Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Zničená koupelna v bytě KolečkovýchVrchní soud v Praze dnes – vyjma výroku o nákladech řízení – potvrdil rozsudek Krajského soudu v Plzni ve věci manželů Kolečkových z Karlových Varů. Pan Oldřich Kolečko tak definitivně za příkoří, které jemu a jeho dnes již nežijící manželce Květě Kolečkové působil pronajimatel Štefan Orth ve snaze vyhnout se povinnosti zajistit náhradní byt, jak byl podle soudního rozsudku povinen, získal nárok na relutární satisfakci ve výši 75 tisíc korun a právo na plnou náhradu nákladů řízení; v nákladovém výroku vrchní soud prvoinstanční verdikt změnil ve prospěch žalobce.

Je to důležité dílčí vítězství a důkaz, že i v České republice se protiprávní jednání občas nevyplácí; jen mám obavy, aby nešlo o pouhou výjimku potvrzující pravidlo.

Další řízení v tomto sporu, o náhradu téměř půlmilionové škody na bytovém zařízení, probíhá u Okresního soudu v Karlových Varech.

Komentáře   

0 # Jan Potměšil 2010-11-03 15:00

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)