Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Patrně dnes bude rozhodováno o další vazbě aktivisty Ing. Jiřího Fialy.

Ačkoli osobně používám ve své práci zřetelně odlišné prostředky, netajím se tím, že Fialovy postupy považuji za originální, podnětné a často mimořádně zábavné: např. když u kladenského soudu, který rozhodoval o jeho minulé vazbě, na dotaz, zda má námitky k obsazení soudu, J. Fiala odpověděl, že vznáší námitku nepříčetnosti, a když se jej soudce zeptal, zda se seznámil s jeho usnesením, odvětil, že nikoli, protože výtvory psychopathů zásadně nečte. Anebo když se jeho sdružení K213 pokusilo na pokladně soudu zaplatit soudní poplatek z důvodu nedostatku peněz vodovodní baterií.

Jsem přesvědčen, že používat vůči J. Fialovi prostředků trestního práva není na místě: jednak kvůli naprosto nepatrné společenské škodlivosti všech jeho akcí, a také proto, že přes mnohdy lehce bizarní vnější formu jsou tyto podniky ve své podstatě jen projevem oprávněné nespokojenosti se stavem české justice, a tedy výkonem politických práv.

Trestní právo je prostředkem ultima ratio a k potlačování politických protestů se v demokratickém právním státě prostě nepoužívá.

Aktualisováno.
Protože od zadržení Ing. Fialy uplynulo již více než 3× 24 hodin, aniž by byl propuštěn, je stále pravděpodobnější, že byl znovu vzat do vazby. Je ovšem překvapující, že o rozhodování o vazbě nebyl vyrozuměn jeho obhájce, neboť na účast obhájce, ať zvoleného nebo ustanoveného, při každém úkonu má obviněný právo. Zřejmě další Sonderbehandlung, zvláštní forma justice vyhrazená jejím kritikům. Hlavně že Česká republika kritisuje stav dodržování lidských práv na Kubě nebo v Barmě…

Aktualisováno.
Máme potvrzeno, že Ing. Jiří Fiala se nalézá ve Vazební věznici Praha-Pankrác, další podrobnosti by měly být podle serveru K213 známy dnes večer.

Komentáře   

0 # Jan Potměšil 2011-02-18 09:57
Tak třeba Fialovy blokády soudu či SZ nebo co to bylo určitě nemohou být trestným činem (uvažoval bych max. o přestupku neohlášení shromáždění svolavatelem) a postih za nepoprávněný zásah k domu, bytu je absurdní.
Na druhé straně nepovažuji za legitimní prosazování práva či zájmů násilnými prostřdky včetně napadání svědků, pokousání soudkyně, napadení státní zástupkyně (viz zde), ani skákání se spisy z okna mi nepřijde jako jednání, které lze obecně akceptovat (byť bych to bral spíš jako pořádkový delikt).
Podobně nepovažuji za akceptovatelné za přijatelnou normu komunikace, pokud ty, kdo s ním nesouhlasí či se mu jakkoliv postaví, označuje za kteréna, hovado, krávu vylízanou, hnůj apod. nebo jim vyhrožuje včetně fyzického násilí.
I násilník napadající i vlastní děti a agresivní psychopat (na to má jmenovaný ústavní znalecký posudek) má jistě základní práva a dvobody včetně práva na spravedlivý proces, ovšem měl by ctít i práva a svobody ostatních a těm ostatním a jejich právům by také měla být poskytnuta ochrana.
0 # Jan Potměšil 2011-02-18 10:39
Že vám "cenzura" na Jiném právu vadí, a u sebe ne..:-)
0 # Tomáš Pecina 2011-02-18 11:38
Nerozumím.
0 # Jan Potměšil 2011-02-18 12:19
Vložil jsem komentář k Ing. Fialovi, který po půlhodině zmizel. Pokud to má na svědomí technika, právě jmenovaný či jiné okolnosti, tak se ovšem velmi omlouvám.
0 # Tomáš Pecina 2011-02-18 12:48
Technika; bohužel, v bloggeru.com se to stává zcela běžně, mizí i několik komentářů týdně.
0 # Guy Peters 2011-02-18 13:11
0 # Tomáš Pecina 2011-02-18 13:15
Vida, této funkce jsem si nepovšiml. Díky, komentář je na světě.
0 # Tomáš Pecina 2011-02-18 13:43
Nejvyšší správní soud souhlasí s tím, že ke zjištění, že žaloba byla podána opožděně, není jistě třeba
období čtyř let.


