Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jak informuje Nautilus, vlna odporu proti politickým procesům s tzv. pravicovými extremisty získala podporu z poněkud nečekané strany: současnému dění v této oblasti se věnuje Lukáš Petřík, který dal na Parlamentních listech prostor Klausovu mluvčímu Petru Hájkovi a politologu Miroslavu Marešovi. Ti oba před důsledky honu na pravicové extremisty varují (což konstatuji s douškou, že druhý jmenovaný ovšem sám tuto Pandořinu skříňku předtím, než mentálně dospěl, pomohl otevřít). Nahlas se začíná uvažovat o možnosti, že by do hry mohla zasáhnout presidentská milost.

To by do jisté míry vyřešilo problém státu s mezinárodní ostudou i s otázkou náhrady způsobené újmy [nárok na ni v případě akceptace presidentské milosti podle § 10 odst. 1 a § 12 odst. 1 písm. b) ZOŠ zaniká – což je mimochodem ustanovení vadné jak gramaticky, užívajíc nesprávného přechodníku, tak pochybné právně, protože fakt abolice nebo agraciace nemusí ještě nutně znamenat, že trestní řízení bylo vedeno právem, ba právě naopak nezřídka naznačuje, že tomu tak nebylo].

Aktualisováno.
Na charakteristické úrovni a ad personam na článek v Parlamentních listech reaguje Věra Tydlitátová.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)