Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ve větší tichosti to snad ani udělat nešlo: Jak informovalo Právo, trestní stíhání nebezpečného amerického extremisty Davida Duka bylo zastaveno.

Zde se policie Dukovi za monstrakci, při níž byl v dubnu tohoto roku na Malé Straně zadržen, již omluvila, není známo, stejně tak není známo, jak vysoké odškodnění mu nabídla za zmařenou autogramiádu a za protiprávní správní vyhoštění. O spektakulární, leč právně nanejvýš pochybné akci jsme psali zde.

Komentáře   

0 # Alli 2009-10-12 06:50
Omluvila? Ale kdepak, žijeme přece v ČR:

"Informace pak následně nepřímo potvrdila i šéfka státních zástupců z Prahy 1 Šárka Pokorná. Ta Právu včera sdělila, že ve věci bylo rozhodnuto, ale přitom nebyla podána na Dukea obžaloba. V praxi to tedy znamená, že nastala druhá možnost, tedy zastavení trestního stíhání.
„Touto informací jsem překvapen. Podle našeho mínění tam ale trestný čin určitě spáchán byl a my jsme konali podle zákona,“ uvedl šéf protiextremistického oddělení pražské policie David Janda, který se zatýkání Dukea se svými kolegy účastnil."

209.85.135.132/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)