Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

V pozoruhodné epické šíři (resp. s mimořádnou dávkou žvanivosti) pojal vyrozumění, proč soud neposkytne údaje o minulosti soudců, místopředseda Obvodního soudu pro Prahu 10 Radek Mařík.

Cituji:

Negativní vliv komunistické ideologie a případné angažovanosti soudců a prokurátorů v KSČ na tyto osoby byl od roku 1991 často přísně reflektován personální praxí justice, především však striktními dopady lustračního zákona. Na druhou stranu nelze vyloučit, že autentický prožitek z předlistopadové doby sehrál úlohu významné zpětné vazby a řadě soudců pomohl dosáhnout hlubšího pochopení hodnotové proměny společnosti a smyslu práva a spravedlnosti. Předpokládám, že mezi zodpovědnými mravně a odborně zdatnými soudci je právě řada těch, kteří autentickou zkušenost, třeba z formálního členství v KSČ, dokázali účinně přetavit v poučený a zodpovědný postoj soudce demokratického státu. S důvěrou veřejnosti v soudní systém si nelze zahrávat a takovou hodnotu poškodit účelovými spekulacemi a nespolehlivými závěry. Dobře víme, jak složitý proces s nejistými výsledky představuje získávání nezpochybnitelných dat z minulosti.

Tak jste se vyřečnil, a teď prosím ten seznam, pane místopředsedo!

Komentáře   

0 # Anonymní 2010-12-21 15:48
Mám autentické zážitky z toho, jak soudci a prokurátoři alias státní zástupci, mající nečisté svědomí ze své činnosti za komunistů,mají deformované myšlení, v důsledku čehož jsou nezpůsobilí rozumně aplikovat po převratu právní předpisy.
0 # Anonymní 2012-06-11 15:52
Bože můj, to je vůl. Omlouvá rodiče nebo sebe?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)