:-)))
0 # Anonymní 2011-02-18 15:28
jak Fiala napadl svého syna? dal mu facku?
0 # Jan Potměšil 2011-02-18 21:51
Ještě jednou se omlouvám za ukvapené obvinění a sypu si popel na hlavu.
Jinak snímky Fialy peroucího se s dětmi i vyhrály v jakémsi ročníku Czech press foto:-)
Přes všechny jeho excesy a nesnesitelnost je však zřejmé, že někteří lidé v justici ho natolik nemohou cítit, že žádají trestní postih i tam, kde by u jiného šlo spíš o ten přestupek, což v případě následného rušení rozsudku, usnesení apod. justici nedodává příliš na věrohodnosti.
0 # Tomáš Pecina 2011-02-18 23:16
S tímto hodnocením se ztotožňuji. Zvlášť ty opakované vazby jsou hrubým excesem.
0 # Střídavka 2011-02-19 18:58
Justiční stráž napadla občana, zavřen občan


Jaké má být poselství tohoto zatčení? Občane, když do tebe bude strkat někdo mající uniformu, nechej si to hezky líbit? Proč byl zatčen Fiala a ne příslušník justiční stráže, který celý incident započal?

viz hodina.blog.idnes.cz/.../...
0 # Anonymní 2011-02-19 19:03
Skutečně tu mizí některé příspěvky - dával jsem sem odkaz na můj blog (hodina.blog.idnes.cz), kde se zabývám zatčením Fialy. Nejpodstatnější je asi toto:

"Jaké má být poselství tohoto zatčení? Občane, když do tebe bude strkat někdo mající uniformu, nechej si to hezky líbit? Proč byl zatčen Fiala a ne příslušník justiční stráže, který celý incident započal?"
0 # Tomáš Pecina 2011-02-19 19:49
Ano, a bohužel to nemohu ovlivnit, automatické mazání toho, co Google označí za "spam", nelze vypnout. Takže mohu příspěvek jen ručně vyhledat a zařadit zpět.
0 # Anonymní 2011-02-19 20:22
Je mi z toho smutno...
Pana Fialu znám,má 'své mouchy' a i já sama jsem mu párkrát vytkla míru pejorativních významů v textech,co píše( ač má neoddiskutovatelných důvodů k naštvanosti milion,volila bych já osobně mírnější slova).
ALE!!!
To,že mu mnozí soudní činitelé(teď se mi chce až napsat NEsoudní činitelé) nemůžou přijít na jméno přeci ještě nemusí nutně znamenat to,že se jeho život bude počítat na dobu zadržení,vazeb,věznění,propuštění a následného popření pro důvod vazby a vězení?!
Přijde mi to jako PAL-NEPAL-PAL-NEPAL-PAL a rozhodně mně to nepřesvědčuje o jednotnosti a nezaujatosti české justice...
Bára
0 # Anonymní 2011-02-19 22:38
0 # Anonymní 2011-02-19 22:46
Pane Pecino, díky za vyhledání mých příspěvků, které jsem zadával postupně, vždy když byl předchozí automatem vymazán. Možná by stačilo tam nechat jen jeden s odkazem a ostatní vymazat (včetně tohoto), ať to nepůsobí tak zmateně. Díky. Aleš Hodina
0 # Anonymní 2011-02-20 11:11
Fialovi fandím, ale to napadení jeho osoby justiční stráží, nikde prostě nevidím. To potvrzuje i fakt, že z videozáznamu, které točil Franta Hucek je vznik potyčky vystřižen, proč?
Podal pan Štefek už trestní oznámení? Napadení jeho osoby a další nezákonosti jsou zřejmé.

