Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

U Obvodního soudu pro Prahu 1 měl dnes začít jeden z nejmonstrosnějších polistopadových politických procesů, v němž je osm obžalovaných stíháno za tak bizarní a arkánní obvinění jako je lepení nálepek s nápisem Národní odpor nebo organisace rozpuštěného pochodu k uctění obětí 2. světové války v Jihlavě (podrobněji jsme o obžalobě psali zde).

Soud, jak bývá jeho zvykem, pochybil při doručování předvolání, takže hlavní líčení bylo odročeno na 18. srpen, přesto však už z dnešního hlavního líčení bylo jasné, na čí straně nestranný senát stojí; paralela s procesem s Plastiky, jak je popsána ve stížnosti jednoho z obžalovaných, je, myslím, dostatečně výmluvná.

Komentáře   

0 # Anonymní 2010-07-17 03:57
Ve vazbě je držej přes půl roku a pak se je u soudu zeptají jestli jim ta doba stačila na to,aby změnili své názory.Je tohle možné?Tohle je opravdu jak za rudejch.
0 # Astr 2010-07-17 10:22
A co Evropska Unie, ta se nevyjadri k tomu ze v sametove demokracii to je jako v te komunisticke ?

Kdyz jde o rumove nalepky a porusovani na papire tak to CR na prikazy a zakony EU poslusne reagueje, kdyz jde o lidska prava a demokracii tak se mohou chovat jako komousi a nic ?

To uz neni Kocourkov, to je Cechistan :-(
0 # Anonymní 2010-07-17 17:46
Domnivam se, ze pokud se ten pripad dostane az na evropskou uroven, postup ceske policie a justice smete ze stolu.
Ale cela ta hra je nastavena tak, ze nez se tak stane a kauza se tak daleko dostane, tak mesice a roky perzekuce (a financnich nakladu na obhajce, existencni a ekonomicke problemy atd..) velkou cast lidi totalne znici a dalsi zastrasi.
Domnivam se, ze presne tohle je cilem stratgie policejni a justicni kliky, ktera tyhle procesy organizuje.
S pozdravem Dusan Stuchlik
0 # Anonymní 2010-08-25 15:05
Je to horší jak za komoušů,mohu to posoudit,jsem bývalý polit.vězen'komunismu č.8506 (stáří 62let).

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)