Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

O případu loketského exekutora Milan Dvořáka, jenž se jen tak nemíní vzdát neoprávněně inkasované stotisícové odměny za exekuci, kterou fakticky neprovedl, protože povinný a oprávněný věc urovnali smírně, jsme na tomto blogu již psali.

Nyní se k věci vyjádřila Exekutorská komora, a nepřekvapila: exekutor se ničeho špatného nedopustil, protože musel čekat na vyjádření povinného, a odpovídat na dotazy účastníků řízení není přece jeho povinnost. Fakt, že předmětné vyjádření obdržel exekutor už osm dnů po podání námitek a spis si přesto ponechal další téměř tři měsíce, tento skvostně fungující samosprávný orgán pominul.

Povinný nyní podává novou stížnost a zároveň se od státu za obludné průtahy domáhá peněžité satisfakce.

Komentáře   

0 # Guy Peters 2010-09-02 20:27
Totálně selhává státní dozor ministerstva spravedlnosti. Faktem ale je, že § 8c odst. 2 věta druhá exekučního řádu je více než podivný.
0 # Tomáš Pecina 2010-09-02 21:18
Rozhodnutí v materiálním smyslu to patrně je, ale značně pochybuji, že by MSpr bylo ochotno intervenovat. Uvidíme, jak bude reagovat na žádost o satisfakci.
0 # Tomáš Pecina 2010-09-02 23:26
Naprosté selhávání samosprávné kontroly je typickém znakem postkomunismu: stačí se podívat na ČAK nebo na lékařskou komoru, které fungují tak, že ze všeho nejvíc připomínají profesní mafii.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)