Jinak je neděle a Fiala je kde?! Přece nesedí někde ve vazbě, bez toho aby to někdo věděl?
0 # redakce 2011-02-20 13:50
Bohužel vše naprosto skandální, ovšem dnes v ČR reálné a možné. Ing. Fiala je strčen někde ve vazbě a kde to je vědí jenom pachatelské justiční složky.
0 # Anonymní 2011-02-20 13:54
Pokud náhodou stále máte pochybnosti o iniciátorech pátečního incidentu na soudu, přečtěte si informace na K213, můžete vyhledat očité svědky a znovu prohlížet publikovaná videa.
Na zákonnost jejich postupu při omezování svobody a volného pohybu Ing. Štefka doporučuji studium zákonů týkající se policie, eventuelně konzultaci u více právníků.
0 # Anonymní 2011-02-20 14:12
Z videa na blogu pana Hodiny je zřejmé, že iniciátorem konfliktu s Fialou byl příslušník justiční stráže, respektive jeho ruka.
0 # Anonymní 2011-02-20 15:22
0 # Anonymní 2011-02-20 16:27
Nemůžu si pomoci, ale jako nezávislý pozorovatel na videu nevidím, že by příslušník justiční stráže napadl někoho do břicha. Vidím poklidně stojícího Fialu a příslušníka just. stráže,který jej mírným pohybem rukou odstrkuje
Lépe řečeno: rukou mu brání, aby se dostal ke skupince dvou dalších příslušníků just. stráže.
Poté na něj Fiala útočí, přičemž z pohybu jeho těla je vidět důraz, kdy učinil dva kroky směrem ke strážníkovi. Kdyby se bránil, stál by na místě. Tohle byl normální útok. Navíc ze strany pana Hodiny jde o typickou manipulaci, když sestřihl videozáznam do délky 10 sekund (zpomaleného záběru). Bylo by zajímavé vidět, zda pan Fiala stál u celého incidentu celou dobu v klidu a nebo se choval agresivně, což nepochybně mají OČTŘ ze záznamu z kamer na chodbě. Policie, justiční stráž a podobné složky mají být ve službě nedotknutelné. Ten člověk (Fiala) by neměl být ve vazbě, ale v psychiatrické léčebně a na hodně dlouho, protože je nebezpečný svému okolí.
0 # toska 2011-02-20 18:47
Některým zde diskutujícím unikají věci podstatné a pak příliš snadno bez znalosti či opomíjení té podstaty sdělují svoje názory a dokonce výzvy... Hodně to připomíná „spravedlivě rozhořčený pracující lid“, který posílal před 60 léty plamenné výzvy revolučním soudům, a dožadoval se poprav „buržoazních lumpů“...
Takže pokud nevíte víc než že Fiala napadal své děti, pokousal soudkyni a vyskočil z okna soudu... pak raději mlčte. Protože odsuzovat pro toto Fialu je totéž jako psát ty plamenné výzvy soudu v minulém století...

Je příznačné a vysvětlující současný marasmus naší společnosti, že většinovému davu je naprosto šum a fuk, že občana Fialu soudí takový „soudce“ jako je Kruml, odvolání „vyřídila“ soudkyně jakou je Maříková... Kdyby existovala jenom tato jediná kauza, je to s justicí dost špatné, jenomže ono existuje těch zvrhlých kauz, jenom s Ing. Fialou spojených, již hodně. Ale budiž, kdyby existovaly takovéto podivné kauzy jenom v případě nějakého Fialy, bylo by možné se zabývat osobností toho občana ( a důrazně protestovat proti chybně pracující justici!)... Jenomže takto mizerně pracují české soudy naprosto běžně! Je to standardní nekvalita konání, zejména u soudů nejnižších a krajských... Nekompetence soudkyň a soudců, arogance moci, neuvěřitelná liknavost a neefektivita jejich práce, skandální rozsudky, proti kterým „není odvolání ani dovolání přípustné“...

