Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Docela šokující usnesení bylo doručeno ve věci samolepkových zločinců Patrika Vondráka a Michaely Dupové. Městský soud jím zamítl Vondrákovu stížnost a naopak stížnost státní zástupkyně OSZ pro Prahu 1 Zdeňky Galkové proti propuštění Dupové shledal důvodnou.

Dozvíme se například, že obžalovaná Dupová nemůže být propuštěna z vazby, protože udržuje kontakt s několika desítkami osob, jež se exponují na scéně pravicového extremismu, a že z vazby obdržela korespondenci celkem od 30 osob a sama odeslala dopisy 42 osobám.

Takovýto postoj obžalované Dupové, pokračuje městský soud, svědčí o tom, že obžalovaná se nadále aktivně zapojuje do společnosti, která ji přivedla až do současné situace. Nelze popřít oprávněnost tvrzení obžalované Dupové, že právní systém České republiky jí umožňuje z vazby korespondovat s kýmkoli, musí však počítat s tím, že takovéto počínání může sehrát svou roli při rozhodování o dalším trvání vazby. Pustit ji proto nemůžeme: co kdyby zase někde něco nalepila!

Výživné jsou rovněž pasáže, ve kterých soud rekapituluje části stížnosti Galkové, např. jak se obžalovaná nedostatečně distancovala od lidí, kteří vylepují samolepky požadující její propuštění.

Pro úplnost zveřejňujeme také usnesení o tom, že soudkyně Věra Bártová není podjatá, přestože před minulým hlavním líčením, přesně ve stylu procesů s Plastiky, nechala naplnit soudní síň policisty v civilu a občanskými aktivisty, takže se do ní nevešli ani rodinní příslušníci obžalovaných.

Komentáře   

0 # Jiří Ptáčník 2010-09-14 07:54
Zajímalo by mě, na základě čeho a jak soud určoval, kdo z pisatelů dopisů se "exponuje na scéně pravicového extremismu". Obě usnesení dokazují, že se toho v justici od komančů zas tak moc nezměnilo - akorát přibylo drzosti.
0 # Anonymní 2010-09-14 17:51
Tady tento druh soudců je opravdu nebezpečný. Totéž se děje v Rakousku, kde jsou zase cílem aktivisté za práva zvířat. rakouskaostuda.cz/
Tam je vše vykonstruované a těm lidem se vyčítá to, že organizovali legální demonstrace proti obchodům s kožešinami. "Soudkyně" pak třeba vyslýchá prodavačky a ptá se jich, zda se během demonstrací bály. :-o
Kdyby se represivní složky raději zaměřily na korupci a hospodářskou trestnou činnost!
Zuzana C.
0 # Anonymní 2010-09-14 20:42
„Mládež, která sedí ve vězeňských celách na základě politických paragrafů, nikdy není jen
průměrnou mládeží v zemi, vždy je to mládež, která se dostala daleko dopředu.“
Alexandr Solženicyn - Souostroví Gulag

Patrika i Míšu znám osobně. Patří k málo lidem, kterých si pro jejich idealismus, poctivost a čestnost nesmírně vážím.
0 # Anonymní 2010-09-15 19:52
Ja osobně si myslim že si každý může v této zemi informace šířit jak chce pokud někomu při tom neubližuje.O tom je snad demokracie přijít s názorem a pokud se to společnosti nelíbí tak je vypíská a ne zavírat. Toto opravdu hraničí s totalitou! Mě NS nevadí je to zajímava myšlenka i když v dnešni době není ucelená. Tato odporná politcka korektnost kterou svím vřískánim přiživují různá etnika je vrchol. Jsem človek který nechce nic zadarmo a nezříkám se odpovědnosti a doufoufam že lidé jako já jednou k odpovědnosti poženou ty kteří nás okrádají o zem kulturu a roky života. Přátelé držte se!
-1 # Anonymní 2010-09-18 10:24
Vlastenec:

Když je blbá a vylepuje samolepky s adresou NO. Já s NO nechci mít nic společného, jsme vlastenci, ne náckové obdivující hajlující vraždící šílence z Ruska.
0 # Anonymní 2010-09-18 23:06
Souhlas,
já jse za vlastence a patriota považuji a na NO se dívám s krajním podezdřením za kterou stranu kopou...
Jako člověk jsem hrdý na svou moravsko/česko/slovensko/polskou/kapaka germánské :-D krev předky pyšný.
Ale to neznamená, že podporuji magory s molotevem či šílené eugeniky z SS.
Slovan nebo Germán, jsme Evropani.
0 # Anonymní 2010-09-24 16:32
Když je blbá a vylepuje samolepky??? Tys asi člověče nepochopil o čem je tady řeč? V demokracii si snad každý má právo vylepovat co chce, pokud tím nikomu neubližuje. Já tedy upřímně pochybuji, že pokud se někdo na základě té samolepky mrkne na stránky Odporu, bude z něj hned nácek.Nakonec, žádní náckové by tady v ČR nebyli, kdyby stát dělal co má a chránil svoje občany před nekontrolovatelnou imigrací a cizími mafiemi. Neonacisti jsou jen projevem nezdravé společnosti, ne příčinou. Je to jakobys trestal nemocného za to, že se chce uzdravit a shání si léky. Jinak nacisty z Ruska nevidím jako vraždící šílence, já být Rusem tak jednám stejně. Asi jsi neviděl záběry z Beslanu, jak tam muslimové zacházeli s bílými ruskými dětmi? Asi nevíš, jak jim v Moskvě vyhodili do vzduchu paneláky? A nevíš kolik lidí zemřelo v moskevském divadle po útoku muslimských teroristů? Rusové jsou ve válce a podle toho jednají. Jsou tvrdí, protože s nimi se muslimové taky nepářou. Mají mou plnou morální podporu.
0 # Anonymní 2010-09-24 20:46
Vazebnice si z vazby psala. Vazebničtí cenzoři cenzurovali. Vazba má za účel bránit ovlivňování svědků, pokračování v trestné činnosti a snaze o útěk.

Pro posouzení bylo by třeba vědět přesně, co korespindy obsahovaly.

Myslím.

BERAN

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)