Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Policie České republiky si v souvislosti se zostřujícím se bojem proti extremismu přisvojila novou, zákonem o PČR nepředvídanou pravomoc: zakazovat internetové stránky.

Příznivé je, že policista o censurní zásah zatím jen zdvořile žádá; jen se obávám, že kdo nevyhoví, toho pak nezdvořile zavře.

Komentáře   

0 # Tribun 2010-07-18 12:04
Policie je alespoň ze své podstaty organizace represivní, která byla jako taková zřízena, a jedná v mezích zákona (nechme nyní stran, jak kvalitního). Mnohem více mi vadí cenzura na komerční bázi, například zvažované odpojování od internetu těch lidí, kteří nedali vydělat gramofonovým firmám, mazání kritických názorů z titulu poškození dobré pověsti firmy, či preventivní autocenzura, která má bránit pohněvání investorů (inzerentů).

Dokud si podobné pravomoci přisvojuje policie, je to ještě dobré. Opravdu do tuhého půjde, až si je přisvojí soukromý sektor.
0 # Miroslav Yamato 2010-07-18 19:40
Pokud bude skutečně uskutečněna ACTA, tak to může mít strašné důsledky...prakticky konec svobodného internetu, navíc za peníze jeho uživatelů.

Viz třeba zde na Lupě...ostatně tam se tomu věnují systematicky.
0 # Anonymní 2010-07-19 00:32
Tribune, osobne se nedomnivam ze policie rozsirujici si takto sva "prava" je mensi zlo, spise naopak.

Policie je totiz podstatne proorganizovanejsi a kompetencemi vybavenejsi spolek nez kterakoliv privatni spolecnost. Policie ma v ramci "spolecenske smlouvy" sverene moznosti jak omezovat svobody jinych a dokonce je k tomu vybavena i silovymi prostredky!

Z retezu utrzena policie (potazmo stat) je mnohonasobne nebezpecnejsi nez jakykoliv privatni subjekt. Z retezu pravidel demokratickeho statu a pravidel pravniho statu byla utrzena CEKA(KGB), Gesstapo, StB, STASI .. a kam se podivas tam jsou za nimi hromady mrtvol a tisice lidi v kriminalech.

Ne, zvlcujici policie, ktera si samovolne prisvojuje pravo omezovat svobodu obcanu, je podstatne
nebezpecnejsi obrazek, nez kdyz se o to pokousi privatni subjekt. Nad nim totiz jeste stoji .. stat. Ale pokud zvlci policie (stat) neni siroko daleko zadna sila ktery by byla schopna ji usmernit zpet do patricnych mezi.
Tolik muj nazor, zdravi Dusan Stuchlik


PS: Ten policista ktery ten skvost vytvoril, Jan Pinos, je stejneho jmena a prijmeni jako byl jeden lidskopravni a ekologicky aktivista (z Brnenska), ktery se prestehoval pred nejmene cca 10 lety na vychod Cech a stal se prave v tomto regionu ne nevlivnym statnim urednikem (konkretne sefem CHKO Broumovsko. Pak byl v roce 2005 z funkce odvolan). Doufam, ze to je jen shoda jmen, nebo ne?... Tusi nekdo vic?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)