A pokud někomu vadí občas použitý slovník občana, který se i takto ohrazuje proti zlovůli té nejenom justiční svoloče, měl by takovému jemnocilivkovi zejména vadit mnohem závadnější stav justice, stav, který nás poškozuje všechny a stojí nás nejednu miliardu zbytečných nákladů přímých a nepřehlednou hromadu miliard na škodách nepřímých...
0 # Anonymní 2011-02-20 19:15
Normálnímu občanovi se taková věc nestane. A pokud někdo běhá po budově soudu, urážlivě pokřikuje po justiční stráži, skáče z okna, atd., neměl by mít vůbec povolený styk s dítětem, protože co prospěšného by mu mohl šílenec přinést: V takových případech jsem pro zbavení rodičovských práv. pro mě je ten člověk adept na léčebnu a ne na to, aby mohl vychovávat dítě.
0 # Anonymní 2011-02-20 19:19
...mimochodem takovým šíleným jednáním Fiala jen nabíjí zbraň matce dítěte. Ta se nemusí vůbec o nic snažit. Jí stačí jen položit soud otázku, zda by takovému člověku mělo být svěřeno dítě.
0 # toska 2011-02-20 20:13
Opět pouze potvrzujete, že nejenom o kauzách Ing. Fialy vůbec nic nevíte, ale ani netušíte, jak „pracují“ české soudy, čeho jsou schopné...

Takže spěte sladce ovčani a zůstávejte dál v bláhovém omylu, že něco takového se normálnímu občanovi nemůže přihodit...
0 # Anonymní 2011-02-21 01:29
Potměšilovi je už stydno se pod to podepisovat, tak píše jako anonym...
0 # Anonymní 2011-02-21 03:02
S tím, že někdo fyzicky napadne členy justiční stráže, nijak nesouvisí, jak pracují české soudy. Napadnout justiční stráž je trestné v každé civilizované zemi. Napadnou člena justiční stráže ve službě je stejné jako napadnout policistu ve službě. Takové jednání může omluvit jen duševní porucha.
0 # Jan Potměšil 2011-02-21 08:22
Ad anonym 21.února 2011 1:29 :
Potměšil tu byl naposledy 18.2.2011 ve 21:51, neb nemá doma internet. Navíc se podepisuje. Háček je tedy třeba hledat jinde.
0 # Anonymní 2011-02-21 11:10
Co to tady píšete o napadení justiční stráže? Na tom videu je jasně vidět, že nejdřív napadla justiční stráž Fialu rukou do břicha. Když někde stojím a nikoho nenapadám, nemá do mě justiční stráž co strkat.
0 # Jiří Dvořák 2011-02-21 14:30
Obávám se, že na tom videu je skutečně jasně vidět pouze to, že člen justiční stráže ing. Fialovi blokuje rukou prostor - v žádném případě se nejedná o "úder" a je otázkou, zda se ho rukou vůbec dotkl (ačkoliv patrně zřejmě ano). Navíc sleduje úplně jinou situaci a ing. Fialu vidí pouze periferně, což opět odpovídá tomu, že jen rukou preventivně vykrývá prostor. Při jakémkoliv "útoku" by se pochopitelně díval na objekt útoku, což se zde zjevně neděje.
Dále se lze ptát, proč je video účelově ukončeno ve chvíli výpadu ing. Fialy a autor nám tak zatajil, co se odehrávalo poté.
-1 # Anonymní 2011-02-21 14:40
Na tom zpomaleném útržku žádný úder do břicha vidět nejde. Lžete a používáte stejné metody, jako komunisti. Deformujete fakta, soudruhu.
Justiční stráž postupovala v mezích svých zákonem stanovených práv a povinností. Zakročila, protože byl narušován pořádek v prostorách soudu a v takovém případě měla oprávnění použít donucovací prostředky. Na videu žádný úder vidět nejde. Na videu vidím jen partu šílenců z K213, kteří narušovali pořádek v budově soudu.
Šílenci
-1 # Anonymní 2011-02-21 15:11
www.youtube.com/.../

