Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Třetina z peněz na opencard šla právníkům a na marketing, nazvaly svou zprávu České noviny, a jedním dechem, s odkazem na Českou televisi, dodaly: Třetina z 888 milionů korun, které dosud stál hlavní město projekt opencard, šla podle auditorů do rukou právníků, konzultantů, marketingových expertů a ekonomů. Významná část vynaložených peněz tak podle nich nepřinesla žádný užitek.

Komunistické stereotypy jsou v této společnosti zakořeněny velmi hluboko: jediná práce, která tvoří hodnoty, je stále ta s lopatou nebo u výrobní linky. Kdo pracuje jinak než rukama, je i dvacet let po Listopadu podezřelý živel, neboť jeho činnost nepřináší žádný užitek; v pořádku by patrně bylo, kdyby z 888 milionů dostala 880 milionů tiskárna karet (tam se pracuje rukama) a právníci, ekonomové, marketingoví specialisté a ostatní příživníci zbylých osm – a to by ještě pracující lid ústy svých populistických politiků reptal, zda to není pro ty inkousty a spřízněnou verbež příliš mnoho…

Komentáře   

0 # Anonymní 2009-12-08 09:10
Doufám, že sám nejsem zmíněným komunistickým stereotypem postižen, nakonec i já mám k lopatě vpravdě daleko, na druhou stranu tyto peníze, vzhledem k přeci jen ne zcela uspokojivé efektivitě projektu, zřejmě opravdu neskončili v těch správných rukou (byť možná v rámci téhož oboru).

Nicméně podání oné informace v zmíněném článku je opravdu poněkud štvavé.

Adam Biňovec
0 # cnemo 2009-12-17 02:05
Tomáši, jde o 900MKč a "výrobek", který nepotřebuje téměr žádný marketink (MHD jezdí v Praze každý) a právně si to opravdu nedovedu představit. Považujete za normální, marketingově - právní náklady na jednu karku budou tak okolo 900 Kč? (odhad milion karet)
0 # Anonymní 2014-12-17 15:33
Exšéf IT odboru si odsedí 3,5 roku za projekt Opencard
zpravy.aktualne.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)