maření protokolace namítala, ale (nemaje praktické zkušenosti) se ptám, to neexistuje nějaký postup, jak se tomu bránit? A Benešová se nebránila? Jak to pak může posuzovat NS, když se rozsudek opírá o nepřesné údaje:
0 # Tomáš Pecina 2011-02-11 15:39
Lze podat námitky proti protokolaci, ale nepředpokládám, že to Benešová udělá, spíš podá dovolání z důvodu vadného právního posouzení věci.
0 # Anonymní 2011-02-16 21:29
Generace různých doktorů Stiboříků a doktorek Vostřejšových je generace karierních komunistů, generace estébáků, generace justiční mafie, lidé kteří navzájem na sebe ledacos vědí a chrání se mezi sebou. V tomto případě musí zasáhnout stát, soudci sami nejsou a nebudou schopni se reformovat, a do uvoněných funcí dosazují nové nekomunistické soudce, kteří již zdegenerovali, a pokuď takových není dostatek nejsou, tak Stibořík tvrdí "nejsou lidi", protože schopní soudci mezi tou pakáží na Vrchním soudě nemají co dělat. Dokuď Stibořík nebude odstraněn z vedení Vrchního soudu, nic se nezmění.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)