Já myslím, že k tomuto videu není co dodávat. Oprávněný zákrok proti osobám narušujícím pořádek v budově soudu.
+2 # Tomáš Pecina 2011-02-21 19:57
Ing. Fiala není mým klientem, takže jen poznámku nestranného pozorovatele: pokud k použití násilí ze strany (pravděpodobně) obviněného vůbec došlo, je otázkou, zda se tak stalo pro (oprávněný) výkon pravomoci úřední osoby. Justiční stráž totiž není oprávněna zjišťovat totožnost osob nacházejících se v budově soudu, jak se ten sympathický mladý zmatený muž v uniformě na videu jeví domnívat, ani nikoho zadržet z důvodu, že tato osoba odmítla předložit doklad totožnosti. Ale to už je práce pro Mgr. Kutěje.
-2 # Anonymní 2011-02-21 20:21
Mýlíte se pane Pecino

Při střežení objektů je příslušník oprávněn zjišťovat totožnost osob, které vstupují do objektu nebo se v něm nacházejí, prohlížet jejich zavazadla i věci a prohlížet dopravní prostředky při vjezdu i výjezdu.
0 # Anonymní 2011-02-21 20:29
Houby periferní vidění... Na dalším videu je vidět, jak se k Fialovi při tom justičák natáčí.

www.soudci.info/rvacka.wmv
+1 # Tomáš Pecina 2011-02-21 20:38
Jenže střeží pouze vazební věznice a věznice, u soudů toliko zajišťuje bezpečnost a pořádek.
-1 # Anonymní 2011-02-21 20:39
Na tom videu je především vidět, jak sociopat Fiala do strážníka narazil takovou silou, který se málem proletěl.
Fakt jsem rád, že za to ponese následky.
+1 # Justiční kanál 2011-02-21 20:58
Nesestříhaný videozáznam svědčí spíše pro prvotní výpad justiční stráže:


www.justicetv.cz/excesy/valky08.htm
0 # Anonymní 2011-02-21 20:59
Příslušník, který vykonává službu justiční stráže, má povinnosti a oprávnění uvedené v hlavě druhé s výjimkou povinností a oprávnění uvedených v § 15 a 16

Raději si to přečtěte,

www.portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701?b=555/1992

protože se zdá že dnes nejste ve formě.
0 # Anonymní 2011-02-21 21:40
jen jestli to ten chlápek z justiční stráže trochu nepřihrál, navíc hned následně je vidět, že si patrně neuvědomil, že je ve službě a rozehrál s Fialou hospodskou bitku, protože do Fialy okamžitě na "oplátku" také žduchl? tohle je zákrok justiční stráže?! on nechtěl Fialu zpacifikovat, ale evidentně vyprovokovat!
-1 # Anonymní 2011-02-21 22:13
Člověk by si měl v budově soudu zachovat určitou úroveň chování. Pokud to nedokáže, nemá v ní co dělat a v takovém případě má justiční stráž takového člověka právo vykázat z místa. Když to sociopat Fiala nedokáže pochopit, pak už je na místě jen použití donucovacích prostředků.
-1 # Anonymní 2011-02-21 23:03
Nechápu, jak můžete řešit, že se po Fialovi někdo vozí. Fiala je prostě už recidivista a tak je na něj i nahlíženo, stejně jako na každého jiného recidivistu. Všechno co se udělá, je prostě špatně, jste trapný.
Na tom soudě se neměl do té situace vůbec motat, ale evidentně se motat začal a tak se není co divit, že justiční stráž se snaží udělat pořádek. To se tam mají nechat oblézat tou řvoucí skupinou nevychovanců, za které se vlastní dětí stydí? Vždyť mají u sebe zbraně a mají tak oprávněnou obavu o bezpečnost a zdraví. Postupovali ještě moc mírně. I kdyby strčil příslušník první, tak má na to v takovém případě právo. Však on to případný soud dokáže.
0 # Anonymní 2011-02-21 23:06
Vrcholem je, jak jsou komentáře autorem videa na youtube mazány a necháváne jen ty proti JS. K213, to je teda pěknej odpad. Pak kdo manipuluje :-D
+1 # Tomáš Pecina 2011-02-21 23:38
I "recidivista" má právo, aby se s ním zacházelo podle zákona. Váš styl argumentace shledávám, mírně řečeno, nepřesvědčivým: házet po někom invektivami a nálepkami bývá kontraproduktivní. Doporučuji kritické myšlení a odstup.
0 # Anonymní 2011-02-22 00:01
Především je kontraproduktivní přijít do budovy soudu s partičkou kamarádů, domáhat se vstupu i přes zákaz justiční stráže. Myslím že odstup a kritické myšlení je přesně to co potřebujete.

Lituji lidi, kteří dokáží promrhat mraky času a energie tím, že píší stížnosti, namítají podjatosti kohokoliv v čemkoliv, revoltují, prudí a neustále se něčeho domáhají a dobývají, přičemž pro naplnění tohoto marného cíle jsou ochotní ztratit svou rodinu, děti, práci a svobodu.

Musí to být prázdný život, být kverulant.
+1 # Tomáš Pecina 2011-02-22 01:36
Raději si to přečtěte, www.portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701?b=555/1992, protože se zdá že dnes nejste ve formě.

Význam je evidentní. Zákon rozlišuje mezi objekty střeženými a objekty, v nichž VS/JS zajišťuje bezpečnost a pořádek, a liší se odpovídajícím způsobem i její oprávnění.

Má to logiku, protože pravomoc požadovat bezdůvodně prokázání totožnosti v budovách soudů by kolidovalo se zásadou veřejného výkonu soudní moci: lidé by tím byli od veřejné kontroly justice odstrašováni.
0 # Anonymní 2011-02-22 13:14
jasná provokace ze strany justiční stráže, která vyhrotila konflikt, hned ze začátku stačilo sdělit legitimní důvod předložení občanského průkazu

soudce, který se patrně potatil, nemůže zavádět papalášské manýry, že to chce a úkolovat justiční stráž jako svojí soukromou security,

patrně může

zajímavější je skutečnost, kde se nyní Ing. Fila nachází
0 # Anonymní 2011-02-22 14:10
požadovat bezdůvodně prokázání totožnosti

Každý, kdo se nachází v budově soudu je povinen prokázat justiční stráži svou totožnost. Je to justiční objekt a ne nějaký supermarket Kauflad. Pokud někdo narušuje veřejný pořádek v takovém objektu, pak nelze považovat výzvu k prokázání totožnosti za bezdůvodnou. Tím méně za odstrašování od veřejné kontroly justice. Výtržnictví totiž nelze považovat za veřejnou kontrolu justice. Zákon evidentně dává justiční stráži možnost i násilím vynutit ztotožnění občana, který se nachází v takovém objektu. Jinak by totiž založil občanovi sekundární povinnost, v případě kdy se žádnými doklady vůči justiční stráži neprokáže, uposlechnout výzvy justiční stráže následovat je na vhodné pracoviště veřejné správy ke zjištění totožnosti, anebo setrvat na vhodném místě do příchodu osoby oprávněné zjistit totožnost.

Podobně může kteréhokoliv občana v areálu Pražského hradu kontrolovat vojenská policie, protože se jedná o vojenský objekt a pokud se kontrole nebudete chtít podřídit a budete klást odpor, má právo vás i násilím (použití donucovacích prostředků) zadržet.
+1 # Tomáš Pecina 2011-02-22 14:13
A protože jste to řekl, tím jste to i dokázal? Obávám se, že zákon říká o pravomoci JS něco jiného…
-1 # Anonymní 2011-02-22 14:28
Příslušník, který vykonává službu justiční stráže, má povinnosti a oprávnění uvedené v hlavě druhé s výjimkou povinností a oprávnění uvedených v § 15 a 16

Rohlíkem nazvaným "zásada veřejného výkonu soudní moci" nikoho neopijete.
0 # Tomáš Pecina 2011-02-22 15:44
Že byste neuměl/a číst? Vámi proponovaný závěr z uvedeného ustanovení naprosto nevyplývá.
0 # Anonymní 2011-02-22 17:29
Raději si počkám na výklad soudu, pokud bude pan Fiala obviněn, zda měl povinnost prokázat totožnost, a jaké že má pravomoc justiční stráž. Mezitím se obohatím čtením Vašich článků.
0 # Anonymní 2011-02-22 17:30
Hlavní je, aby pan Fiala měl advokáta znalého latiny, jinak je ztracen.
+1 # Jakub Moc 2011-02-22 22:22
Především je kontraproduktivní přijít do budovy soudu s partičkou kamarádů, domáhat se vstupu i přes zákaz justiční stráže.

On se nikdo nedomáhal vstupu, zúčastnění byli naopak na odchodu po již proběhlém jednání (které se soudce "náhodou" vehementně snažil utajit před veřejností). Jinak je obdivuhodné, kolik hrdinných anonymních zastánců strážců justičního "pořádku" se tady našlo. Podepsat se neumí ani jediný.
+1 # Anonymní 2011-02-26 13:49
Jak čtu, projevuje se zde hodně nepřátel Fialy. Mají právo na svoje pomýlené názory a účelové lži. Ať zkusí nějak vysvětlit již i našimi soudy potvrzené tři nezákonné vazby, nemluvě o množství prvoinstanční justiční šikany napravené teprve vyššími soudy. Tak takový je Fiala "recividista", Vy chytráci, co tady píšete, promiňte, naprosté bláboly a cíleně ignorujete fakta. Žádný mocenský orgán nepožívá ochrany zákona, pokud sám postupuje protizákonně!
+1 # Anonymní 2011-02-26 14:40
Možná že pan Luboš Meszner, známý to příznivec pana Fialy, zde bohatě anonymně píše. Je to v souladu s jeho názory, že pan Fiala si vlastně může za tu šikanu sám. Upřímně přeju všem těm věřícím, co si myslí, že jim se to stát nemůže, aby to byla pravda. Fiala na svobodě mi nevadí, co mě naopak děsí je to množství nepotrestaných justičních zločinců na svobododě a stále ve funkcích. Ano, kdo rezignuje na spravedlnost a vymožení práva, tomu se s větší pravděpodobností nestane to samé, jako Fialovi. Fiala se nevzdal a prokázal soudní paskvily oprávněnou výhrou ve Štrasburku. Nepotvrdili mu jenom diskriminaci, na to už chudáci neměli odvahu, ale ostatní tři body žaloby potvrdili.
Česká justice do dnes svoje zločiny nenapravila a pokračuje v soudním teroru.
0 # Anonymní 2013-02-18 23:11
Tak to je fakt dost dobrý. Já jsem natočil celou rvačku pro JusticeTV, udělal jsem zpomalený výsek (který si přivlastnil Hodina), aby bylo vídět jak vše začalo, abych zde pak zpochybňoval, co může každý vidět na vlastní oči.
To může vymyslet jen mozek po lobotomii.
Luboš Meszner

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)